Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lubin -budowa w okolicy? Legnica, Polkowice, Głogów?

Recommended Posts

Grzebiuszko, jesli mogę Ci radzic, to moja logika jest taka.... Skoro juz kilka firm wyceniło Ci w granicach 100tys, to owszem mozna wciąż poszukiwac ALE! pamiętaj,zeby nie skusic sie na troszke tanszych-jednak nie wiadomo kto to....? Jesli tu (czy gdzie indziej) masz sprawdzone firmy, to warto dac troche wiecej i spac spokojnie!!!!!!!! Banda zlodziei i nieterminowych oraz pseudofachowcow kreci sie dookola. Niestety!

...no to sobie pogłosiłam oczywiste oczywistości :D

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

nam tez budowała firma która buduje oficjalnie pod warszawą i jesteśmy zadowoleni , robocizna 42 tyś. za dom 180 m2 z piwnica , piętro i poddasze użytkowe i jak mąż zrobił ostatni strop to się okazała że i ładny stryszek.

namiarów nie rozdaję bo na dolny śląsk nie przyjadą my byliśmy wyjątkiem, znajomi znajomych i td

Przy wianku zagadaliśmy o ceny z regionu Lublin - Warszawa i dlczego taka różnica to mi powiedziano że tak do końca nie wiedza ale że u nich jest konkurencja duża bo innego przemysłu nie ma. Np. Cena za m2 dachu ze wszystkim oprócz podbitki waha się od 30 do 70 zł a u nas już standardowo od 90 do 120 zł.

Nie wiem jak to jest dziewczyny ale niedługo ten bum budowlany się skończy i wiele firm upadnie albo zaczną schodzić z cen.

A u mnie ściany schną bardzo wolno. Jeszcze dwa parapety do montażu zostały, i mąż za rigipsy się bierze, wiele robi sam dzięki temu możemy trochę zaoszczędzić. W lutym muszę się wyprowadzić z mieszkania niezależnie co będzie a czego nie bezie w domu. Jakoś damy radę.

My mame firme która nam zrobi strop, ścianki i dach za 21 tys.

Tylko teraz czekamy bo kończą inna budowę ale może na dniach do nas zawitają.

Pan + pomocnik ale na robocie sie znają :)

Czy możesz podać namiary na tą firmę?

Ja mam wycenę 35zł. za m2 ściany i 90 zł. za m2 stropu lanego.

Co sądzicie czy to dobra cena?

Czasami się zastanawiam jak to jest, ze ceny z naszego regionu biją na głowę takie miasta jak Warszawa czy Wrocław. :evil:

no właśnie :) też się nad tym często zastanawiam :) może dlatego, że warszawiacy mają bliżej do taniej siły roboczej zza wschodniej granicy??

tu nie chodzi tylko o sile robocza ale ogolnie tez jest drozej... ja cala ceramike sanitarna, plus wanne i brodzik kupowalam we wroclawskiej Castoramie, bo to samo w legnickiej Castoramie bylo drozsze :roll:

kasia, jak juz robisz rolety, to sie nie zastanawiaj i rob wszedzie... zalowac nie bedziesz a wrecz przeciwnie. Jaka wyszla by Wam roznica w cenie jakbyscie gory nie robili ?

ja cala ceramike sanitarna, plus wanne i brodzik kupowalam we wroclawskiej Castoramie, bo to samo w legnickiej Castoramie bylo drozsze :roll:

wystarczyło poprosić kierownika działu o sprawdzenie cen w innych castoramach - mogą sprzedać dany produkt po najniższej cenie w obojętnie której castoramie na tarenie całej Polski

miałam tak z lampami ogrodowymi - kupowałam w Głogowie, część z nich tańsza była w Poznaniu i taką cenę dostałam

Powiedzcie mi co sdzoicie o roletach na pietrze? zastanawiamy sie czy sie decydowac czy nie

na piętrze nie daliśmy rolety zewnętrznej tylko w suszarni, bo okno małe, ściana zew. od samego dołu prosta - uznaliśmy, że nie ma sensu i teraz żałujemy.

Rolety stanowią wieczorem formę zasłon (typowych zasłon, firanek, rolet wew. czy żaluzji nie chcemy mieć) i w suszarni nam tego brakuje.. tam w jako jedynym pomieszczeniu będziemy mieli roletkę wewnętrzną

• 2 weeks później...
Zastanawiam się na budową domu w systemie elementów z keramzytobetonu PRAEFA. Parterówka z poddaszem 130 m z garażem 30 m wyceniona na 120 000 tyś - robocizna + material (same sciany nosne, dzialowe )w scianach rurki do instalacji elektrycznej. jak myślicie czy to dobra cena?

Za wybudowanie domu o pow. 130 m2 użytkowej (160 m2 całkowitej), tyle, że z użytkowym poddaszem zapłaciłem 140 tyś. Stan surowy z dachem. Materiał poroton, strop lany, dachowka ceramiczna, kominy systemowe, wzmocenienia na szkody górnicze, schody wewn. żelbetowe, taras, schody wejściowe, ścianki działowe na parterze i poddaszu. W tej cenie jest też robocizna za całość. Do tego będę miał ok 10 tyś zwrotu za vat, więc uważam, że Twoja oferta jest droga.