Marzin 13.03.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 No! A tu plotkujemy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 14.03.2007 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Z przyjemnością Jak mąż wczoraj robił rozeznanie w betonie (bo taką pewną dozą nieśmiałości liczymy na to, że jak się pogoda utrzyma to grucha w sobotę mogłaby spróbować dotrzeć do jakiejś działki) to pan w Stanbudzie spytał: "a jest problem z dojazdem?", na co mąż zrezygnowany: "no jest", a facet: "aha, ale już jedna grucha jedzie w sobotę do Lusówka, nazwisko" - pan myślał że pomyłkowo drugi raz zamawiamy beton a tu się okazuje że ktoś jeszcze zaplanował fundamenty na sobotę Mam takie małe podejrzenia, że to może być mój sąsiad przez płot, który tak jak ja zdjął humus pod koniec stycznia i do tej pory czeka z rozbabraną działką na przypływ łaskawszej pogody Fajnie tak w dwa domki się budować, jak coś zabraknie można pożyczyć, może nawet udałoby się później jakoś dogadać w kwestii wspólnego stróża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wloczykij 14.03.2007 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 to czekanie na PnB wysysa ze mnie całą chęć do roboty.... Pojechałbym sobie na działkę albo jeszcze gdzieś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundzia 14.03.2007 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 witam Ziomali o czym tu sie gaworzy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 14.03.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 '' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 14.03.2007 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 O wszystkim i o niczym, ot, taki sobie wątek do radosnego spamowania na różne tematy okoliczno-budowlane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 14.03.2007 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 '' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wloczykij 14.03.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 brzydlak> otocz swą działkę wysokim podwójnym ogrodzeniem z drutem kolczastym a między tymi ogrodzeniami niech sobie bulterriery swobodnie biegają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundzia 14.03.2007 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Mundzia Tw dom wyglada jak prawdziwy dworek no chyba jeszcze troche mu brakuje ale może kiedys będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 14.03.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 '' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 14.03.2007 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Ha, ha a u mnie we wtorek wstawiają okna , a juto pierwsze starcie elektryki. Ciekawostka przyrodnicza ileć mają wycenic robotę? tak że pożyjom uwidzim Wiosna za oknem zamiast robić naukowość zew krwi nakazuje iśc w pole Pierwsze siewy już zrobione wysiany groszek cukrowy a w szklarni rośnie majeranek, seler i por na falncki.Nio i ukorzeniają się wycyganione francuskie odmiany winogron.[/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 14.03.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 No to skoro tak wiosennie... Tak sie zaczęłam astanawiać jaki to jest koszt, żeby zlecić komuś zaprojektowanie ogrodu, a także jaki to koszt żeby taki projekt zrealizować (koszty ziemi, roślin, systemu nawadniania) - chodziłoby o taki raczej skromny ogródek, bez jakichś wyszukanych egzotycznych roślinek (działka 1000 m2, 20% zajęte przez budynki) Ktoś się może orientuje? Bo nie wiem czy kupować tuje i obsadzać bo i tak nie będzie mnie stać na ładny ogród czy może jednak taki zaprojektowany przez profesjonalistę ogród jest w zasięgu moich możliwości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 14.03.2007 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 No to skoro tak wiosennie... Tak sie zaczęłam astanawiać jaki to jest koszt, żeby zlecić komuś zaprojektowanie ogrodu, a także jaki to koszt żeby taki projekt zrealizować (koszty ziemi, roślin, systemu nawadniania) - chodziłoby o taki raczej skromny ogródek, bez jakichś wyszukanych egzotycznych roślinek (działka 1000 m2, 20% zajęte przez budynki) Ktoś się może orientuje? Bo nie wiem czy kupować tuje i obsadzać bo i tak nie będzie mnie stać na ładny ogród czy może jednak taki zaprojektowany przez profesjonalistę ogród jest w zasięgu moich możliwości... Moi znajomi płacili w zeszłym roku za projekt 1500 pln bodajże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 14.03.2007 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 No to skoro tak wiosennie... Tak sie zaczęłam astanawiać jaki to jest koszt, żeby zlecić komuś zaprojektowanie ogrodu, a także jaki to koszt żeby taki projekt zrealizować (koszty ziemi, roślin, systemu nawadniania) - chodziłoby o taki raczej skromny ogródek, bez jakichś wyszukanych egzotycznych roślinek (działka 1000 m2, 20% zajęte przez budynki) Ktoś się może orientuje? Bo nie wiem czy kupować tuje i obsadzać bo i tak nie będzie mnie stać na ładny ogród czy może jednak taki zaprojektowany przez profesjonalistę ogród jest w zasięgu moich możliwości... A czemu nie zaryzykujesz i nie podejmiesz tej sprawy sama. Są dostępne fajne programy do projektowania ogródów. System nawadniający to też nie sztuka. A serio nie jestem tego zwolennikoem drogie i często zawodzi bo mamy kiepską wodę. A jak cieszy gdy samemu się coś osiągnie. W Pozku i okolicach sporo jest szkółkarzy z dobrym materiałem nasadzeniowym. A jak się ładnie uśmiechniesz zawsze możemy skonsultować Twój projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 14.03.2007 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 A czemu nie zaryzykujesz i nie podejmiesz tej sprawy sama. Są dostępne fajne programy do projektowania ogródów. System nawadniający to też nie sztuka. A serio nie jestem tego zwolennikoem drogie i często zawodzi bo mamy kiepską wodę. A jak cieszy gdy samemu się coś osiągnie. W Pozku i okolicach sporo jest szkółkarzy z dobrym materiałem nasadzeniowym. A jak się ładnie uśmiechniesz zawsze możemy skonsultować Twój projekt. A faceci też się mogą uśmiechnąć ? Bo jak nie to żonę musiałbym na forum wpuścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 14.03.2007 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 @Wciorniastek:Tylko że ja się wogóle na roślinach nie znam, wyobraźnię jak to będzie wyglądało za kilka lat też mam kiepską A kluczem do sukcesu jest chyba takie rozplanowanie roślin, żeby cały rok (no oczywiście poza zimą ) było ładnie, czyli żeby na zmianę coś kwitło, żeby było w odpowiednim świetle - przecież szkoda dać roślinkę na zmarnowanie, bo usadzę ją w pięknym słonku gdy ona lubi cień. Więc nie wiem czy zdobywanie takiej olbrzymiej i specjalistycznej wiedzy jest warte zachodu Ale już zawczasu w razie jakby co uśmiecham się szeroko: @Mice Hm... 1500 zł - super dużo to nie jest, ale tanio też nie. Orientujesz się co wchodzi w zakres takiego projektu? Są wizualizacje komputerowe? I może przy okazji temat pokrewny: czy ktoś zamierza korzystać z usług architekta wnętrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 14.03.2007 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 @Mice Hm... 1500 zł - super dużo to nie jest, ale tanio też nie. Orientujesz się co wchodzi w zakres takiego projektu? Są wizualizacje komputerowe? I może przy okazji temat pokrewny: czy ktoś zamierza korzystać z usług architekta wnętrz? Wizualizacji 3D nie było, widziałem ich gotowy projekt narysowany/wydrukowany wraz z opisami roślin, itp. Wyglądało to jak kolejny projekt budowlany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 14.03.2007 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 A czemu nie zaryzykujesz i nie podejmiesz tej sprawy sama. Są dostępne fajne programy do projektowania ogródów. System nawadniający to też nie sztuka. A serio nie jestem tego zwolennikoem drogie i często zawodzi bo mamy kiepską wodę. A jak cieszy gdy samemu się coś osiągnie. W Pozku i okolicach sporo jest szkółkarzy z dobrym materiałem nasadzeniowym. A jak się ładnie uśmiechniesz zawsze możemy skonsultować Twój projekt. A faceci też się mogą uśmiechnąć ? Bo jak nie to żonę musiałbym na forum wpuścić No chyba mój chłop nie będzie zazdrosny, choć nigdy nie wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 14.03.2007 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 ho ho, ale tu gwarno. Jeżeli chodzi o projektowanie ogródka, to ja w końcu wykorzystam do tego moja "królewnę" W końcu skończyła ogrodnictwo i do tego pracuje w branży. A ja...? będę krytykował każdy jej pomysł! Ha ha! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 14.03.2007 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 @Wciorniastek:Tylko że ja się wogóle na roślinach nie znam, wyobraźnię jak to będzie wyglądało za kilka lat też mam kiepską A kluczem do sukcesu jest chyba takie rozplanowanie roślin, żeby cały rok (no oczywiście poza zimą ) było ładnie, czyli żeby na zmianę coś kwitło, żeby było w odpowiednim świetle - przecież szkoda dać roślinkę na zmarnowanie, bo usadzę ją w pięknym słonku gdy ona lubi cień. Więc nie wiem czy zdobywanie takiej olbrzymiej i specjalistycznej wiedzy jest warte zachodu Ale już zawczasu w razie jakby co uśmiecham się szeroko: @Mice Hm... 1500 zł - super dużo to nie jest, ale tanio też nie. Orientujesz się co wchodzi w zakres takiego projektu? Są wizualizacje komputerowe? I może przy okazji temat pokrewny: czy ktoś zamierza korzystać z usług architekta wnętrz? A widzicie to chyba na stronce pięknych ogrodow jest za 50 zł program z wizualizacja który można kupić. Spawdzę jeszcze gdzie go widziałam. Tu nie trzeba wyobrażnie. rośliny zawsze mozna przesadzić chyba że są to okropniaście wielkie drzewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts