troszek 19.09.2007 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Witam wszystkich. Ale się naszukałem w tym muratorze ludzii z Lubina.WRESZCIE.... Ja zamierzam zaczynać na końiec tego roku lub na początku przyszłego jak da pogoda rade.jestem na etapie załatwiania papierologji,ale warunki przył.już mam. Może ktoś z forumowiczów da mi namiary na ekipy sprawdzone no praktycznie na prawie każde etapy budowy od stanu zero przez surowy otwarty,zamknięty po wykończeniówke.Szczególnie zależy mi na tych do fundamentów,murowania ścian i położenia więżby z pokryciem dachu.Przyznam się szczerze że poniosłem porażke po spotkaniach z kilokoma firmami bo twierdzą że terminy mają już zajęte na przyszły rok a to ogólnie nie biorą takich małych robót jak domek jednorodziny dlatego już,a może dopiero szukam ekipy. Powiedzcie mi laikowi gdzie najlepiej w lubinie kupować materiały budowlane? W projekcie mam YTONGA który jest ponoć drogi i trudnodostępny to na co najlepiej go zamienić? Sciany zewnętrzne grubość YTONGA 36,5 cm klasy 2 Sciany wewnętrzne grubość YTONGA 34 cm klasy 4 Sciany działowe grubość YTONGA 11,5 cm. Na co to to wymienić i gdzie to najtaniej kupić? Strop mam TERIVE ale dużo osób mi mówi,że na szkodach budowlanych się on nie nadaje no to jak tu jest naprawde wydoli,czy lipa? Przede wszystkim witam i pozdrawiam wszystkich forumowiczów - szczególnie z okolic Lubina. Jestem na razie w fazie bardzo wstępnego planowania swojej inwestycji, która ma się znajdować w Miłoradzicach. Interesuje mnie Ytong, gdyz planuję budowę w tej technologii. Czy rzeczywiście materiał ten jest dużo droższy? Jego dostępność - sądząc chociaż po ofertach na allegro - raczej także nie jest problemem. Chętnie poznam opinie bardziej doświadczonych ode mnie bywalców forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1719501284 20.09.2007 04:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 nie wiem jak strop (my mamy monolit - też Karczowiska), ale na szkodach muszą być wzmocnione fundamenty - inaczej nie dostaniesz pozwolenia na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 20.09.2007 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Strop mam TERIVE ale dużo osób mi mówi,że na szkodach budowlanych się on nie nadaje no to jak tu jest naprawde wydoli,czy lipa? cześć nasz konstruktopr polecał bardzo strop monolityczny, chociaż jak twierdzil terriva jest lepsza, bo lepiej pracuje na szkodach, ma tylko jeden mankament, trudno znaleźć dobrą ekipę, która pędzie potrafiła porządnie terrivę połozyć. My będziemy mieć terrive, ponieważ mamy bardzo rozłożysty dom i cos tam jeszcze, daltego u nas lepiej sprawdzi się terriva. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.bu 27.09.2007 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Witam!! Otrzymalem pozwolenie Teraz dwa tygodnie na uprawomocnienie i mozna zaczynac - ekipa juz zamowiona na stan zero - cos sie zaczyna dziac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonka i tomaniu 02.10.2007 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 U mnie na dachu super ekipa dekarzy...robią bardzo solidnie i ladnie... gdyby ktoś potrzebowal solidnej ekipy to moge ich naprawde polecic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 02.10.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 U mnie na dachu super ekipa dekarzy...robią bardzo solidnie i ladnie... gdyby ktoś potrzebowal solidnej ekipy to moge ich naprawde polecic... pytanie skąd są i kiedy mają wolne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonka i tomaniu 03.10.2007 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Trzech braci: dwóch z Nowego Sącza a trzeci z Krotoszyc, bo przyjechał za żoną...... Wolne, cięzko powiedziec ale dopiero w nastepnym roku pewnie na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 03.10.2007 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Trzech braci: dwóch z Nowego Sącza a trzeci z Krotoszyc, bo przyjechał za żoną...... Wolne, cięzko powiedziec ale dopiero w nastepnym roku pewnie na wiosnę Dzięki , może na forum komuś taka informacja się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rena111 05.10.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Witam wszystkich,potrzebuję ziemię /piasek/ z wykopów do zasypania fundamentów .Może ktoś ma za duzo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 05.10.2007 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Witam wszystkich,potrzebuję ziemię /piasek/ z wykopów do zasypania fundamentów .Może ktoś ma za duzo ? Jak chcesz zabierz sobie moją górkę, chyba będziesz ode mnie miała najbliżej Pozdrawiam Cię serdecznie P.s - musisz ocenić sama czy taka ziemia ci wystarczy, bo nasza górka obrosła już zielskiem, jutro będziemy na działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rena111 05.10.2007 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Witam,dziekuje za informacje,podaj nr telefonu (komorki ),jutro sie z toba skontaktuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domil2 06.10.2007 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Witam. Na forum jestem od lipca. Buduję się na Zalesiu w Lubinie. Myślę, że będę teraz tutaj "wpadać". pozdrawiam. Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasik71k 06.10.2007 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 witam ..... i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabsien 08.10.2007 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Witam, tez zamierzam sie budować w okolicach Lubina (Chróstnik) Zgodnie z obietnicami PROBUD-u powinnam miec już pozwolenie na budowę, ale jeszcze wniosek nie zożony.....(Pani chora, więc nie wiem nawet czy energetyka dosłała brakujące umowy...)Firma działa beznadziejnie, jak się ich nie pogania, nie wydzwania i nie męczy osobiście to nawet wniosków o warunki nie składają.....Możecie polecic jakąs dobrą firmę? ta którą mialam zaklepaną chyba nie będzie tyle czekać...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 09.10.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Witam,dziekuje za informacje,podaj nr telefonu (komorki ),jutro sie z toba skontaktuje Dobrze, że dotarłaś bez telefonu, bo byłam odłączona od internetu i nie odczytałam Twojej wiadomości w porę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.bu 09.10.2007 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Kogo polecacie na kierownika budowy w Lubinie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 10.10.2007 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Kogo polecacie na kierownika budowy w Lubinie??? Nie znam nikogo z Lubina, do nas dojeżdża Pan z Prochowic i jestem bardzo zadowolona. Jeśli chcesz - numer na prywatną podam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.bu 10.10.2007 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Kogo polecacie na kierownika budowy w Lubinie??? Nie znam nikogo z Lubina, do nas dojeżdża Pan z Prochowic i jestem bardzo zadowolona. Jeśli chcesz - numer na prywatną podam ok dzieki - dzis podpisalem umowe o przejeciu obowiazkow kierownika z jednym Panem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1719501284 21.10.2007 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 Potrzebuje około 10 m2 wełny Fasrock Max 15 cmma ktoś na zbyciu?? Może być troszkę więcej.. PILNE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorusia 21.10.2007 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 Witajcie krajanie!!!!! Chcemy wybudować się w Polkowicach, mamy nadzieje, że pierwsza łopata zostanie wbita w ziemię na wiosnę przyszłego roku..... Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts