Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynających w 2007 i 2008 :) Szczecin i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jelik dzięki za Kobylankę :D Wprawdzie to nie ja pytałam, ale za to skorzystałam z informacji i... chyba będzie Kobylanka a nie Dobra/Wołczkowo...

Witaj TO-SIA

Czy mam rozumieć że będziemy sąsiadami?

Ha! Zaklepane! Działki rozeszły się jak świeże bułeczki. Tak Jelik, bedziemy sąsiadami :D

Jakby kto szukał, to Agrowest w Dobrej ruszył ze sprzedażą działek na kolejnym osiedlu, przy drodze na Lubieszyn. Większość działeczek 700-800 m. Sprzedaje je też biuro nieruchomości Patria. A przyłącza będą w okolicy grudnia.

E-tomi, ja też nie jeżdżę samochodem i szukaliśmy czegoś z komunikacją miejską, ale rozsądek zwyciężył - w Kobylance mamy dużo większą działkę za dużo mniejsze pieniadze niż chociażby w Dobrej, a miejsca z komunikacją miejską były już zupełnie poza naszym zasięgiem finansowym. Trzymać kciuki proszę, chyba będę musoała zrobić prawo jazdy.

Pozdrawiam

Gosia

Jelik dzięki za Kobylankę :D Wprawdzie to nie ja pytałam, ale za to skorzystałam z informacji i... chyba będzie Kobylanka a nie Dobra/Wołczkowo...

Witaj TO-SIA

Czy mam rozumieć że będziemy sąsiadami?

Ha! Zaklepane! Działki rozeszły się jak świeże bułeczki. Tak Jelik, bedziemy sąsiadami :D

Jakby kto szukał, to Agrowest w Dobrej ruszył ze sprzedażą działek na kolejnym osiedlu, przy drodze na Lubieszyn. Większość działeczek 700-800 m. Sprzedaje je też biuro nieruchomości Patria. A przyłącza będą w okolicy grudnia.

E-tomi, ja też nie jeżdżę samochodem i szukaliśmy czegoś z komunikacją miejską, ale rozsądek zwyciężył - w Kobylance mamy dużo większą działkę za dużo mniejsze pieniadze niż chociażby w Dobrej, a miejsca z komunikacją miejską były już zupełnie poza naszym zasięgiem finansowym. Trzymać kciuki proszę, chyba będę musoała zrobić prawo jazdy.

Pozdrawiam

Gosia

Witam

Mam już upatrzoną działkę i wstępnie zaklepaną i mam teraz pytanko do Was.

Muszę wystąpić o warunki zabudowy. Interesuje mnie dach 2 spadowy. Obok na sąsiedniej działce jest już wybudowany domek, który jest już zamieszkały i posiada dach 4 spadowy. Czy w takiej sutuacji ta zabudowa już istniejąca wyznacza warunki zabudowy domku z dachem 4 spadowym? Czy jeżeli we wniosku określę, że interesuje mnie dach 2 spadowy to jest szansa na uzyskanie takich warunków.

I jeszcze 1 pytanko. Czy korzystaliście z kredytów na zakup działk,i która nie ma ustalonego planu zagospodarowania? Czy wystarczy w takim wypadku uzyskanie warunków zabudowy?

Pozdrawiam

Działka leży w Mierzynie w rejonie za wiatrakiem czyli blisko Szczecina. Cena jest duża i narazie jeszcze myślimy nad nią i rozważamy wszystkie za i przeciw :) Dzwoniłem do tego Agrowestu i działeczki mają po 150/m2 całkowicie uzbrojone. Do tego robia jeszcze drogi wewnętrzne które pózniej oddają gminie.

Działka leży w Mierzynie w rejonie za wiatrakiem czyli blisko Szczecina. Cena jest duża i narazie jeszcze myślimy nad nią i rozważamy wszystkie za i przeciw :) Dzwoniłem do tego Agrowestu i działeczki mają po 150/m2 całkowicie uzbrojone. Do tego robia jeszcze drogi wewnętrzne które pózniej oddają gminie.

A mozesz podac cene w mierzynie. Kiedys mierzyn byl naszym no 1 ale ceny odstraszyly. Jestem ciekaw jak teraz to wyglada.

A mozesz podac cene w mierzynie. Kiedys mierzyn byl naszym no 1 ale ceny odstraszyly. Jestem ciekaw jak teraz to wyglada.

w tamtym miejscu to 200-210/m2. Media sa bezposrednio przy dzialce w drodze. Kanaliza w drodze równoległej.Cena jest powalajaca

w tamtym miejscu to 200-210/m2. Media sa bezposrednio przy dzialce w drodze. Kanaliza w drodze równoległej.Cena jest powalajaca

My jak szukalismy dzialki to ceny nieuzbrojonych dzialek byly kolo 150, wiec jak w Dobrej znalezlismy za polowe to sie bardzo cieszylismy. Tym bardziej ze wg pobieznych obliczen czas dojazdu do centrum wydluzyl sie max o 10 minut. Ale teraz jak w Dobrej ceny sa po 150 to ta oferta robi sie atrakcyjna. Chociaz zdaje mi sie teraz ze w Dobrej jest o wiele spokojniej i ciszej.

Witajcie,

mam pytanko ile może kosztować wykonanie przyłączy wody,gazu,pradu,kanalizy wraz z materiałem i z odbiorami do działki i domu,gdzie wszystkie "końcówki"znajdują się w drodze 10 m od.Mam ofertę na pięciocyfrową kwotę.Czy to możliwe żeby aż tyle to kosztowało

Przyłącze wody:

projekt przyłącza 350zł

warunki techniczne ze ZWiK 47zł

robocizna 1100zł

studnia wodomierzowa 1500 zł

pozostałe materiały 491zł

Przyłącze prądu:

projekt przyłącza 350zł

opłata przyłączeniowa dla Enei 1848zł

robocizna i materiały 1600zł

Wytyczenie, inwentaryzacja i mapka przyłączy (woda+prąd) 550 zł

Przyłącze gazu

projekt 350 zł

opłata przyłączeniowa ok.900zł jeśli przyłącze z drogi nieutwardzonej, 1500zł jeśli droga utwardzona i trzeba robić przecisk (to jeszcze przede mną)

Ceny z jesieni ub.r. Kanalizy u mnie nie ma, więc nie odpowiem

Witam

Muszę wystąpić o warunki zabudowy. Interesuje mnie dach 2 spadowy. Obok na sąsiedniej działce jest już wybudowany domek, który jest już zamieszkały i posiada dach 4 spadowy. Czy w takiej sutuacji ta zabudowa już istniejąca wyznacza warunki zabudowy domku z dachem 4 spadowym? Czy jeżeli we wniosku określę, że interesuje mnie dach 2 spadowy to jest szansa na uzyskanie takich warunków.

I jeszcze 1 pytanko. Czy korzystaliście z kredytów na zakup działk,i która nie ma ustalonego planu zagospodarowania? Czy wystarczy w takim wypadku uzyskanie warunków zabudowy?

Pozdrawiam

Wszystkie te pytania zadałabym w gminie. Niektóre urzędy zakładają dość dużą tolerancję i piszą np. dach wielospadowy. A jakie domy są poza tym w najbliższej okolicy? Obszar analizowany przez gminę uwzględnia nie tylko działki sąsiednie, ale też np. te naprzeciwko, albo sąsiadujące z sąsiednimi.

Jakimś wyjściem jest też dach naczółkowy - niby czterospadowy, a jak dwuspadowy 8) .

Witam

Pozdrawiam

Wszystkie te pytania zadałabym w gminie. Niektóre urzędy zakładają dość dużą tolerancję i piszą np. dach wielospadowy. A jakie domy są poza tym w najbliższej okolicy? Obszar analizowany przez gminę uwzględnia nie tylko działki sąsiednie, ale też np. te naprzeciwko, albo sąsiadujące z sąsiednimi.

Jakimś wyjściem jest też dach naczółkowy - niby czterospadowy, a jak dwuspadowy 8) .

Tylko obok tej działki jest wybudowany dom z dachem 4 spadowym. W obrębie kilku działek(3-4) do okoła juz nic nie ma wybudowanego. Dopiero dalej są inne domki, i tam dachy już są różne

Witam wszystkich,

Cos ucichlo w naszej grupie...

A My dzisiaj przywitalismy nowego czlonka rodziny.dziewczyna jak malowana.4 kilo i 54cm :D :D :D

Gratulacje :D :D :D

Dzieki Bryta,

Probuje od jakiegos czasu wyciagnac liste wykonawcow z drugiego forum ale chyba mnie delikatnie olewaja.Wiem z kolei ,ze ostatnio Ty pytalas o najswiezsza.Jakbys miala i nie bylo by to 'top secret' to grzecznie poprosze. :lol:

Mam tylko nadzieje,ze wszyscy Cie teraz nie zarzuca podobnymi pytaniami.Gdyby jednak tak sie stalo to sorki.

A z innej beczki pytanie do wszystkich,bardzo oryginalne zreszta:szukam ekipy na polowe marca :lol: :o Czy ktos cos slyszal?!

cordoba71 a pisałeś do Klausa po listę ?? Jak chcesz mogę Ci podesłać listę ale stan na 15 września z tego co pamiętam - nie brałam później

Tak pisalem.Gdzies miedzy wierszami na forum wspominal,ze to lista dla forumowiczow,only.Mam nadzieje,ze nie tamtego jedynie slusznego forum szczecinskiego :( A moze po prostu jest zajety?Jak masz to,prosze przeslij na priv.

ciao