Marzin 21.08.2007 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Rena i Rob, a zdecydowaliście się już na konkretną markę wełny? Ja szczerze mówiąc nie przykładałem do tego zbyt wielkiej wagi. Chciałem wybrać pomiędzy Rockwooolem, Isoverem lub Ursa. Tutaj kilka kinków z allegro. Wszyscy z Poznania lub okolic. http://www.allegro.pl/item224057545_welna_mineralna_isover_uni_mata_gr_150mm_brutto.html http://www.allegro.pl/item226633584_super_welna_do_ocieplenia_dachu_skosnego_isover.html http://www.allegro.pl/item226561855_mineralna_welna_szklana_najtaniej_45mm.html http://www.allegro.pl/item226698160_uni_mata_welna_mineralna_szklana_izolacja_isover.html ----------------------------------------------------------------------------------------------------------Jeżeli chodzi o zasady wykonywania ocieplenia, to najlepsze instrukcje znajdziesz na stronach producentów wełny. Ja nie znalazłem tylko odpowiedzi, jak zrobić, żeby między deskowaniem a wełną zachować stało równą odległość. Krokwie mam o grubości 200mm, między nie chcę włożyć wełnę 150mm i potem jeszcze między profile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomzoo 21.08.2007 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Pomocy!!! Wyszukiwarka na tym forum doprowadza mnie do szału. Wiem że na wymianie doświadczeń był wątek o tym, jak samemu cieplać poddasze. Nie potrafię tego odnaleźć Wyskakuję steki wyników. Czytania na pół roku. Ktoś mi pomoże???? Zrób tak: otwórz google wybierz wyszukiwanie zaawansowane w polu "W adresie strony" wybierz tylko - domyślnie i w okienku dot. adresu strony wpisz: http://forum.muratordom.pl i w okienku wyszukiwania wpisz żądaną frazę. Takie wyszukiwanie o niebo lepsze od tego badziewnego forum'owego. Najlepiej kolejne wyniki wyszukiwania otwierać w nowym oknie - nie trzeba się wracać potem do wyników Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 21.08.2007 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Pomocy!!! Wyszukiwarka na tym forum doprowadza mnie do szału. Wiem że na wymianie doświadczeń był wątek o tym, jak samemu cieplać poddasze. Nie potrafię tego odnaleźć Wyskakuję steki wyników. Czytania na pół roku. Ktoś mi pomoże???? W najnowszym Muratorze jest dodatek "Poddasze" i znalazłam płytę Muratora z filmem instruktażowym o ocieplaniu domu w tym poddasza. Jakby co, to mogę Ci wysłać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 21.08.2007 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Ja nie znalazłem tylko odpowiedzi, jak zrobić, żeby między deskowaniem a wełną zachować stało równą odległość. Krokwie mam o grubości 200mm, między nie chcę włożyć wełnę 150mm i potem jeszcze między profile. tego co ja pamietam to sa 2 sposoby 1. nabic gwozdzie i ppomiedzy rozciagnac sznurek albo drut albo cos innego byle by bylo dosc sztywno 2. paski ze stryopianu nabic na deski i tez odpowiednia odleglosc zachowana tak na marginesie to zapraszam znowu na stadion w ramach niedzielnego odpoczynku od budowy mysle ze warto przyjsc bo mecz bedzie zaciety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 21.08.2007 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Zrób tak: otwórz google wybierz wyszukiwanie zaawansowane w polu "W adresie strony" wybierz tylko - domyślnie i w okienku dot. adresu strony wpisz: http://forum.muratordom.pl i w okienku wyszukiwania wpisz żądaną frazę. Takie wyszukiwanie o niebo lepsze od tego badziewnego forum'owego. Najlepiej kolejne wyniki wyszukiwania otwierać w nowym oknie - nie trzeba się wracać potem do wyników Pozdr. Dzięki Ci dobry człowieku! Całkiem inna robota! Ta forumowa wyszukiwarka to dno. Na innych forach działa to zupełnie inaczej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 21.08.2007 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 W którymś z dzienników budowy wyczytałam, że bardzo dobrze sprawdziła się komuś wełna Knaufa. Ponoć jest sprężysta i mało pyli, co chyba jest dość ważne jak sam będziesz się z nią użerał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 21.08.2007 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 W którymś z dzienników budowy wyczytałam, że bardzo dobrze sprawdziła się komuś wełna Knaufa. Ponoć jest sprężysta i mało pyli, co chyba jest dość ważne jak sam będziesz się z nią użerał Sam nie będę robił, chcę tylko dokonac dobrego wyboru i mieć troszkę pojęcia, bo wykonawcy czasami nie robią czegoś zgodnie ze sztuką, tylko idą na skróty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 21.08.2007 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Z uwagi na kończąca się budowę chętnie odsprzedam kilkadziesiąt numerów Muratora z lat 2002-2007 w cenie 3zł sztuka. Odbiór najlepiej osobisty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RENA I ROB 21.08.2007 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 My zdecydujemy się chyba na rockwool , ma dwa rodzaje wełny w rolce między krokwie i w płytach na krokwie, szczeline wentylacyjną to tak jak pisał brachol na sznurki przynajmniej tak podpowiedział cieśla. Jesteśmy na razie na etapie zamykania budynku , okna zamówine , drzwi też , jeszcze tylko brama garażowa bo mamy garaż przy domu ... może ktoś zakładał i poleci dobrą firmę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 22.08.2007 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 W najnowszym Muratorze jest dodatek "Poddasze" i znalazłam płytę Muratora z filmem instruktażowym o ocieplaniu domu w tym poddasza. Jakby co, to mogę Ci wysłać. Nie wiem jak to się stało, że dopiero teraz zauwazyłem Twojego posta. Chętnie wysępię płytkę, tylko co z tym wysyłaniem? Przecież "prawie że" jesteśmy z Tarnowa. Daj znać gdzie mam się stawić i już! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 22.08.2007 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 W najnowszym Muratorze jest dodatek "Poddasze" i znalazłam płytę Muratora z filmem instruktażowym o ocieplaniu domu w tym poddasza. Jakby co, to mogę Ci wysłać. Nie wiem jak to się stało, że dopiero teraz zauwazyłem Twojego posta. Chętnie wysępię płytkę, tylko co z tym wysyłaniem? Przecież "prawie że" jesteśmy z Tarnowa. Daj znać gdzie mam się stawić i już! Zapraszam po pracy na moją budowę, pasuje......????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 22.08.2007 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Zapraszam po pracy na moją budowę, pasuje......????? Tia, przypomniało mi się jak ktoś tu mówił, że nie idzie, nie da rady i w ogóle ... mam takie ulubione powiedzenie : a nie mówiłem idzieci do przodu i tylko patrzeć jak połowę grupy przegonicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 22.08.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Tia, przypomniało mi się jak ktoś tu mówił, że nie idzie, nie da rady i w ogóle ... mam takie ulubione powiedzenie : a nie mówiłem idzieci do przodu i tylko patrzeć jak połowę grupy przegonicie Eeee, ja jestem cały czas w ziemi, niedługo wszystko zasypiemy i będziemy się zastanawiać co dalej bo już kaski ni ma, a bank ciągle coś zmienia w umowie. http://images13.fotosik.pl/44/90f618d0ac818ef7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaloska 22.08.2007 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 i będziemy się zastanawiać co dalej bo już kaski ni ma, a bank ciągle coś zmienia w umowie. Jak ja Cię doskonale rozumiem........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 22.08.2007 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 krys1 Kurcze, fundamenciory jak spod linijki. Wiem, że kiedyś już mi tłumaczyłaś, ale możesz jeszcze raz przysłać na priva jakiś opisik jak do Was dojechać....proszę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 22.08.2007 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 i będziemy się zastanawiać co dalej bo już kaski ni ma, a bank ciągle coś zmienia w umowie. Jak ja Cię doskonale rozumiem........ Dobrze, że nie jestem sama fajnie, że takich desperatów co to rzucają się w budowę bez kasy na wszystko jest więcej Marzin poszło na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 23.08.2007 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Marzin dzięki za wizytę, mam nadzieję, że było miło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 23.08.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Marzin dzięki za wizytę, mam nadzieję, że było miło No jasne!!! No i pogadamy jeszcze pewnie jak odwiozę płytkę. Ale fundamenty macie dopieszczone wzorcowo! Jak tak będzie przez całą budowę to domek będzie idealny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 23.08.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 a ja w sumie nie wiem czy moje zaproszenie na mecz w niedziele zostalo zauwazone tak wiec ponowie info ( mam nadzieje ze chociaz Marzin znajdzie czas jak juz nikt nie chce przezyc emocji ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 23.08.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 a ja w sumie nie wiem czy moje zaproszenie na mecz w niedziele zostalo zauwazone tak wiec ponowie info ( mam nadzieje ze chociaz Marzin znajdzie czas jak juz nikt nie chce przezyc emocji ) Zostało zauważone, tylko co będę się odzywał, skoro mnie w Poznaniu nie będzie... A taki meczyk się szykuje. Ja to chyba zacznę na ostro łazić na żużel od przyszłego sezonu. Rowerek między nogi i będzie niedzielna przejeżdżka z Rokietnicy na Rusałkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts