Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynających w 2007 i 2008 :) Szczecin i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gratulacje!

NO to czekamy na wieści z postępu prac :)

nie powiem troszke zazdroszcze :wink:

postęp będzie jak BANK przydzieli nam kredycik....

tylko martwi mnie, że ktoś kto zobowiązał się na początku roku do pomocy w budowie domu (rodzinka) zażyczył sobie taką kasę OOOOO.... aż zzieleniałam ze złości. Teraz szukamy ekipy, która nam za rozsądne pieniądze postawi dom w stanie surowym wraz z dachem.

Hej,

nie jeszcze pozwolenia nie mamy...

w zasadzie nie wiem nawet na jakim to jest etapie bo architekci sie długo nie odzywaja, może już złożyli?

muszę sie zdzwonić żeby zobaczyć jak to wygląda :/

Moje zaproszenie na herbatke nadal aktualne ;)

ale fajnie się patrzy jak się wasze "mury pną do góry..."

mijam je co dzień na spacerach z psami....

Takie białe kudłate...

Najgłośniejsze na ulicy... więc na pewno je zauważysz... :lol:

NIe wiadomo jeszcze jak będzie z tymi zmanami :)

jak zaczniemy to będę spokojniejsza, póki co przymierzamy się :oops:

Ze zmain to a razie : jest szopa z materiałami, jest sterta pustaków białych, jest już płot i brama 8)

mała rzecz a cieszy...

na razie szczęśliwe sa psy... maja całe pole do hasania i bęą niepocieszone kiedy skórczy sie one tylko do małego wybiegu :wink:

Pozdrawiam

Gratulacje!

tylko martwi mnie, że ktoś kto zobowiązał się na początku roku do pomocy w budowie domu (rodzinka) zażyczył sobie taką kasę OOOOO.... aż zzieleniałam ze złości. Teraz szukamy ekipy, która nam za rozsądne pieniądze postawi dom w stanie surowym wraz z dachem.

Hahaaaaa!!! skąd ja to znam ...... mój wujek ma fimę budują domki od podstaw , "wybudujemy ci super podaj tylko termin" zaznaczam bardzo bliski członek rodziny jak mi dofasolił cenę zaznaczając , że po znajomości to usiadłam ,do tego jeszcze pomarudził ,że z tym będzie problem , a to tu będzie problem to podziękowałam. Przemyśleliśmy jak mamy się szarpać , uwagi nie zwrócisz bo się obrażą, znaleźliśmy ekipę tańszą jak narazie jest ok rozkręcają się. NIE MA CO SIE MARTWIĆ konkurencja jest na rynku ale porządnych ludzi też mozna znaleźć. :D pozdr

Gratulacje!

Hahaaaaa!!! skąd ja to znam ...... mój wujek ma fimę budują domki od podstaw , "wybudujemy ci super podaj tylko termin" zaznaczam bardzo bliski członek rodziny jak mi dofasolił cenę zaznaczając , że po znajomości to usiadłam ,do tego jeszcze pomarudził ,że z tym będzie problem , a to tu będzie problem to podziękowałam. Przemyśleliśmy jak mamy się szarpać , uwagi nie zwrócisz bo się obrażą, znaleźliśmy ekipę tańszą jak narazie jest ok rozkręcają się. NIE MA CO SIE MARTWIĆ konkurencja jest na rynku ale porządnych ludzi też mozna znaleźć. :D pozdr

A jakie sa teraz ceny za robocizne :lol:

Ja teraz dostalem za 160 m2 uzyt plus 30 m garaz z pom gosp cene 48 tys

inna wycena 56 tys.

Jesli z dachem to swietne ceny :lol:

To jest oferta bez sprzetu, wiec szalunki, koparka itp musze sam zalatwic i zaplacic. Teraz czekam na oferte z pelnym materialem, sprzetem i robocizna. Najbardziej mnie to interesuje, gdyz wtedy wszytko to lezy po stronie wykonawcy a ja oszczedam na nerwach telefonach paliwie. No i 7% Vatu od raz bez czekania. Ale wszystko bedzie zalezalo od ceny.

Ja teraz dostalem za 160 m2 uzyt plus 30 m garaz z pom gosp cene 48 tys

inna wycena 56 tys.

Jesli z dachem to swietne ceny :lol:

To jest oferta bez sprzetu, wiec szalunki, koparka itp musze sam zalatwic i zaplacic. Teraz czekam na oferte z pelnym materialem, sprzetem i robocizna. Najbardziej mnie to interesuje, gdyz wtedy wszytko to lezy po stronie wykonawcy a ja oszczedam na nerwach telefonach paliwie. No i 7% Vatu od raz bez czekania. Ale wszystko bedzie zalezalo od ceny.

To i tak dobre oferty wazne aby byla to dobra ekipa .

Hej, hej...

Matam a kiedy zaczynacie ??

Sadze ze wciagu 1-2 miesiecy. Zalezy od pozwolenia na budowe. Ono juz by bylo ale zabraklo jednego uzgodnienia i jutro zostanie doniesione. Teraz to zalezy czy ktos zastapi pania ktora poszla na urlop :(. Jak nie to za 3 tygodnie powinno byc wtedy 1 miesiac od tego. Wiem ze pisalem ze zaczniemy na wiosne ale postanowislismy przyspieszyc. Mamy nadzieje ze swieta w grudniu nastepnego roku beda w nowym domku.

A ty kiedy zaczynasz? Bo z tego co czytalem to czekasz na lepsza pogode z wymiana.

Witam wieczorkowo :)

matam to wyglada na to, ze w podobnym czasie zaczniemy. Dobrze, bo juz myslalam, ze to tylko my tak jakos dziwnie na jesien zaczynamy budowe :) Wiadomo, ze wiosna jest lepsza, ale czas goni. Tez mam nadzieje, ze swieta spedzimy juz we wlasnym domku.

Na wiosne popyt na materialy firmy jest wiekszy. Ponadto wrzesien/pazdziernik nie jest za zimny wiec jest szansa na wyciagniecie stanu surowego. Bardziej martwie sie o dach. Ale mam nadzieje ze zima bedzie podobna i nie przeszkodzi za bardzo w budowie.