Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bla, bla, bla... Wielkopolska

Gość Marzin

Recommended Posts

To ja wątek rozwijam,

jakieś trapery budowlane chyba sobie trzeba na jesień kupić, bo adidaski przemakają???

Ja na budowie traperów nie założyłem tylko 1 raz, potem prosto pojechałem na pogotowie :roll:

Z doświadczenia ... traperki + dżinsy + flanelka to mój niezbędnik budowlany od kilkunastu latek :lol:

No i jeszcze jakieś ciepłe majty.... :wink:

Myślałem, że kalesony to sprawa oczywista :o :lol:

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Myślałem, że kalesony to sprawa oczywista :o :lol:

Nie no, latem były stringi szeroko zresztą opisywane, a teraz wskakujemy w coś cieplejszego, chyba nie chodziłeś latem w ciepłych majtach...

http://images3.fotosik.pl/30/wz9887qnt8v3hfk1.jpg

Latem oczywiście w stringach 8) , ale rozmawiamy o zimnie więc kalesony były dla mnie oczywiste :wink:

zmarzłam dziś na budowie, brrrrr, może ktoś podzieli się refleksją na ten temat bo nam wątek leży. Muszę sobie chyba onuce kupić. :roll:

Ja polecam tradycyjny strój "na cebulkę". Swojego czasu spędziłam 4 noce z rzędu na budowie, a że trafiłam akurat na te zimne noce na początku września, to ubrana byłam w 2 swetry i 2 polary! :o Wyglądałam jak bałwanek i tak też się poruszałam ;-) Najgorsze były kostniejące ręce a jedyne co miałam pod ręką to rękawice, takie stolarskie ze "skórki", oczywiście nie ma takich rękawic w rozmiarach damskich... No i spróbujcie w takim ekwipunku zapiankować dziurę w suficie :lol:

to rękawice, takie stolarskie ze "skórki", oczywiście nie ma takich rękawic w rozmiarach damskich... No i spróbujcie w takim ekwipunku zapiankować dziurę w suficie :lol:

:lol:

A takie rękawiczki w małych rozmiarach są. Nie obiecuję ale mogę spróbować załatwić za darmo.

Hihi, szyjesz na miarę? :o :lol:

to rękawice, takie stolarskie ze "skórki", oczywiście nie ma takich rękawic w rozmiarach damskich... No i spróbujcie w takim ekwipunku zapiankować dziurę w suficie :lol:

:lol:

A takie rękawiczki w małych rozmiarach są. Nie obiecuję ale mogę spróbować załatwić za darmo.

Hihi, szyjesz na miarę? :o :lol:

no co ty, ale ja takie dostałam, spróbuję załatwić babskie rozmiary, jak mi się uda to będę rozdawać

Proszę natychmiast odwołać, wypluć itp 8)

W tym roku zima ma przyjść PÓŹNO :lol:

Eeee, no nie wiem. Rano było pierwsze w tym roku skrobanie szyb. Ale zimę i tak mam w d.... i dalej pomykam w stringach :lol:

No ale chyba nie po dachu? :o :lol:

No właśnie, że po dachu. Po pierwsze świeci tyłkiem zamiast słońca, więc w okolicy wszystkim robi się cieplej 8) po drugie przy zjeździe w dół sam się rozgrzewa :o :wink:

Nie no, na dach to już nie mogę patrzeć. A te stringi mają odstraszyć zimę!

Wiesz w ramach odstarwszania to przydałby się jakiś taniec indiański a nie stringi. :lol: :lol:

Dla MICE

Myszy Tobie prawdę powiedzą :wink: A serio prorokowałam przymrozki i w szybkie ochłodzenie już w sierpniu obserwując zachowanie myszy, które "oficjalnie się afiszowały" tj. z pól uprawnych ładowały się do domu. Z drugiej strony prawdowpodobnie zima nie będzie zbyt mróżna sądząc po rozwoju drzew

Dla MICE

Myszy Tobie prawdę powiedzą :wink: A serio prorokowałam przymrozki i w szybkie ochłodzenie już w sierpniu obserwując zachowanie myszy, które "oficjalnie się afiszowały" tj. z pól uprawnych ładowały się do domu. Z drugiej strony prawdowpodobnie zima nie będzie zbyt mróżna sądząc po rozwoju drzew

Czyli wyganiała Kasia wołki, na dwoje babka wróżyła itp :roll:

Tylko jedna mysza ciągle do domu włazi ale za duża żeby utrzasnąć :lol:

A ja zadaszać już będę ! A właściwie dopiero :o ......

A co do stringów to muszę powiedzieć, że u facetów wolę bokserki ale takie przylegające z elastycznego materiału :) Jak na takie się zimą przerzucicie, to przyjdę popatrzeć jak budowa postępuje :)

Dni miałam nerwowe, bo 2 tłumanów po budowie bez miary chodziło - kierbud i architekt. Potakiwali sobie, w dziennik się wpisali, a nastepnego dnia zmierzyliśmy okna i okazało się, że nadproża wylano 30 cm niżej w stosunku do projektu :evil: Oj działo się, działo :evil: Mąż się bał, że ludzi ze stropu pozrzucam :evil:

Ale już jestem spokojna, dziury na okna mam własciwe - poprawione. Tylko "czemu" - kurcze - człowiek musi sam każdego sprawdzać??????????

To było pytanie retoryczne, nie wymagające odpowiedzi 8)

Pozdrawiam wszystkich golasów, odzianych w stringi i wielbicieli bokserek :wink: