Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Katastrofa! Nie mam połowy dachu. Budowa w gminie Kunice

:(((

Przykro bardzo przykro :(

Ja tez miałam pietra że nie mam dachu bo jeszcze szczytów i okien nie mam i dom jest jeszcze nie ubezpieczony ,ale przetrwał straty tylko w ogrodzeniu bo drzewo spadło i zniszczyło ale dach stoi

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Aniu bardzo mi przykro.

Mam pytanie. Czy ktoś mógłby poradzić mi jakąś niedrogą firmę, może "pana koparkowego" do prac ziemnych? Potrzebuję zdjąć humus i zrobic jakieś wykopy pod fundament.

Sama nawet nie wiem gdzie zacząć szukac.

A nam cholera jasna nie dali kredytu.... :evil:

Znacie kogoś kto może wykonać instalację gazową w domku?

Jestem w trakcie poszukiwania, ale powiem, że goście od gazu to największe buraki, których do tej pory spotkałem. Było u mnie 2 fachowców. Za 15 m instalalacji jeden chce 1500 zł, drugi 1200. Obaj z lubina. To za samą robociznę, a mówią, że roboty na 4 godziny... W dodatku obydwaj nadęci totalnie:) Chciałbym taką kasę zarabiać...

Aniu bardzo mi przykro.

Mam pytanie. Czy ktoś mógłby poradzić mi jakąś niedrogą firmę, może "pana koparkowego" do prac ziemnych? Potrzebuję zdjąć humus i zrobic jakieś wykopy pod fundament.

Dołączam się...channel8 jak dostaniesz jakieś namiary to daj cynka bo my też dopiero będziemy zaczynac ale jeszcze troszke bo papierologia sie przeciąga niemiłosiernie:-/

Współczuję wszystkim,którym burza wyrzadziła szkody... Człowiek tyle serca wkłada w to wszystko a tu chwila, moment i można tak wiele stracić...

Aniu bardzo mi przykro.

channel8 a koło Was są jakieś budowy? my łapalismy ,,koparkowych" na okolicznych budowach (czasami zaczepialiśmy już po drodze na budowę:)). Zazwyczaj chętnie wpadają na budowe w pobliżu no i Tobie też taniej wyjdzie, bo odpadnie koszt dojazdu:)

Na Starym Lubinie w okolicach Agawy jest(była?) firma, która wynajmuje koparki, niestety dokładnego namiaru nie mam

Czy ktoś budował w naszych okolicach z firmą Flor-bud, bracia Florczyk z okolic Nowego Targu? Jeden ze swoją ekipą od murów, drugi zajmuje się tylko dachem

Wspomnieli,ze budowali komuś domek w Chróstniku, w Osieku...

Może jakieś opinie?

Bardzo dobra solidna ekipa to panowie Nowakowscy ze Ścinawy warci polecenia. Budują dobrze, solidnie zero spóźnień, alkoholu nic nie ginie i nie potrzebują wiaty itp itd.

Wojtek9/7 dzięki serdeczne na namiary na ekipe. Już do nich dzwonilismy, chetnie zobaczylibyśmy ich w akcji :) Wysłałam Ci wiadomość na priv.

Dziękuje jeszcze raz :wink:

Witam!

Mam do sprzedania solidne stemple budowlane ok. 160 sztuk. bardzo tanio,

posiadam również kilkanaście sztuk płyt osb 22mm po stropie w b. dobrym stanie również tanio,

wiadomość na priv - okolice Lubina

Pozdrawiam!

Namiar na firmę koło Agawy 501518894, p.Sebastian.Polecam.Wykonywali u mnie wszystkie prace ziemne.A operator p.Robert istny magik,najlepszy w gminie hehe.
A może ktoś zna w okolicy jakiegoś pojedynczego solidnego murarza, który ewentualnie mógłby z moim mężem nasze ytong -owskie mury postawić? Bo te ekipy takie drogie cholera, juz na wszystkie mozliwosci patrzymy i rozważamy... :-?
Namiar na firmę koło Agawy 501518894, p.Sebastian.Polecam.Wykonywali u mnie wszystkie prace ziemne.A operator p.Robert istny magik,najlepszy w gminie hehe.

Nr cosik nie taki podałeś :-? sprawdź proszę czy oby na pewno to dobry numer tel. ??

A może ktoś zna w okolicy jakiegoś pojedynczego solidnego murarza, który ewentualnie mógłby z moim mężem nasze ytong -owskie mury postawić? Bo te ekipy takie drogie cholera, juz na wszystkie mozliwosci patrzymy i rozważamy... :-?

To dlaczego szukasz w okolicy?

Ja swoje ekipy wyszukałem w lubuskim tam jest wszystko o połowę taniej ( codziennie dojeżdżają po 55km i nie narzekają). Tych z naszych okolic nawet nie pytam bo im się w głowach poprzewracało i ceny kosmos!!!

np. u nas dach 80- 100zł. u nich 50-55zł./m