Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bla, bla, bla... Wielkopolska

Gość Marzin

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Marzin- dzieki za podpowiedz o plytach stropowych. Na 90% taki strop zrobimy, kierbud zadowowlony, my tez :-) Bedzie rownie szybako jak drewniany a moze nawet taniej i bez problemow :-) Mimo ze od 2 lat planowalam strop drewniany to wczoraj zmienilam zdanie. widze ze najlepiej jak w ogole s nie wtracam do budowy bo za duzo mieszam i robie dymu :o Chyba skupie s na wykonczeniowce i na ogrodzie a panowie niech buduja :-) Zwlaszcza ze tesc jest wiec pomoze we wszystkim :-)

Mi chatę projektował kolega. Wyłożył teorię co przemawia za drewnem, co za płytami. Przeliczyliśmy koszty i wiesz już co wyszło.

wczoraj spedzilismy caly dzien na dzialeczce, przesadzilismy chyba ze 30 drzewek- ciezko bylo. mam nadzieje ze s przyjma bo chce ich wiekszosc partiami przesadzic pod plot. Pozniej bylo ognisko na tarasie i pieczenie kielbasek ( lekarstwo tez :-) )bosko. a ludzie jedzili przy naszych dzialkach z 10km/h i s rozgladali . chyba szukaja dzialeczek ale u nas juz nie ma :-) pamietam jak tez jezdzilam i szukalam kicin kliny koninko kamionki szczytniki borowiec nawet dabrowka :-) teraz juz jestem u siebie :-)

Ja też dzielnie pracowałem. Trochę wiało. Podobnie jak u Was widać jak ludziska turlają się przez wieś w poszukiwaniu działeczek.

a co to za dachowka?

A ja szukam sprawnego geodety jakby cos :)

Namiar daję w Grupie... czyli tam gdzie mają być konkrety.

A jeśli chodzi o bla-bla-bla to powiem, że ja z jednej strony jestem spokojniejszy bo mam taką umowę z wykonawcą, że on również załatwia materiał więc teoretycznie problem mam z głowy. Z drugiej jednak strony, to jednak męczy mnie niepokój, czy uda się wykonawcy materiały zdobyć i czy będzie to materiał na jaki się umówiliśmy.

A ja szukam sprawnego geodety jakby cos :)

Namiar daję w Grupie... czyli tam gdzie mają być konkrety.

A jeśli chodzi o bla-bla-bla to powiem, że ja z jednej strony jestem spokojniejszy bo mam taką umowę z wykonawcą, że on również załatwia materiał więc teoretycznie problem mam z głowy. Z drugiej jednak strony, to jednak męczy mnie niepokój, czy uda się wykonawcy materiały zdobyć i czy będzie to materiał na jaki się umówiliśmy.

W grupie wlkp ogolnej czy tej zaczynajacej budowe w 2007 bo troche sie ich namnozylo

Hej :-)

Moja budowa zakończyła się 2 lata temu, już sobie dzielnie mieszkam, ale prace nad ogrodem wciąż trwają a widziałam w tej grupie Wciornastka, której wiedzę pamiętam jako imponującą :-)

Mam pytanie do Wciornastka właśnie, dotyczące szkółek ogrodniczych w Poznaniu i okolicach - czy znasz takie, które są godne polecenia? Mam złe doświadczenia z roślinkami z różnych dziwnych miejsc sprzedaży :-(

I drugie pytanie - czy rdest auberta należy jakoś przycinać na wiosnę?

zobaczcie co mam :-) szczescie i duma mnie rozpiera

http://img259.imageshack.us/my.php?image=obraz470tf8.jpg

http://img259.imageshack.us/my.php?image=obraz465hz3.jpg

mam nadzieje ze nie mowie za wczesnie, ale jesli mialabym jeszcze kiedys budowac dom to z nimi. Wierze, ze naprawde moga skonczyc przed polowa kwietnia. mam nadzieje ze z dekarza i instalatora bede rownie zabojczo zadowolona :-)

no to wreszcie wiem, która budowa jest Twoja 8) przejeżdżałam dziś tam 2 razy, następnym razem jeśli ktoś będzie, to nie omieszkam się odezwać :wink:

Hej :-)

Moja budowa zakończyła się 2 lata temu, już sobie dzielnie mieszkam, ale prace nad ogrodem wciąż trwają a widziałam w tej grupie Wciornastka, której wiedzę pamiętam jako imponującą :-)

Mam pytanie do Wciornastka właśnie, dotyczące szkółek ogrodniczych w Poznaniu i okolicach - czy znasz takie, które są godne polecenia? Mam złe doświadczenia z roślinkami z różnych dziwnych miejsc sprzedaży :-(

I drugie pytanie - czy rdest auberta należy jakoś przycinać na wiosnę?

Fajnie że się odezwałaś. U mnie budowa na półmetku. Zaczynamy instalacje. moze Gwiazdka w nowym domu :roll:

A co do szkółek wejdż na stronkę Związku Szkółkarstwa Polskiego. Tam są linki i adresy szkólek. Osobiście mam kontakty i polecam Jaskulskich i Kowalskich, Byczkowskich , Królikowskiego. Teoretycznie sprzedają hurtowo ale jak weżmiesz większą ilość to też hurt. Warto skoczyć do arboretrum w Murowanej Goślinie tam mają super tanio i może niezbyt wyszukane ale za to sprawdzone odmiany

Rdest niekoniecznie trzeba przycinać chyba że przemarzł.