emwu 26.04.2008 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2008 Myszon, czy redlica to tuz przed wawelnica? jesli tak to jestes moim najblizszym sasiadem jakiego udalo mi sie znalexc na tym forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myszon 28.04.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Myszon, czy redlica to tuz przed wawelnica? jesli tak to jestes moim najblizszym sasiadem jakiego udalo mi sie znalexc na tym forum Tak, Redlica jest tuż przed Wąwelnicą. Jest tam spory kompleks działek, które w tym roku zostały uzbrojone (ok. 100). Fajnie spotkać sąsiada! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emwu 02.05.2008 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 Myszon , a kto uzbrajal te dzialki? gmina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ortolin 03.05.2008 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Jesli ktos jest mysli o uzywaniu deszczowki np do podlewania ogrodu, to mam do oddania za symboliczna kwote 6 zbiornikow po 750 litrow kazdy Zbiorniki po oleju opalowym, trzeba je wyplukac i mozna uzywac Odbior wlasny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myszon 05.05.2008 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Myszon , a kto uzbrajal te dzialki? gmina? Niestety, uzbrajaliśmy sami- czyli inwestorzy. Założyliśmy stowarzyszenie i zleciliśmy do biura projektowego zajęcie się całą sprawą. Nasze stowarzyszenie stanowi tylko część należących do tego terenu działek, tj. 90. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myszon 05.05.2008 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Emwu, czy Twoja działka jest uzbrojona?, kiedy planujesz rozpoczęcie budowy?. Ja muszę się pochwalić, że udało mi się złożyć w ostatnią środę komplet dokumentów na PnB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 05.05.2008 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 emwu jak rozwiązaliście kwestie finansowania, jak płaciliście za projekt. Zbieraliście najpierw pieniądze jeśli tak to jak na konto, czy jedna osoba zbierała. Pytam się bo też u nas (Dołuje) założyliśmy komitet mamy już umowę z gminą tylko zastanawiam się jak mamy zebrać pieniądze aby wszyscy spali spokojnie.Drugie pytanie jakie uzbrojenie planujecie? my musimy wybudować wodociąg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myszon 05.05.2008 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 emwu jak rozwiązaliście kwestie finansowania, jak płaciliście za projekt. Zbieraliście najpierw pieniądze jeśli tak to jak na konto, czy jedna osoba zbierała. Pytam się bo też u nas (Dołuje) założyliśmy komitet mamy już umowę z gminą tylko zastanawiam się jak mamy zebrać pieniądze aby wszyscy spali spokojnie. Drugie pytanie jakie uzbrojenie planujecie? my musimy wybu wszystkim założyliśmy dować wodociąg. Witam, postaram się opisać Ci jak to było u nas w Redlicy. Najpierw 1 osoba z naszego stowarzyszenia założyła wspólne konto z osobą, której zleciliśmy wykonanie projektu. Na to konto wpłaciliśmy wszyscy zaliczkę, tj. po 800,00 zł. Z tego konta wypłacona została należność za projekt. Następnie zarejestrowaliśmy w sądzie stowarzyszenie i założyliśmy konto bankowe którym mogło dysponować łącznie 3 członków zarządu stowarzyszenia. Po wybraniu wykonawcy, podpisaniu umowy i oszacowaniu przez niego kosztów uzbrojenia, wpłacaliśmy pieniądze. Uzbrojenie obejmowało wodę i kanalizę, deszczówka wyszła bardzo drogo, więc zostawiliśmy to na późniejszy okres. Od projektu po wykonawstwo uzbrojenia wszystkim zajmowało się biuro projektowe. Jak masz jeszcze jakieś pytania, to służę pomocą. Myszon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 05.05.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 A możesz podać mi namiary na biuro projektowe, w którym sądzie dokładnie zgłaszaliście stowarzyszenie, ile kosztował was projekt wodociągu. Czy znacie przybliżone koszty budowy wodociągu (materiały+ robocizna). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 05.05.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Jaki jest koszt rejestracji w sądzie, konto trzeba założyć przed zgłoszeniem w sądzie i na kogo ma być zarejestrowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myszon 05.05.2008 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 A możesz podać mi namiary na biuro projektowe, w którym sądzie dokładnie zgłaszaliście stowarzyszenie, ile kosztował was projekt wodociągu. Czy znacie przybliżone koszty budowy wodociągu (materiały+ robocizna). Zerknij na priva, tam masz odpowiedź na te pytania. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 05.05.2008 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Niestety nic nie dostałem na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myszon 07.05.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Niestety nic nie dostałem na priva Wysłałam jeszcze raz, teraz powinno być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emwu 08.05.2008 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Myszon, ja tez prosze napriva. Glownie zalezy mi na informacji jak wypadl kosztorys . Ja mam taki problem , ze nikt dookola mnie nie ma zamiaru zakladac zadnej spolki. Musze wiec zakasac rekawy i zbudowac sobie maly wodociag. Zastanawiam sie jakie to sa koszty. Wiec prosze przeslij mi na priva info ile wam wyszlo. Oczywiscie moj nie bedzie taki wielki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myszon 08.05.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Myszon, ja tez prosze napriva. Glownie zalezy mi na informacji jak wypadl kosztorys . Ja mam taki problem , ze nikt dookola mnie nie ma zamiaru zakladac zadnej spolki. Musze wiec zakasac rekawy i zbudowac sobie maly wodociag. Zastanawiam sie jakie to sa koszty. Wiec prosze przeslij mi na priva info ile wam wyszlo. Oczywiscie moj nie bedzie taki wielki Witam, koszt uzbrojenia (prąd, woda, kanaliza, gaz- w toku) wyniósł ca 22 tys. razy 88 działek. Jednak zależy to od wielu czynników, które są indywidualną sprawą. Dlatego koszt uzbrojenia mojej działki nie jest w żaden sposób miarodajny. Po pierwsze wystąp z wnioskiem do Enei, wodociągów, gazowni o wydanie warunków przyłączenia do sieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emwu 09.05.2008 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 myszon, WARUNKI TO JA MAM JUZ WYDANE. MAM ZAMIAR PODCIAGAC TYLKO WODE (90M) I KANALIZE (45M). pROBLEM W TYM , ZE NIE MAM NIKOGO DO PODZIELENIA KOSZTOW A MUSZE SIE WLACZYC DO GLOWNEJ SIECI WODNO KANALIZACYJNEJ. CZYLI MUSZE SOBIE ZBUDOWAC MALY WODOCIAG. PODOBNO TO BEDZIE OKOLO 40 000 ZL. W DALSZYM CIAGU CZEKAM NA WYCENE I JAKOS NIE MOGE SIE DOCZEKAC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myszon 09.05.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 myszon, WARUNKI TO JA MAM JUZ WYDANE. MAM ZAMIAR PODCIAGAC TYLKO WODE (90M) I KANALIZE (45M). pROBLEM W TYM , ZE NIE MAM NIKOGO DO PODZIELENIA KOSZTOW A MUSZE SIE WLACZYC DO GLOWNEJ SIECI WODNO KANALIZACYJNEJ. CZYLI MUSZE SOBIE ZBUDOWAC MALY WODOCIAG. PODOBNO TO BEDZIE OKOLO 40 000 ZL. W DALSZYM CIAGU CZEKAM NA WYCENE I JAKOS NIE MOGE SIE DOCZEKAC. Nie mogę Ci pomóc, ponieważ nie mam dostępu do kalkulacji inwestycji, ale mogę zadzwonić do biura projektowego, które zajmowało się naszym przetargiem i posiada odpowiednie dokumenty dot. ofert wykonawców. Po niedzieli dam Ci znać czego się dowiedziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fuchsler 11.05.2008 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 Poszukuję dobrego i w miarę taniego projektanta kominka ze Szczecina lub okilic. Może ktoś z was zna kogoś sprawdzonego, kto nie zedrze ze mnie ale dobrze zrobi robotę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 13.05.2008 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 406 tysięcy netto za taki domek w stanie deweloperskim w Szczecinie to dobra cena? http://www.extradom.pl/projekt-domu-DANDYS-ID-3690.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emwu 13.05.2008 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Doradzcie ile zaproponowac "strozowi" za pilnowanie dzialki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts