Aniutka i Roofi 13.05.2008 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 406 tysięcy netto za taki domek w stanie deweloperskim w Szczecinie to dobra cena? http://www.extradom.pl/projekt-domu-DANDYS-ID-3690.html jeżeli masz dużo kasy jeszcze na wykończenie, to dobra . A jeżeli chcesz zaoszczędzić to zła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 13.05.2008 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 406 tysięcy netto za taki domek w stanie deweloperskim w Szczecinie to dobra cena? http://www.extradom.pl/projekt-domu-DANDYS-ID-3690.html To zależy co strony umowy rozumieja przez określenie "stan deweloperski" ( mozna się zetknąć z różnymi wersjami) oraz jakie materiały zostaną zuzyte do realizacji tego stanu. Widziałem juz oferte sprzedazy domu w stanie deweloperskim ale np. sciana była zrobiona z Porotonu 18 a nie 24. Okna białe a nie np. kolor, wspołczynnik 1,5 a nie 1,0 (producent mi nieznany) itd... Warto sprawdzac, porównywać, pilnować. A kase wydać na przyjemności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 16.05.2008 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Witam serdecznie, Powtórzę tu swoje zapytanie ze stron Grupy Szczecińskiej: Jakie oferty otrzymaliście lub ile płaciliście swoim wykonawcom za następujące prace: 1) Ścianki działowe: konstrukcja, wypełnienie wełną, obłożenie płytą (x2)regips, siatka i szpachla na łączeniach, 2) Syfit (strop na poddaszem uzytkowym: wypełnienie wełną, podwiązanie drutem, stelaż, płyta regips, siatka i szpachla na łączeniach, 3) Połać dachu (ocieplenie od wewnatrz): wypełnienie wełną, podwiązanie drutem, folia paroprzepuszczalna, stelaż, płyta regips, siatka i szpachla na łączeniach, 4) Elewacja: klej, styropian, kołki, siatka/klej, tynk, farba. Będę bardzo zobowiązany za szybkie odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_agata 18.05.2008 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Witam Czy ktos z Was budowal dom z firma Rem Bud.Jesli tak to prosze o opinie na temat firmy. Czy 80tys. za stan surowy otwarty domu o powierzchni 120m2 to teraz normalna cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emwu 27.05.2008 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 O jejku . Co tu taka cisza? Wszyscy sa na budowach czy co ??? A moze wszyscy sie przeniesli na watek grupy Szczecinskiej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emwu 27.05.2008 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Myszon , a Wy juz zaczeliscie? Chyba jeszcze nie bo jak bylam ostatnio (na poczatku maja) to nic tam w okolicach Redlicy nie roslo. Kiedy start? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickey30 27.05.2008 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Witam, Czy ktoś orientuje się może gdzie przy granicy, ewentualnie dalej są jakieś składy-hurtownie budowlane, wybieram się jutro (w zasadzie dzis) do Niemiec - Schwedt, Prenzlau itp., na mały rekonesans, m.in chcę się trochę rozejrzeć i popatrzeć na ceny (porothermy,suporeksy itp,itd). Dajcie kochani proszę znać!Pozdrawiam serdecznie....Każdy namiar i rada mile widziane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 29.05.2008 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Witam, Czy ktoś orientuje się może gdzie przy granicy, ewentualnie dalej są jakieś składy-hurtownie budowlane, wybieram się jutro (w zasadzie dzis) do Niemiec - Schwedt, Prenzlau itp., na mały rekonesans, m.in chcę się trochę rozejrzeć i popatrzeć na ceny (porothermy,suporeksy itp,itd). Dajcie kochani proszę znać! Pozdrawiam serdecznie....Każdy namiar i rada mile widziane... Odezwij się jak wrócisz i opisz wrażenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myszon 30.05.2008 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Myszon , a Wy juz zaczeliscie? Chyba jeszcze nie bo jak bylam ostatnio(na poczatku maja) to nic tam w okolicach Redlicy nie roslo. Kiedy start? Spoko, spoko Emwu, nie patrzysz dobrze. Pod ekipę budowlaną mam wszystko przygotowane, tylko papierologia nie do końca. Od wiosny bardzo dużo się dzieje, ogrodzenia jak grzyby po deszczu, nawet wyrosły 2 domy. Z Wąwelnicy kieruj się do Wołczkowa (przedłużenie Zielonej). Ujrzysz rosnące domy....sama jestem zdziwiona tempem budowy sąsiadów. U mnie ekipa wchodzi pod koniec czerwca. Mam poroton i dachówkę, teraz czekam na odpowiedzi ofertowe o cenę dot. materiałów na fundamenty. W przyszłym roku zamierzam mieszkać w moim wymarzonym domku!!! Pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myszon 31.05.2008 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 Myszon , a Wy juz zaczeliscie? Chyba jeszcze nie bo jak bylam ostatnio(na pożonaoczatku maja) to nic tam w okolicach Redlicy nie roslo. Kiedy start? Spoko, spoko Emwu, nie patrzysz dobrze. Pod ekipę budowlaną mam wszystko przygotowane, tylko papierologia nie do końca. Od wiosny bardzo dużo się dzieje, ogrodzenia jak grzyby po deszczu, nawet wyrosły 2 domy. Z Wąwelnicy kieruj się do Wołczkowa (przedłużenie Zielonej). Ujrzysz rosnące domy....sama jestem zdziwiona tempem budowy sąsiadów. U mnie ekipa wchodzi pod koniec czerwca. Mam poroton i dachówkę, teraz czekam na odpowiedzi ofertowe o cej owe dojazdnę dot. materiałów na fundamenty. W przyszłym roku zamierzam mieszkać w moim wymarzonym domku!!! Pozdrowionka. Emwu,ostatnio jak byłam nna działce , na drodze dojazdowej od strony Wołczkowa znalazłam przywiązanego do drzewa jamniczka. Mam już jedną sunię znajdę i gdyby nie to, że ona czuje się bardzo zagrożona i jest bardzo smutna - zostawiłabym jamniczka. Jamniczek sunia 6 lat, wabi sie Sonia (miała chipa i łatwo było ustalić dane- właścicielowi nie oddam, zgłosiłam do straży miejskiej i na policję w celu pociągnięcia do odpowiedzialności). Jamnik miniaturka, miodowy, niewłaściwie karmiony....przekarmiony. Oddam komuś odpowiedzialnemu, zdecydowanemu, nie szukającemu maskotki, kochającemu zwierzęta. Jeśli sami nie jesteście zainteresowani, popytajcie znajomych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emwu 31.05.2008 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 OJ ludzie sa okrutni. Za kare ich powinni przywiazac do jakiegos drzewa , tak na trzy miesiace np. Gdybym tylko mogla na 100% bym ja wziela. Kocham psy i mialam juz jamnika ale niestety mozna mnie znalexc rowniez w watku "budujacy na odleglosc". Jestem w Irlandii wiec sunia sie nie zajme. A ona musi miec wlasciciela przed przyszlym rokiem. Ja do tej pory domu nie zdaze wybudowac. Pieska , ktorego widac u mnie na zdjeciu bede miala dopiero w nowym domu. Dwa takie wiec i dla suni znalazloby sie miejsce ale niestety nie teraz . Pytalam tez mojej mamy ale ona nie chce bo miala swojego jednego psiaka i chyba jest niezastapiony bo jak zdechl na jego miejsce nie chce zadnego innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emwu 31.05.2008 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 Moja dzialka jest wlasnie na drodze miedzy Wawelnica a Redlica. Zazwyczaj wjezdzam od Bezrzecza przez taki maly lasek a potem przez Redlice (stara) a Ty chyba gdzies w bocznej drodze od Redlicy. Nie wazne - poogladam we wtorek. Wlasnie sie wybieram do Polski . Zreszta u mnie tez jeszcze nic nie widac. Ekipa od fundamentow ma wchodzic dopiero 9 czerwca. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 10.06.2008 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Witam, Czy ktoś orientuje się może gdzie przy granicy, ewentualnie dalej są jakieś składy-hurtownie budowlane, wybieram się jutro (w zasadzie dzis) do Niemiec - Schwedt, Prenzlau itp., na mały rekonesans, m.in chcę się trochę rozejrzeć i popatrzeć na ceny (porothermy,suporeksy itp,itd). Dajcie kochani proszę znać! Pozdrawiam serdecznie....Każdy namiar i rada mile widziane... Cześć mickey 30! jak rekonesans? znalazłeś coś ciekawego? ceny rzeczywiście niższe niż u nas? Podziel się proszę informacjami pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alter ego 12.06.2008 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Witam wszystkich Gdyby ktoś chciał się pozbyć nadmiaru ziemi z wykopów w okolicach Podjuch w Szczecinie to chętnie ją przyjmę. Dziekuję za uwagę i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emwu 12.06.2008 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Witam po krotkiej przerwie. Ale tu cisza... Myszon, bedac w Polsce dokonalam rozeznania w terenie i znalazlam Was . Was tzn Redliczan hi hi hi. No , jest to kawalek ode mnie i od samej wioski Redlica ale z mojej dzialki widze wznoszace sie pierwsze budynki waszego osiedla domkow na horyzoncie. Ciekawa jestem czy zrobia ta droge laczaca Redlice z waszymi domkami czy bedziecie mieli dojazd tylko od Wolczkowa. Wlasciwie to przez Wolczkowo i tak wam blizej do Szczecina niz przez Redlice. Pozostali forumowicze piszcie cos . Na jakim etapie juz jestescie. Taka pogoda w Polsce , ze robota powinna posuwac sie do przodu jak inter city conajmniej . Chyba , ze zatrzymala Was papierologia albo wykonawcy poprzesuwali terminy tak jak w moim przypadku ;/ Pozdrawiam wszystkich z kropiacej deszczykiem Irlandii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myszon 13.06.2008 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Emwu, mam znalezisko archeologiczne na działce- skorupy naczyń glinianych - ok. 3 tys. lat. To moglo tylko mi się przytrafić . Papierologia dalej nie załatwiona. Na moje szczęście ekipa wchodzi dopiero w połowie lipca, mam nadzieję, że zdążę . Ale co tam jakaś budowa. Jamniczka pogodziła się z moją sunią, nawet się polubiły i bawią się razem. Teraz dwa sierściuchy wariują z radości kiedy przychodzę z pracy, natrętnie pchają się na kolana i oblegają mnie w sypialni kiedy coś czytam. Są super. Pozdrowionka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
automatyk100 15.06.2008 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Witam wszystkich,poszukuję informacji gdzie można w Szczecinie lub okolicy zakupić pustaki szalunkowe(zasypowe)-materiał ten służy do budowy ściany fundamentowej.szerokość 30cm.Za informację dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_agata 19.06.2008 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 Witam wszystkich,poszukuję informacji gdzie można w Szczecinie lub okolicy zakupić pustaki szalunkowe(zasypowe)-materiał ten służy do budowy ściany fundamentowej.szerokość 30cm.Za informację dziękuję. To zalezy gdzie sie budujesz. Ja niedawno kupowalem w hurtowni w Dobrej po 4.2 zl za sztuke. Hurtownia znajduje sie zaraz przy wjezdzie po prawej stronie - jadac od Wolczkowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emwu 26.06.2008 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Wiem , ze temat okien byl juz poruszany na forum szczecinskim ale jakos nie mam czasu , zeby przeczesac cale forum aby znalezc ten watek. Czy mozecie polecic jakiegos producenta? Okna PCV z okleina dwustronna mnie interesuja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bejmar 30.06.2008 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Dzien dobry ktos pytal o ceny materialow budowlanych w niemczech.Pasewalk-hurtownia budowlana- porotherm roeben 24cm- 1,30Euro z dowozem do Szczecina... pozdrawiammarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts