Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynających w 2007 i 2008 :) Szczecin i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

406 tysięcy netto

za taki domek w stanie deweloperskim w Szczecinie to dobra cena?

http://www.extradom.pl/projekt-domu-DANDYS-ID-3690.html

To zależy co strony umowy rozumieja przez określenie "stan deweloperski" ( mozna się zetknąć z różnymi wersjami) oraz jakie materiały zostaną zuzyte do realizacji tego stanu. Widziałem juz oferte sprzedazy domu w stanie deweloperskim ale np. sciana była zrobiona z Porotonu 18 a nie 24. Okna białe a nie np. kolor, wspołczynnik 1,5 a nie 1,0 (producent mi nieznany) itd...

Warto sprawdzac, porównywać, pilnować. A kase wydać na przyjemności :-)

Witam serdecznie,

Powtórzę tu swoje zapytanie ze stron Grupy Szczecińskiej:

Jakie oferty otrzymaliście lub ile płaciliście swoim wykonawcom za następujące prace:

1) Ścianki działowe: konstrukcja, wypełnienie wełną, obłożenie płytą (x2)regips, siatka i szpachla na łączeniach,

2) Syfit (strop na poddaszem uzytkowym: wypełnienie wełną, podwiązanie drutem, stelaż, płyta regips, siatka i szpachla na łączeniach,

3) Połać dachu (ocieplenie od wewnatrz): wypełnienie wełną, podwiązanie drutem, folia paroprzepuszczalna, stelaż, płyta regips, siatka i szpachla na łączeniach,

4) Elewacja: klej, styropian, kołki, siatka/klej, tynk, farba.

Będę bardzo zobowiązany za szybkie odpowiedzi.

• 2 weeks później...

Witam,

Czy ktoś orientuje się może gdzie przy granicy, ewentualnie dalej są jakieś składy-hurtownie budowlane, wybieram się jutro (w zasadzie dzis) do Niemiec - Schwedt, Prenzlau itp., na mały rekonesans, m.in chcę się trochę rozejrzeć i popatrzeć na ceny (porothermy,suporeksy itp,itd). Dajcie kochani proszę znać!

Pozdrawiam serdecznie....Każdy namiar i rada mile widziane...

Witam,

Czy ktoś orientuje się może gdzie przy granicy, ewentualnie dalej są jakieś składy-hurtownie budowlane, wybieram się jutro (w zasadzie dzis) do Niemiec - Schwedt, Prenzlau itp., na mały rekonesans, m.in chcę się trochę rozejrzeć i popatrzeć na ceny (porothermy,suporeksy itp,itd). Dajcie kochani proszę znać!

Odezwij się jak wrócisz i opisz wrażenia :D

Myszon , a Wy juz zaczeliscie? Chyba jeszcze nie bo jak bylam ostatnio(na poczatku maja) to nic tam w okolicach Redlicy nie roslo. Kiedy start?

Spoko, spoko Emwu, nie patrzysz dobrze. Pod ekipę budowlaną mam wszystko przygotowane, tylko papierologia nie do końca. Od wiosny bardzo dużo się dzieje, ogrodzenia jak grzyby po deszczu, nawet wyrosły 2 domy. Z Wąwelnicy kieruj się do Wołczkowa (przedłużenie Zielonej). Ujrzysz rosnące domy....sama jestem zdziwiona tempem budowy sąsiadów. U mnie ekipa wchodzi pod koniec czerwca. Mam poroton i dachówkę, teraz czekam na odpowiedzi ofertowe o cenę dot. materiałów na fundamenty. W przyszłym roku zamierzam mieszkać w moim wymarzonym domku!!! Pozdrowionka.

Myszon , a Wy juz zaczeliscie? Chyba jeszcze nie bo jak bylam ostatnio(na pożonaoczatku maja) to nic tam w okolicach Redlicy nie roslo. Kiedy start?

Spoko, spoko Emwu, nie patrzysz dobrze. Pod ekipę budowlaną mam wszystko przygotowane, tylko papierologia nie do końca. Od wiosny bardzo dużo się dzieje, ogrodzenia jak grzyby po deszczu, nawet wyrosły 2 domy. Z Wąwelnicy kieruj się do Wołczkowa (przedłużenie Zielonej). Ujrzysz rosnące domy....sama jestem zdziwiona tempem budowy sąsiadów. U mnie ekipa wchodzi pod koniec czerwca. Mam poroton i dachówkę, teraz czekam na odpowiedzi ofertowe o cej owe dojazdnę dot. materiałów na fundamenty. W przyszłym roku zamierzam mieszkać w moim wymarzonym domku!!! Pozdrowionka.

Emwu,ostatnio jak byłam nna działce , na drodze dojazdowej od strony Wołczkowa znalazłam przywiązanego do drzewa jamniczka. Mam już jedną sunię znajdę i gdyby nie to, że ona czuje się bardzo zagrożona i jest bardzo smutna - zostawiłabym jamniczka. Jamniczek sunia 6 lat, wabi sie Sonia (miała chipa i łatwo było ustalić dane- właścicielowi nie oddam, zgłosiłam do straży miejskiej i na policję w celu pociągnięcia do odpowiedzialności). Jamnik miniaturka, miodowy, niewłaściwie karmiony....przekarmiony. Oddam komuś odpowiedzialnemu, zdecydowanemu, nie szukającemu maskotki, kochającemu zwierzęta. Jeśli sami nie jesteście zainteresowani, popytajcie znajomych.

OJ ludzie sa okrutni. Za kare ich powinni przywiazac do jakiegos drzewa , tak na trzy miesiace np.

Gdybym tylko mogla na 100% bym ja wziela. Kocham psy i mialam juz jamnika ale niestety mozna mnie znalexc rowniez w watku "budujacy na odleglosc". Jestem w Irlandii wiec sunia sie nie zajme. A ona musi miec wlasciciela przed przyszlym rokiem. Ja do tej pory domu nie zdaze wybudowac. Pieska , ktorego widac u mnie na zdjeciu bede miala dopiero w nowym domu. Dwa takie :) wiec i dla suni znalazloby sie miejsce ale niestety nie teraz :(. Pytalam tez mojej mamy ale ona nie chce bo miala swojego jednego psiaka i chyba jest niezastapiony bo jak zdechl na jego miejsce nie chce zadnego innego.

Moja dzialka jest wlasnie na drodze miedzy Wawelnica a Redlica. Zazwyczaj wjezdzam od Bezrzecza przez taki maly lasek a potem przez Redlice (stara) a Ty chyba gdzies w bocznej drodze od Redlicy. Nie wazne - poogladam we wtorek. Wlasnie sie wybieram do Polski :). Zreszta u mnie tez jeszcze nic nie widac. Ekipa od fundamentow ma wchodzic dopiero 9 czerwca.

Pozdrawiam

• 2 weeks później...
Witam,

Cześć mickey 30!

jak rekonesans? znalazłeś coś ciekawego? ceny rzeczywiście niższe niż u nas? Podziel się proszę informacjami :)

pozdrawiam

A.

Witam po krotkiej przerwie.

Ale tu cisza...

Myszon, bedac w Polsce dokonalam rozeznania w terenie i znalazlam Was :) . Was tzn Redliczan hi hi hi. No , jest to kawalek ode mnie i od samej wioski Redlica ale z mojej dzialki widze wznoszace sie pierwsze budynki waszego osiedla domkow na horyzoncie. Ciekawa jestem czy zrobia ta droge laczaca Redlice z waszymi domkami czy bedziecie mieli dojazd tylko od Wolczkowa. Wlasciwie to przez Wolczkowo i tak wam blizej do Szczecina niz przez Redlice.

Pozostali forumowicze piszcie cos . Na jakim etapie juz jestescie. Taka pogoda w Polsce , ze robota powinna posuwac sie do przodu jak inter city conajmniej :). Chyba , ze zatrzymala Was papierologia albo wykonawcy poprzesuwali terminy tak jak w moim przypadku ;/

Pozdrawiam wszystkich z kropiacej deszczykiem Irlandii

Emwu, mam znalezisko archeologiczne na działce- skorupy naczyń glinianych - ok. 3 tys. lat. To moglo tylko mi się przytrafić :-? . Papierologia dalej nie załatwiona. Na moje szczęście ekipa wchodzi dopiero w połowie lipca, mam nadzieję, że zdążę :roll: . Ale co tam jakaś budowa. Jamniczka pogodziła się z moją sunią, nawet się polubiły i bawią się razem. Teraz dwa sierściuchy wariują z radości kiedy przychodzę z pracy, natrętnie pchają się na kolana i oblegają mnie w sypialni kiedy coś czytam. Są super. Pozdrowionka :wink: :wink: .

Witam wszystkich,poszukuję informacji gdzie można w Szczecinie lub okolicy zakupić pustaki szalunkowe(zasypowe)-materiał ten służy do budowy ściany fundamentowej.szerokość 30cm.Za informację dziękuję. :)

To zalezy gdzie sie budujesz. Ja niedawno kupowalem w hurtowni w Dobrej po 4.2 zl za sztuke. Hurtownia znajduje sie zaraz przy wjezdzie po prawej stronie - jadac od Wolczkowa.