Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynających w 2007 i 2008 :) Szczecin i okolice

Recommended Posts

Hej,

No ale mam też problem ze strefą archeologiczną czy ktoś mógłby mi przesłać treść takiego pisma do konserwatora zabytków? byłabym bardzo wdzięczna czy trzeba dołączać również jakieś mapki?

:D

u Konserwatora składasz wniosek o zaopiniowanie projektu (druki na miejscu), do tego projekt domu i garażu jak jest osobno, decyzja o warunkach zabudowy i zagospodarowania terenu.

My zawoziliśmy wszystko sami a po 2-3tygodniach sami odbieraliśmy, bo pocztą idzie wiadomo jak ;)

Jest to odpowiedz w sprawie zaopiniowania, czy Konserwator nie ma zastrzezeń.

Później dostajesz liste archeologow i wybierasz sobie z uprawnieniami, ktory przygotowuje dokumentację.

Znowu wizyta u Konserwatora w w/w dokumentacja w sprawie decyzji na przeprowadzenie prac archeologicznych.

Znowu 2-3tyg czekania na decyzje i już wtedy można umawiać się z archeologiem i można kopać.

Hej,

dzięki za szczegółowe informacje.

Widzę, że jak wszystko co związane z budową domu w naszym kraju jest strasznie skomplikowane i długotrwałe!

Czy trzeba brać archeologa koniecznie z tej listy? My mamy w planie zagospodarowania przestrzennego, że terminy prac od maja do października i trochę mnie to martwi ponieważ chcemy zacząć luty marzec i nie uśmiecha mi się czekać na jakiegoś archeologa do maja :evil:

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Później dostajesz liste archeologow i wybierasz sobie z uprawnieniami, ktory przygotowuje dokumentację.

Znowu wizyta u Konserwatora w w/w dokumentacja w sprawie decyzji na przeprowadzenie prac archeologicznych.

Znowu 2-3tyg czekania na decyzje i już wtedy można umawiać się z archeologiem i można kopać.

Czy trzeba brać archeologa koniecznie z tej listy? My mamy w planie zagospodarowania przestrzennego, że terminy prac od maja do października i trochę mnie to martwi ponieważ chcemy zacząć luty marzec i nie uśmiecha mi się czekać na jakiegoś archeologa do maja :evil:

tak tylko z tej listy arheolodzy maja uprawnienia :)

Witam pourlopowo :)))) Cale trzy tygodnie byczenia :p Ale tutaj na forum widze, ze robota idzie do przodu pelna para.

Ja dzisiaj bede wiedziec na jakim etapie sa nasze papierzyska, mam nadzieje, ze lada chwola beda juz w starostwie...albo i nie 8)

Witam nowych forumowiczow.

Mieszkajacych i budujacych w okolicy boiska (oczywiscie w Dobrej) chcialabym zapytac jak wyglada sytuacja po takich ulewach jak na przyklad wczorajsza. My mamy dzialeczke przy ulicy konwaliowej i jeszcze przed urlopem boczna uliczka od konwaliowej byla cala pod woda. Troche mnie to martwi.[/b]

Hejka! :D

Ściany idą w górę! Wczoraj Ekipa położyła pierwszą warstwę bloczków. Wkradły się dwa babolki - zapomniano zostawić otwór na drzwi wejściowe i małe tarasowe z sypialni, ale Inwestorka czuwa i nieuwaga została w porę wyłapana.

Pozdrowionka

Aleksandra

Witam Wszystkich :D

Jeżeli ktoś ma ochotę zobaczyć zdjęcia z naszego "małego pola walki" to zapraszam na stronkę. :)

Aleksandra M05a gratuluję. Teraz przed Tobą bardzo przyjemny okres, kiedy widzisz jak dom szybko idzie w górę i kiedy można się w końcu przejść po pokojach. :)

Co prawda to dopiero pierwsza warstwa bloczków, ale mocno cieszy. Można już sobie posiedzieć w salonie. :wink:

Widzę, że jesteś kilka warst do przodu. Kiedy przeprowadzka?

Pozdrowionka

Aleksandra

witam.

mam nadzieje ze was nie pozalewalo drodzy furomowicze.

w mierzynie bylo mokro... a nawet bardzo,

ja dopiero w listopadzie zaczynam papierologie, dusza jestem z wami.

dziekuje za podpowiedz uslug architekta, zadzwonie, popytam..

pozdrawiam,

marek

Faktycznie część Mierzyna w wodzie. Widziałam, że komuś doszczętnie żywioł zrujnował rozpoczęty stan zerowy. Zniszczony wykop i deskowanie ław, pływające bloczki. Żal było patrzeć.

My po prawej stronie od Weleckiej jadąc ze Szczecina i na górce, więc teren nie jest zalany, ale widać, że woda przeszła. Majster żartował, że nie będzie trzeba równać terenu, tak wygładziło.

A Ty gdzie masz działkę?

Pozdrowionka

Aleksandra

Aleksandra M05a

ewamin napisał:

Witam Wszystkich

Jeżeli ktoś ma ochotę zobaczyć zdjęcia z naszego "małego pola walki" to zapraszam na stronkę.

Aleksandra M05a gratuluję. Teraz przed Tobą bardzo przyjemny okres, kiedy widzisz jak dom szybko idzie w górę i kiedy można się w końcu przejść po pokojach.

Co prawda to dopiero pierwsza warstwa bloczków, ale mocno cieszy. Można już sobie posiedzieć w salonie.

Widzę, że jesteś kilka warst do przodu. Kiedy przeprowadzka?

Oj do przeprowadzki jeszcze trochę, myślimy, żeby wprowadzić się dopiero latem następnego roku. :) A Wy?

[/b]

Witam wszystkich nowych i starych :wink:

Widzę, że prężnie działacie :D a ja nadal w tym samym punkcie - może w końcu się ruszy w przyszłym tygodniu.... poszukuję odważnego koparkowego z koparą na gąsienicach najlepiej - mam nadzieję, że nie będzie znowu lać :roll:

Ewamin Ty z tego co pamiętam robiłaś wymianę gruntu - możesz kogoś polecić ??

Ja zaczynam budowe dopiero w przyszlym roku, ale mimo to chcialam sie z Wami przywitac :D

Mam (juz prawie :wink: ) dzialke w Zolwiej Bloci pod Goleniowem i tu bede sie budowac. Zalozylam tez topik Grupa Goleniowska, ale na razie tam cisza :(

Zainteresowanym podaje linka:

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=108931

Hi,

po niebytnosci dluzszej zagladam poczytac, co sie u Was dzieje.

M3, naprawde nie wiem, na ktory sie zdecydujemy ostatecznie... Malzowi wsio ryba. Ja chce najtanszy a najwygodniejszy przy tym. Ot, dylemat...

Zachcianka, od tygodnia stado jest o 2 sztuki wieksze. Rose urodzila dwoch papusnych facecikow. Poki co, wszystko z nimi ok.

Ja od kilku dni trwam we frustracji "nie uda mi sie" zwiazanej zapewne ze straszeniem kredytowym w TV... Jutro ide do pracy :(

Witam nowych uzytkowników :)

Szczególnie goleniowskich :)

Mam tam rodzine :p i w zasadzie drugi dom.

Teraz pytanie : czy ktoś z was sprowadzał może materiały (np pustaki)

z Niemiec? Czy możecie powiedzieć coś o swoich doświadczenich z tym?

Pozdrawiam :)

PS Azalka! Jak malunia?

Witaj ja brałam poroton wienerberger tu jest namiar , solidnie na czas, zgodnie z umową, bardzo polecam , przywóz na budowę rozładunek realizacja w ciągu 2-3 dni

http://www.effekt.com.pl/budowlane.html

pozdr Edi

Super dzięki za namiar!

Zapytam wobec tego jeszcze O:

- czy ceny były faktycznie konkurencyjne w stosunku do polskich?

- czy płaciłeś w złotówkach czy w Euro? Czy za towar osobno i za transport osobno?

- Czy mi sie wydaje ale:

W polsce Poroton ma wymiary: 38 i zasadniczo taki mamy w projekcie,

a w niemczech dostępny jest 36.5...

NIe wiem dlaczego??

I jaka jest różnica między Plan a Blockziegel ??

Byłabym wdzięczna za podpowiedzi :)

My WRESZCIE dostaliśmy pozwolenie na budowę !!! i chcielibyśmy zacząć jak najszybciej budowę ale obecnie staramy się jeszcze o kredyt. Czy ktoś ma może namiary na ekipę budowlaną ... dobrą i w miarę tanią...

czekam na kontakt na GG: 5646795

Pozdrawiam cieplutko :)