Kasikk 12.08.2007 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Hej, No ale mam też problem ze strefą archeologiczną czy ktoś mógłby mi przesłać treść takiego pisma do konserwatora zabytków? byłabym bardzo wdzięczna czy trzeba dołączać również jakieś mapki? u Konserwatora składasz wniosek o zaopiniowanie projektu (druki na miejscu), do tego projekt domu i garażu jak jest osobno, decyzja o warunkach zabudowy i zagospodarowania terenu. My zawoziliśmy wszystko sami a po 2-3tygodniach sami odbieraliśmy, bo pocztą idzie wiadomo jak Jest to odpowiedz w sprawie zaopiniowania, czy Konserwator nie ma zastrzezeń. Później dostajesz liste archeologow i wybierasz sobie z uprawnieniami, ktory przygotowuje dokumentację. Znowu wizyta u Konserwatora w w/w dokumentacja w sprawie decyzji na przeprowadzenie prac archeologicznych. Znowu 2-3tyg czekania na decyzje i już wtedy można umawiać się z archeologiem i można kopać. Hej, dzięki za szczegółowe informacje. Widzę, że jak wszystko co związane z budową domu w naszym kraju jest strasznie skomplikowane i długotrwałe! Czy trzeba brać archeologa koniecznie z tej listy? My mamy w planie zagospodarowania przestrzennego, że terminy prac od maja do października i trochę mnie to martwi ponieważ chcemy zacząć luty marzec i nie uśmiecha mi się czekać na jakiegoś archeologa do maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 12.08.2007 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Później dostajesz liste archeologow i wybierasz sobie z uprawnieniami, ktory przygotowuje dokumentację. Znowu wizyta u Konserwatora w w/w dokumentacja w sprawie decyzji na przeprowadzenie prac archeologicznych. Znowu 2-3tyg czekania na decyzje i już wtedy można umawiać się z archeologiem i można kopać. Czy trzeba brać archeologa koniecznie z tej listy? My mamy w planie zagospodarowania przestrzennego, że terminy prac od maja do października i trochę mnie to martwi ponieważ chcemy zacząć luty marzec i nie uśmiecha mi się czekać na jakiegoś archeologa do maja tak tylko z tej listy arheolodzy maja uprawnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madaszka 13.08.2007 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Witam pourlopowo ))) Cale trzy tygodnie byczenia Ale tutaj na forum widze, ze robota idzie do przodu pelna para. Ja dzisiaj bede wiedziec na jakim etapie sa nasze papierzyska, mam nadzieje, ze lada chwola beda juz w starostwie...albo i nie Witam nowych forumowiczow. Mieszkajacych i budujacych w okolicy boiska (oczywiscie w Dobrej) chcialabym zapytac jak wyglada sytuacja po takich ulewach jak na przyklad wczorajsza. My mamy dzialeczke przy ulicy konwaliowej i jeszcze przed urlopem boczna uliczka od konwaliowej byla cala pod woda. Troche mnie to martwi.[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamin 13.08.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Witam Wszystkich Jeżeli ktoś ma ochotę zobaczyć zdjęcia z naszego "małego pola walki" to zapraszam na stronkę. Aleksandra M05a gratuluję. Teraz przed Tobą bardzo przyjemny okres, kiedy widzisz jak dom szybko idzie w górę i kiedy można się w końcu przejść po pokojach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bejmar 15.08.2007 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 witam.mam nadzieje ze was nie pozalewalo drodzy furomowicze. w mierzynie bylo mokro... a nawet bardzo, ja dopiero w listopadzie zaczynam papierologie, dusza jestem z wami.dziekuje za podpowiedz uslug architekta, zadzwonie, popytam.. pozdrawiam,marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 15.08.2007 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Hejka! Ściany idą w górę! Wczoraj Ekipa położyła pierwszą warstwę bloczków. Wkradły się dwa babolki - zapomniano zostawić otwór na drzwi wejściowe i małe tarasowe z sypialni, ale Inwestorka czuwa i nieuwaga została w porę wyłapana. ___________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 15.08.2007 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Witam Wszystkich Jeżeli ktoś ma ochotę zobaczyć zdjęcia z naszego "małego pola walki" to zapraszam na stronkę. Aleksandra M05a gratuluję. Teraz przed Tobą bardzo przyjemny okres, kiedy widzisz jak dom szybko idzie w górę i kiedy można się w końcu przejść po pokojach. Co prawda to dopiero pierwsza warstwa bloczków, ale mocno cieszy. Można już sobie posiedzieć w salonie. Widzę, że jesteś kilka warst do przodu. Kiedy przeprowadzka? ___________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 15.08.2007 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 witam. mam nadzieje ze was nie pozalewalo drodzy furomowicze. w mierzynie bylo mokro... a nawet bardzo, ja dopiero w listopadzie zaczynam papierologie, dusza jestem z wami. dziekuje za podpowiedz uslug architekta, zadzwonie, popytam.. pozdrawiam, marek Faktycznie część Mierzyna w wodzie. Widziałam, że komuś doszczętnie żywioł zrujnował rozpoczęty stan zerowy. Zniszczony wykop i deskowanie ław, pływające bloczki. Żal było patrzeć. My po prawej stronie od Weleckiej jadąc ze Szczecina i na górce, więc teren nie jest zalany, ale widać, że woda przeszła. Majster żartował, że nie będzie trzeba równać terenu, tak wygładziło. A Ty gdzie masz działkę? ___________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamin 15.08.2007 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Aleksandra M05a ewamin napisał: Witam Wszystkich Jeżeli ktoś ma ochotę zobaczyć zdjęcia z naszego "małego pola walki" to zapraszam na stronkę. Aleksandra M05a gratuluję. Teraz przed Tobą bardzo przyjemny okres, kiedy widzisz jak dom szybko idzie w górę i kiedy można się w końcu przejść po pokojach. Co prawda to dopiero pierwsza warstwa bloczków, ale mocno cieszy. Można już sobie posiedzieć w salonie. Widzę, że jesteś kilka warst do przodu. Kiedy przeprowadzka? Oj do przeprowadzki jeszcze trochę, myślimy, żeby wprowadzić się dopiero latem następnego roku. A Wy?[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madaszka 16.08.2007 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Witam porannie:) Dawno nie padalo... Aleksandra i Ewamin zazdroszcze pnacych sie scian. Mam nadzieje, ze chociaz w tym roku uda sie zrobic fundamenty. Papiery na razie u branzowcow. Bede dzwonic znow w przyszlym tygodniu, moze bedzie dalszy postep. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi13 17.08.2007 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Witam grupę, i ja dołączam do grona poczatkujących własnie ruszyliśmy z budową , jak na razie jesteśmy na etapie fundamentów. Masz domek budujemy w Goleniowie . pozdr edi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 17.08.2007 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Witam wszystkich nowych i starych Widzę, że prężnie działacie a ja nadal w tym samym punkcie - może w końcu się ruszy w przyszłym tygodniu.... poszukuję odważnego koparkowego z koparą na gąsienicach najlepiej - mam nadzieję, że nie będzie znowu lać Ewamin Ty z tego co pamiętam robiłaś wymianę gruntu - możesz kogoś polecić ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diunia 18.08.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Ja zaczynam budowe dopiero w przyszlym roku, ale mimo to chcialam sie z Wami przywitac Mam (juz prawie ) dzialke w Zolwiej Bloci pod Goleniowem i tu bede sie budowac. Zalozylam tez topik Grupa Goleniowska, ale na razie tam cisza Zainteresowanym podaje linka: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=108931 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zachcianka 18.08.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Witam nowych uzytkowników Szczególnie goleniowskich Mam tam rodzine i w zasadzie drugi dom. Teraz pytanie : czy ktoś z was sprowadzał może materiały (np pustaki) z Niemiec? Czy możecie powiedzieć coś o swoich doświadczenich z tym? Pozdrawiam PS Azalka! Jak malunia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamin 18.08.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Witam Wszystkich Małgolinka niestety nie mogę Ci pomóc ponieważ sprawą koparki zajął się nasz wykonawca. Wytargowaliśmy u niego, że w cenę robocizny jaką nam podał załatwi między innymi koparkę i wywóz ziemi, tak więc nawet już się nie interesowaliśmy zbytnio kogo bierze i za ile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 19.08.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Hi, po niebytnosci dluzszej zagladam poczytac, co sie u Was dzieje. M3, naprawde nie wiem, na ktory sie zdecydujemy ostatecznie... Malzowi wsio ryba. Ja chce najtanszy a najwygodniejszy przy tym. Ot, dylemat... Zachcianka, od tygodnia stado jest o 2 sztuki wieksze. Rose urodzila dwoch papusnych facecikow. Poki co, wszystko z nimi ok. Ja od kilku dni trwam we frustracji "nie uda mi sie" zwiazanej zapewne ze straszeniem kredytowym w TV... Jutro ide do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 19.08.2007 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Witam! Czy Ktoś z grupy buduje Azalię z Horyzontu? I z innej beczki... Przepraszam, że nie na temat budowania , ale... jutro jedziemy do Szczecina i mam pytanko: od czego powinnam zacząć zwiedzanie? gdzie warto wybrać się z dziećmi? Wielkie dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi13 20.08.2007 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Witam nowych uzytkowników Szczególnie goleniowskich Mam tam rodzine i w zasadzie drugi dom. Teraz pytanie : czy ktoś z was sprowadzał może materiały (np pustaki) z Niemiec? Czy możecie powiedzieć coś o swoich doświadczenich z tym? Pozdrawiam PS Azalka! Jak malunia? Witaj ja brałam poroton wienerberger tu jest namiar , solidnie na czas, zgodnie z umową, bardzo polecam , przywóz na budowę rozładunek realizacja w ciągu 2-3 dni http://www.effekt.com.pl/budowlane.html pozdr Edi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zachcianka 20.08.2007 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Super dzięki za namiar! Zapytam wobec tego jeszcze O: - czy ceny były faktycznie konkurencyjne w stosunku do polskich? - czy płaciłeś w złotówkach czy w Euro? Czy za towar osobno i za transport osobno? - Czy mi sie wydaje ale: W polsce Poroton ma wymiary: 38 i zasadniczo taki mamy w projekcie, a w niemczech dostępny jest 36.5... NIe wiem dlaczego?? I jaka jest różnica między Plan a Blockziegel ?? Byłabym wdzięczna za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna_N 20.08.2007 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 My WRESZCIE dostaliśmy pozwolenie na budowę !!! i chcielibyśmy zacząć jak najszybciej budowę ale obecnie staramy się jeszcze o kredyt. Czy ktoś ma może namiary na ekipę budowlaną ... dobrą i w miarę tanią... czekam na kontakt na GG: 5646795 Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts