Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bla, bla, bla... Wielkopolska

Gość Marzin

Recommended Posts

Ale fundamenty macie dopieszczone wzorcowo! Jak tak będzie przez całą budowę to domek będzie idealny.

To przez to forum. Zobaczyliśmy jak ma Świercz i też tak chcieliśmy. Ale swoją drogą to nadmiar wiedzy szkodzi, człowiek tylko chodzi z lupą i szuka dziury w całym. Mój mąż jak tłumaczy coś wykonawcom to co drugie zdanie zaczyna od........a w Muratorze to pisali, że tak powinno być.... i wykonawcy się nie odzywają. A ja jestem współwinna, bo to ja mu podrzucam wszystkie artykuły. Myślę, że gdybym budowała się 10 lat temu to bym była zdrowsza :wink: :wink: :wink:

a ja w sumie nie wiem czy moje zaproszenie na mecz w niedziele zostalo zauwazone tak wiec ponowie info ( mam nadzieje ze chociaz Marzin znajdzie czas jak juz nikt nie chce przezyc emocji )

Zostało zauważone, a jakże, ale to trzeba załapać tego bakcyla.......

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no to trzeba zalapac bakcyla

Ja mam bakcyla siatkówkowego i biathlonowego a Wy????

A ja silnikowego :lol: He he, ale wiadomo o co chodzi.

Drastycznie zmienię temat. Dziś był na budowie mój dobry kolega budowlaniec, którego notabene wpisałem na białą listę i którego potem obsmarowano, ale to tylko taka mała dygresja. Kolega ten sprowadził mnie na ziemię, oznajmiając, że moje tynki przynajmniej raz trzeba będzie szpachlować. A żeby było dobrze, to dwa razy.... :(

Nie to że są źle wykonane, tylko tak podobno z nimi jest. Nie da się ich szlifować, bo mają grube ziarno i będzie jeszcze gorzej.

Może się kolega budowlaniec myli :roll:

Czort wie. Z niego to skromny człowiek i kłócił się nie będzie. Powiedział: zobaczysz jak to pierwszy raz pomalujesz. Czemu mam mu nie wierzyć. Siedzi w budowlance odkąd pamiętam. Niedługo się okaże, bo będzie mi kończył całą chałupę. Płyty GK, kafelki, itp, itd no i może te gładzie. :roll:

Czort wie. Z niego to skromny człowiek i kłócił się nie będzie. Powiedział: zobaczysz jak to pierwszy raz pomalujesz. Czemu mam mu nie wierzyć. Siedzi w budowlance odkąd pamiętam. Niedługo się okaże, bo będzie mi kończył całą chałupę. Płyty GK, kafelki, itp, itd no i może te gładzie. :roll:

no to szkoda, bo to znów trzeba na ściany kasę wykładać........... :roll:

no to szkoda, bo to znów trzeba na ściany kasę wykładać........... :roll:

Marzin - to oczywiste - tynk cementowo-wapienny jest gruboziarnisty i ze wzgl. estetycznych wymaga gładzenia. To, że jest nakładany mechanicznie świadczy tylko o sposobie narzucania tynku (szybko i tynk niby "lepiej oddycha"), więc nie można go porównywać z gipsowym mechanicznym.

Robiłam dziś inspekcję na budowie i wściekłam się strasznie.

Przez cały tydzień majster wybudował tyle co kot napłakał i to po tym jak wysępił od nas w zeszłą sobotę 2000 zł zaliczki.

W poniedziałek majstra nie było (bo rano padało to pojechał do domu), w środę musiał się podpisać na liście (bo oficjanie to jest bezrobotny), w piątek nie był nie wiadomo dlaczego :evil: :evil: :evil:

W poniedziałek miał być strop, ale z braku kasy przesunęliśmy dostawę na środę (mam nadzieję, że kasa z kredytu do tego czasu wpłynie).

Obawiam się, że w środę i tak będzie za wcześnie na układanie stropu. Chyba, że mu tempo troche podkręcimy. :evil:

Zaraz wkleję jakieś zdjcia tylko je najpierw gdzieś wrzucę.

Mice, widziałam Twoją budowę. W urokliwym miejscu się budujesz.

Jak, gdzie, kiedy, przecież to koniec świata :o

No qrde i nie dałaś znać, oprowadziłbym Cię po włościach :wink:

A miejsce fajowe, specjalnie wyszukiwane, miał być las i brzozy 8)

A majster nie powinien zobaczyć zaliczki, stara zasada na budowie, bo potem to może go nie być póki kasy wystarczy :-?

A miejsce fajowe, specjalnie wyszukiwane, miał być las i brzozy.........

A tam gdzie brzozy to i ponoć koźlaki czy kozaki :oops: (chodzi mi o takie smaczne grzybki ) rosną.......

Ps. a mój mąż to sam kanalizę zrobił. Ale jestem z niego dumna.

http://www.cosgan.de/images/more/bigs/c045.gif

Przez cały tydzień majster wybudował tyle co kot napłakał i to po tym jak wysępił od nas w zeszłą sobotę 2000 zł zaliczki.

no bo dostał zaliczkę........Moi znowu za bardzo się śpieszą, bo kasa po robocie i to też nam czasami nie pasuje, bo chcielibyśmy coś sprawdzić, coś zrobić a Ci lecą , nie można nadążyć.

Jak, gdzie, kiedy, przecież to koniec świata :o

No qrde i nie dałaś znać, oprowadziłbym Cię po włościach :wink:

A miejsce fajowe, specjalnie wyszukiwane, miał być las i brzozy 8)

Niestety domostwo Twoje wyglądało na opuszczone.... :wink: ale następnym razem chętnie wpadnę na kawkę :wink:

A majster nie powinien zobaczyć zaliczki, stara zasada na budowie, bo potem to może go nie być póki kasy wystarczy :-?

Wiem, wiem, wiem. Obiecywałam sobie, że na pewno tak nie bedziemy budować. No ale.... facet oficjalnie jest bezrobotny, zona chyba tez nie pracuje, w domu dwójka dzieciaków, a że budował dokładnie i kierbud go chwalił to i się ugielismy. Pilnowalismy tylko tego, żeby zaliczki były adekwatne do postępu prac na budowie.

A dodatkowo złapaliśmy się na tzw. "promocje" - typu jak mi pan da teraz 1500 zaliczki to zrobie panu to i to gratis".