Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bla, bla, bla... Wielkopolska

Gość Marzin

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A propos spotkania to wybiera sie ktos na jakies tam targi mieszkaniowe (sic!) do Areny w weekend? Tak sie zastanawiam czy bedzie tam cos dla budowlancow?

tutaj link

I może przy okazji temat pokrewny: czy ktoś zamierza korzystać z usług architekta wnętrz?

Ja zamierzam. Jestem już nawet po pierwszym spotkaniu choć formalnie nie mam jjeszcze działki :) :) CHcesz namiar? Osoba godna polecenia.

I może przy okazji temat pokrewny: czy ktoś zamierza korzystać z usług architekta wnętrz?

Ja zamierzam. Jestem już nawet po pierwszym spotkaniu choć formalnie nie mam jjeszcze działki :) :) CHcesz namiar? Osoba godna polecenia.

Poproszę namiar i może jakieś orientacyjne info o koszcie takiej przyjemności... :roll:

Co do tych targów - byłam kiedyś na podobnych - wystawiało się 5 developerów, 2 firmy budujące pod klucz i 2 banki - wygląda na to że tu będzie podobnie, czyli totalna strata czasu dla budujących domy.

Ceść Kochani,

Dopiero teraz zauważyłam grupe Bla bla bla:))

Tak się troche niepokoiłam, bo dyskusja na grupie "rozpoczynających" zaczęła sie robić jakos taka bardzo merytoryczna :D :D .

Dzielę się wieściami co do zdarzeń z mojej budowy- wyoraźcie sobie, że złodzieje dotarli na naszą budowę i pocieli nam częśc kabli elekrtycznych, przygotowując je do wyniesienia. :evil: :evil: Nie mamy jeszcze okien i mielismy nadzieje ze kable jakos przetrwają te kilka dni spóźnienia w dostawie okien. Szczęscie w nieszczęściu, że ktoś z rodziny wizytował budowe o 22 w nocy , tak na wszelki wypadek, i w tym czasie spłoszył najprawdopdobniej złodzieja.A ja się ciesze, ze cegłą nie dostał. :D

Na placu budywy zostawił narzędzie zbrodni, czyli jakiś nóź, czy cos podobnego do cięcia tych kabli. Przyjechała Policja, obiecała monitowac teren ( sąsiadowi wynieśli wszytskie stemple i to te które podpierały strop i NIKT NIC NIE WIDZIAŁ)

Człowieka taka złość bierze jak te cięzko zarobione ( a raczej bankowe pieniądze) tak sobie ktos poprostu potnie w kilka minut. Na szczęscie straty są niewielkie, ale boje sie mysleć jakie by były gdyby nie kochana rodzina. :-?

To kazało nam zrewidować pomysły na dalsze prace. Okna wstawimy jak będą też drzwi i brama, bo kto wie, co złodzieje jeszcze mogą wynieść.

A propos spotkania to wybiera sie ktos na jakies tam targi mieszkaniowe (sic!) do Areny w weekend? Tak sie zastanawiam czy bedzie tam cos dla budowlancow?

tutaj link

Ja także chciałam skorzystać z usług architekta wnętrz, ale zdecydowałam sie na własne pomysły. Moge jednak polecić młodą i niedroga panią architekt ,z której była bardzo zadowolona moja budująca się koleżanka.

Namiary p. Agnieszka 605746274

Mice

kto tobie robil badania ile placiles ?

Pewnie ich znasz, taka jedna firma ze św. Szczepana :lol:

Rachunku jeszcze nie mam także nie wiem ile mnie ta przyjemność wyniesie.

no pewnie ze ich znam i twierdze ze firma naprawde jest bardzo dobra

szefostwo jest super - wynajeli mi wierlo do badan za darmo - na zapytanie czy cos place szef na to " niech pan nie żartuję " (oczywiscie flaszke dalem ;-) )

caly czas jestem z nimi w kontakcie i z checia mi pomagaja nawet sam szef zaproponowal (darmowa) wizyte ich pracownicy na mojej dzialce w celu rozpoznania moich odwiertow - bo kobitka jest tez z rokietnicy wiec daleko nie miala

znalazles w necie czy kierowales sie moimi namiarami ?

a odnosnie ceny naprawe idzie sie z nimi dogadac !!!

Ale miałam wczoraj farta.Wstawiali u mnie okna, jak skończyli zaczęło padać.

Okienta tfu, tfu nio, jestem, z nich całkiem zadowolona. Dalej okaże się w praniu co są warte.

PS. Swoją drogą dla tych przed którymi okna warto zobaczyć na Białą Listę Wlkp. Kasia zamieścila tam namiary na okna.

Kupiłam Muratora z tym programem do aranżacji ogrodów :) Ale jeszcze nie miałam czasu żeby zobaczyć czy to coś wogóle warte, na razie rozpoznaję temat grubości kamienia elewacyjnego - muszę obliczyć ile cm ocieplenia fundamentów muszę dać, żeby jakiś rozsądny kapinos mi wyszedł :roll:

Natus - ja mam kierownika polecanego przez chyba kabietkę, więc to chyba ten sam co twój :) Muszę przyznać że co prawda jeszcze nawet fundamentów nie mam ale już jestem z niego zadowolona - pan się interesuje, sam dzwoni co jakiś czas żeby zapytać jak tam sytuacja na działce i czy nie mamy jakichś pytań - podoba mi się jego zaangażowanie :)

Ale miałam wczoraj farta.Wstawiali u mnie okna, jak skończyli zaczęło padać.

Okienta tfu, tfu nio, jestem, z nich całkiem zadowolona. Dalej okaże się w praniu co są warte.

PS. Swoją drogą dla tych przed którymi okna warto zobaczyć na Białą Listę Wlkp. Kasia zamieścila tam namiary na okna.

Byłem, widziałem, ale szkoda że nikogo nie zastałem :(

Popatrzałem zza płota i pojechałem. Okna jak ta lala!

A ja walczę z tematem dalej i nie mogę podjąć decyzji:

plastik - drewno :roll:

Wciornastek napisał/a:

Okienta tfu, tfu nio, jestem, z nich całkiem zadowolona

Zdjęcia, zdjęcia ... Prosimy o zdjęcia ... :lol:

Marzin napisał:

Okna jak ta lala! A ja walczę z tematem dalej i nie mogę podjąć decyzji

Też mam dylematy z oknami - wiem, że będą PCV. Wybrałam okleinę i teraz mam problem z dopasowaniem koloru rolet .. A`propos rolet - zna ktoś godnego polecenia producenta rolet ? Chciałabym zamowić osobno okna i osobno rolety :roll:

Też mam dylematy z oknami - wiem, że będą PCV. Wybrałam okleinę i teraz mam problem z dopasowaniem koloru rolet .. A`propos rolet - zna ktoś godnego polecenia producenta rolet ? Chciałabym zamowić osobno okna i osobno rolety :roll:

A czemu nie dwa w jednym. Ja tak mam i oki doki. Tu możesz mieć niepotrzebnie pewne problemy bo jeśli rolety zintegrowwane (naokienne) to lepie żeby jedna ekipa wszystko monytowała a nie żeby jedni na drugich zwalali że coś krzywo.

Wciornastek, Altariela - wyjaśnienie jest banalne. Otóż okna prawdopodobnie będę miała od producenta, który rolet nie produkuje. Chcę, żeby montażem okien i rolet zajęła się jedna firma, żeby wyeliminować próby unikania odpowiedzialności przez 2 ekipy. Mam oferty od firm obsługujacych kompleksowo, tj. okna + rolety + montaż, ale cały czas bardziej mi się opłaca włożyć trochę wysiłku i zorganizować montaż okien i rolet wżiętych od producenta. Muszę jeszcze pokombinować jak to wszystko zgrać w rozsądną całość :roll:

Wciornastek, Altariela - wyjaśnienie jest banalne. Otóż okna prawdopodobnie będę miała od producenta, który rolet nie produkuje. Chcę, żeby montażem okien i rolet zajęła się jedna firma, żeby wyeliminować próby unikania odpowiedzialności przez 2 ekipy. Mam oferty od firm obsługujacych kompleksowo, tj. okna + rolety + montaż, ale cały czas bardziej mi się opłaca włożyć trochę wysiłku i zorganizować montaż okien i rolet wżiętych od producenta. Muszę jeszcze pokombinować jak to wszystko zgrać w rozsądną całość :roll:
A co to za okna? Producent?