brzydlak 21.04.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 '' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_pn 21.04.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 aga- w projekcie byl terriva i byl zamieniony bez zmiany projektu. za metr wyszlo 58zl netto z transportem plus ok 100zl/h za dzwig . OGROMNA zaleta jest taka ze zostal polozony w jeden dzien i juz moglam po nim chodzic. kilka domow od nas bardzo dlugo grzebia s z terriva wiec odradzam. szkoda czasu. zwlaszcza przy tych rosnacych z dnia na dzien cenach. BARDZO POLECAM te plyty Dzięki za szybką odpowiedż. Nam kierownik budowy tez powiedział,że nie ma problemu mozemy kłaść płyty. Dzisiaj dzwoniłam do firmy na Zawadach i podali mi cenę 80 zł netto bez dżwigu i transporu. Jak macie jakieś inne namiary to podajcie.Cennowo podobno ten strop z płyt wyrównał sie z terriva ale przekonuje nas czas realizacji tego stropu, a nam zalezy na czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 21.04.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 '' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_pn 22.04.2007 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 aga- namiar- ZBYCH-POL & MOBET Zbigniew Szczęsny Przedsiębiorstwo Prefabrykacji ul. Betonowa 2 88-300 Mogilno tel 052 315 22 71 Dzięki za namiary. Jutro dzwonię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 23.04.2007 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Jak pewnie wiecie u mnie jest keramzyt. Jak wątpliwości pytajcie? A może materiał był od tego Muchy, czy skądinąd? Nie bo zarówno Mucha jak i Pozbruk dali gorsze ceny. Pzryjechało wszystko z Czamaninka. Przyznam że towar barzdo ładny, równy praktycznie zerowe odpady. Jak chcesz możeny się spotkać w przyszły weekend (z Golęczewa masz blisko) i zobaczysz jak to wszystko wygląda. Dzięki! - a to chętnie, o ile nigdzie nie wyjedziemy nigdzie na długi łikend. W takim razie mogę poprosić o np. numer telefonu na priva? to bym się odezwał gdybyśmy mogli.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 23.04.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 mice - wlasnorecznie zadnego domu ani instalacji. wielu rzeczy nie robie sama a nie uwazam ich za trudne. to ze ja nie potrafie nie oznacza ze jest to skomplikowane tak samo moze Ci to schrzanic inatstalator developera jak i ekipa na budowie. to wszytko zalezy od tego kogo wynajales czy mu s chce czy wykaze najwyzsza starannosc przy swojej pracy. na obrone swojej "lekkomyslnosci" moge powiedziec ze najgorszy zlamas jakiego znam moj ojciec jest takim wlasnie instalatorem, wiec jesli dla niego jest to proste i taka wlasnie wykonuje prace to juz chyba nic latwiejszego na swiecie nie ma do zrobienia w dodatku tak s na szczescie zlozylo ze faceci ktorzy mnie otaczaja nie maja problemow z robotkami recznymi wiec s nie martwie. jest to chyba wyniesione u mnie z domu. wkekszosc ma swoje domy i nie ma nic trudnego w budowie domu. trudne jest tylko zdobycie funduszy. i tylko to moze mi zaklocac sen. nie bede dluzej zasmiecac watku zyciorysem .wydaje mi s ze tu wolno s tylko martwic i narzekac. a ja s nie martwie wiec tu nie pasuje. dodam ze zawsze i wszystko moze s nie udac. jak ktos nie ma pojecia o budowaniu to niech bierze developera podpisuje na wszystko umowy gwarancyjne.i tak nic mu to nie da bo sady moze po 3 latach uznaja roszczenia a ty gdzie bedziesz w tym czasie mieszkac. tej firmy moze juz nie byc, moga wyjechac,. moga zbanczyc. moga olac. ekipy na budowie tez wszystko moga schrzanic i to gorsze rzeczy niz kilka rurek. moze ci dach na leb spasc moga odpasc sciany szczytowe, dach moze rozepchac sciany moga s zapasc fundamenty. mieszkanie w bloku tez nie uratuje - sasiad moze chciec popelnic samobojstweo przy gazie, ktos moze chciec wysadzic sasiada i ciebie przy okazji. moze ci cegla spasc na glowe. i okaze s ze ksiadz tez cie oszukal i nie idziesz do nieba tylko bedziesz budowal milion lat. to jest myslenie z cyklu gdyby babcia miala wasy...najlepiej brac ekipy sparwdzone z polecenia kogos kto juz mieszka a to i tak nie gwarantuje ze s uda. moze ktos akurat bedzie mial zly dzien nie bedzie mu s chcialo i cos zrabie. jak chcesz miec zrobione dobrze zrob to sam. nikt s dla ciebie tak nie postara jak ty we wlasnej osobie. nie znosze czarnowidztwa zamartwiania s na zapas gdybania podejrzewania wszystkich o zle inetncje myslenia ze na pewno s nie uda. przy takim podejsciu najlepiej nie wychodzic z domu. chociaz tu tez nieszczesliwie moze dach na leb spasc wszystkim zycze powodzenia uczciwych robotnikow i przyjemnosci z budowania No już dobrze brzydlaczku. http://www.cosgan.de/images/smilie/liebe/a055.gif Niepotrzebnie się tak unosisz, potem ojciec będzie miał czkawkę. A oprócz tego nikt nic strasznego nie napisał. Każdy wyraża swoje opinie i obawy, ale to nie powód żeby się zaraz tak obruszać. Ludziska tutaj piszący, to dowód na to, że naród optymizmem przesiąknięty, budować, chcą, potem pewnie i się rozmnażać. Ale nie zawsze wszystko wygląda tak kolorowo. Nie wszystkim udało się znaleźć dobrego kierbuda, dobrego, uczciwego wykonawcę. Niejeden na tym forum został oszukany, okradziony, spierniczono mu ściany, strop, więźbę i co tam jeszcze możliwe. Stąd te wszystkie gdybania, analizy, rozważanie różnych opcji. No przecież nikt mi nie powie, że w naszym kraju wszyscy są czyści jak łzy, i każdy nauczony życiem zakłada, że raczej chce się go zrobić w bambuko, niż to że zostanie obdarowany prezencikami. Więc co? Luzik! http://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/s055.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_pn 24.04.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 aga- namiar- ZBYCH-POL & MOBET Zbigniew Szczęsny Przedsiębiorstwo Prefabrykacji ul. Betonowa 2 88-300 Mogilno tel 052 315 22 71 Dzięki za namiary. Jutro dzwonię Dzwoniłam do tej firmy i wydaje mi się że podali dosyć sensowną cenę, ale mam pytanie czy znacie ta firma z doświadczenia i czy jest to w miarę uczciwa firma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjsod 24.04.2007 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Witam Wiem że ktoś był zainteresowany tematem, a może jeszcze komuś się zachce popatrzeć z ciekawości więc informuję że w najbliższy piątek będzie u mnie na działce montowany GWC płytowy Gdyby ktoś był chętny popatrzeć (sama będę cały dzień mimo grypy ) to zapraszam - w razie co kontakt na maila ze stopki lub GG Pozdrawiam Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 24.04.2007 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Dzwoniłam do tej firmy i wydaje mi się że podali dosyć sensowną cenę, ale mam pytanie czy znacie ta firma z doświadczenia i czy jest to w miarę uczciwa firma Tak, jest to uczciwa firma. Znam ją, bo z nimi współpracujemy. Płyt tam nie brałem, bo choć zrobili mi naprawdę niezły upust, to w Międzychodzie było taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_pn 24.04.2007 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Dzwoniłam do tej firmy i wydaje mi się że podali dosyć sensowną cenę, ale mam pytanie czy znacie ta firma z doświadczenia i czy jest to w miarę uczciwa firma Tak, jest to uczciwa firma. Znam ją, bo z nimi współpracujemy. Płyt tam nie brałem, bo choć zrobili mi naprawdę niezły upust, to w Międzychodzie było taniej. A mozesz podać namiar na tą firme z Międzychodu ?I ile m2 ma twój strop, oraz ile czasu zajęło zrobienie tego stropu w sumie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 24.04.2007 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 A mozesz podać namiar na tą firme z Międzychodu ?I ile m2 ma twój strop, oraz ile czasu zajęło zrobienie tego stropu w sumie. Aga. Ten facet z Międzychodu jest trochę taki mało słowny. Ja miałem dość dużo czasu, więc się na niego uparłem, choć robił mi pod górkę Nieźle, nie? Najpierw przyjął zamówienie, potem na wszelki wypadek zadzwoniłem do niego zapytać jak mają się sprawy, a on na to, że płyt mi nie zrobi, bo ktoś kiedyś z Rokietnicy go oszukał i takie tam. Spławił mnie, ale że nie miałem innego wyjścia (terminy) temat piłowałem dalej i przez mojego ojca i jego znajomych z Międzychodu, udało się temu debilowi przemówić do rozumu i w końcu te płyty zrobił. Jego firma i jeszcze jedna zaraz obok powstała z rozpadu jednej dużej państwowej. Podobno ta druga jest solidniejsza, ale nie mam do nich namiarów. Dobra, teraz konkrety: Strobet Międzychód 095/ 748 40 20 lub 604 061 222 Moja cena za m2 płyty stropowej była... (nie mogę znaleźć f-ry. Jest to w moim dzienniku. Cena transportu też) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 24.04.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 '' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_pn 24.04.2007 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Dzięki za informacje i mysle że nie ma co wydziwiać tylko szybka decyzja i jak na chwile jeden mały problem z głowy mniej.Cały czas walcze ze swoimi myslami przesladowczymi ( np. że mnie ktoś oszuka, ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 25.04.2007 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Dzięki za informacje i mysle że nie ma co wydziwiać tylko szybka decyzja i jak na chwile jeden mały problem z głowy mniej. Cały czas walcze ze swoimi myslami przesladowczymi ( np. że mnie ktoś oszuka, ) Duże firmy, producenci, większe bardziej znane hurtownie raczej nie oszukują. Prędzej jakiś murarz z łapanki, albo jednoosobowa manofaktura. Zresztą nie mozna się tak nastawiać. Jak do tej pory (tfu,tfu) nikt mnie nie oszukał i nie okradł. Nie możemy o sobie w ten sposób myśleć. Wystarczy że Niemcy mają o nas taką opinię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 25.04.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 brzydlaki jak wiezba przyjechala? Mozna liczyc ze sa terminowi? Tak sie dopytuje bo chcialem moc synchronizowac terminy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 25.04.2007 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 '' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 25.04.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 brachol- wiezba przyjechala. z 1 dniem opoznienia czyli wczoraj, ale uprzedzili nas o tym w niedziele . zepsulo s auto. w sumie 14m3 a nie 10 jak pisalam kiedys. pamietaj ze oni nie rozladuja Tobie tego drewna wiec musisz miec jaks ekipe na budowie. godzinowo byli na czas. ok dzieki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 27.04.2007 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Prosze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 27.04.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Co jest świerczu? Czasami nick nie ma nic wspólnego z rzeczywistością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 27.04.2007 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 yyyyy..... a w tym przypadku??? brzydlak mów!...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts