kobraa 02.04.2011 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 potrzebny glazurnik do Legnicy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemek121287 03.04.2011 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Witam,ma moze ktos do sprzedania paletopojemnik do wody na sprzedaz? najlepiej z okolic głogowa ale moze byc tez troszke dalej dziekuje i pozdrawiam informacje prosze na maila [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapusta 04.04.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 ad livunia 1717 Ktorą kategorię wstrząsu masz w warunkach podanych prze KGHM ? (0;1;2;3;4) W poprzednich postach jakis kolo pisałże odzyskał 13 tys - mozesz wlozyc to miedzy bajki te kwoty bardzo rzadko przekraczały 5 tys-średnio to okolo 2tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapusta 04.04.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 ad paragontwoje fundamenty w galerii wygladaja pieknie - ale tylko dla laika W rzeczywistości wygląda to na robote domorosłego majsterklepki bez przygotowania zawodowego Więc tak - wyscielanie folia szalunków pod ławe fundamentowa -bezsensowne marnowanie materiałów - wywiniecie folii kubełkowej na ławę fundamentowa -błędne (zadaniem tej folii jest wentylowanie sciany fundamentowej a nie izolacja przed deszczem )-drenaż wokoł budynku -w gruncie widocznym na zdjeciach jest bezsensem -ale większym bezsensem jest także wykonanie go w terenie nieuzbrojonym ,rowninnym bez mozliwosci odprowadzenia Przestrzegam tez przed ekipami budowlanymi "ze wschodu " ich fachowośc w wiekszości przypadków to mit wcale nie sa takie tanie a wręcz kloptliwe -bo trzeba zakwaterować ,wyposażyc w podstawowe narzędzia a gwarancja na wykonane roboty trwa tylko tyle ile przebywaja na danej budowie - no i ryzyko nielegalnego zatrudnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapusta 04.04.2011 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 ad annklinStrop filigranowy to najlepsze rozwiazanie z mozliwych -jednak cenowo niezbyt przystępne , najbliższa wytwórnia (Sroda Slaska ) wiekszośc zlecen robi na Wrocław i domki jednorodzinne malo ich interesują Przed kilkunastu laty funkcjonowała wytwórnia w Trzebieniu i w regionie legnickim filigrany smiało konkurowały z Teriva pod wzgldem ceny -jednak to juz tylko historia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobraa 05.04.2011 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 hej kapusta! śliczny kalafiorek aż chce się jeść! CZY NAPRAWDĘ NIKT NIE MA GODNEGO POLECENIA GLAZURNIKA????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
liwunia1717 05.04.2011 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 ad livunia 1717 Ktorą kategorię wstrząsu masz w warunkach podanych prze KGHM ? (0;1;2;3;4) W poprzednich postach jakis kolo pisałże odzyskał 13 tys - mozesz wlozyc to miedzy bajki te kwoty bardzo rzadko przekraczały 5 tys-średnio to okolo 2tys Ja mam III kat. wstrząsu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapusta 05.04.2011 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 III czyli nieciekawa -wzbudzająca niekorzystne relacje i duzy poziom odczuwalnosci -telewizor lepiej zawiesić na ścianie , ze stolika moze zeskoczyc W projekcie masz zapewne warstwę poslizgową ,sciagi przekatniowe na fundamencie , szkieletowanie budynku rdzeniami żelbetowymi oraz słupowane nadproza Niestety wykonanie fundamentu będzie dosyc kosztowne i w wykonawstwie i w materiale Jest sporo doświadczonych firm wykonawczych na tym terenie - nie powinnaś miec problemów z wyborem Pózniej napiszę wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapusta 05.04.2011 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 ad kobraa- bo dobrych glazurników nie ma fachman potrafi zrobic 4 łazienki przepięknie a piątą spieprzyć -nikt nie chce brać odpowiedzialnosci CD ad livunia 1717Nie ma norm regulujacych wzmocnienia konstrukcji budynku na szkody górnicze -większośc projektantów projektuje mocniejsza konstrukcję niz jest wymagana (tak sa zaprogramowani ) ale kopalnie zwracaja tylko koszty za te niezbedne zabezpieczenia Weż osobna fakturę od projektanta za dodatkowe wzmocnienia -otrzymasz jej pełny zwrot Natomiast z konstrukcją juz sprawa nie jest taka łatwa -otrzymasz tylko różnice za zbrojenie dodatkowe i moze za ślizg fundamentowy o ile nie uznaja go za izolację Prawdopodobnie otrzymasz tylko zwrot kosztów :-wykonania sciągów przekatniowych (około 3000 zl )-dodatkowych pretów w zbrojeniu fundamentu (grosze)-wybrania dodatkowej ziemi (grosze)Wszystko jest rozliczane na podstawie budowlanych Katalogów Nakładów Rzeczowych Szkieletowania budynku czyli umieszczanie dodatkowych słupów w przekroju sciany budynku lepiej nie umieszczać w kosztorysie - ich wartośc jest niższa niz koszt materiałów uzytych w ich miejsce a przewidzianych w projekcie Kopalniaki wtedy odliczą sobie to na plus ze ściągów No i sprawa wykonania kosztorysu tychże wzmocnień Nie nalezy go zlecac jakiemus komikowi który nie ma o tym najmniejszego pojęcia a zrobi go na procent (czyli wezmie za kosztorys 5% od jego wartości )Kosztorys taki wykonany na sume okolo 20 tys nie jest przez kopalniaków traktowany powaznie a wręcz odmówia wypłacenia i jeszcze pogroza paluchem za probę wyłudzenia pieniedzy W twoim przypadku powinnas dostac zwrot jakieś 5 do 7 tyś na priva przesle ci komu zlecic wykonanie kosztorysu Pozdrawiamkapusniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodoki 06.04.2011 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 hej kapusta! śliczny kalafiorek aż chce się jeść! CZY NAPRAWDĘ NIKT NIE MA GODNEGO POLECENIA GLAZURNIKA????????????????? Najlepsi jakich miałam - 607481626 Marcin. Super dokładni i myślący. Polecam w 200% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MEGI-79 06.04.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Witam Co sądzicie o firmie PREDOM z Lubina ? Miał ktoś do czynienia z tą firmą ? Czekam na opinie . Witam! Tej wiosny zaczynam budowę i właśnie PREDOM polecano mi kilkakrotnie. Ponoć dają dobre rabaty przy dużych zamówieniach. Bardzo dobre ceny mają także w Głogowie firma MAT-BUDEX tel.76/835-62-63. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MEGI-79 06.04.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Witam wszystkich forumowiczów!Poszukuję ekipy budowlanej, solidnej i dokładnej która podjęłaby się budowy domu DOSKONAŁEGO 2 z pracowni Domy z Wizją.Dom jest nowoczesny,ma dużo dużych:-) okien, dużo stali imało chętnych do budowy.Proszę o jakieś namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MEGI-79 06.04.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 No i zapomniałam dodać że dom moich marzeń stawiamy w Niemstowie.Ale jestem mieszkanką Lubina i mogę podpowiedzieć coś na temat aranżacji wnętrz....Mam super kontakt do sklepu z drzwiami i podłogami jeśli ktoś byłby zainteresowany.PS. Czy jest tu ktoś kto ma już zrobiony dekoracyjny beton polerowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapusta 07.04.2011 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 ad MEGI-79Predom to solidna hurtownia i betoniarnia Co do wykonawców -to raczej z tym problemu nie ma pytanie tylko brzmi : jak Ty chcesz do tego podejśc ?Czy ma to byc firma solidna i pewna ale droga czy zbieranina z kielniami w łapach z ktorymi będziesz sie targowac o 100 zł ? a których "niedoróbki" stanu surowego będa cie kosztowac wielosetkrotnośc tej sumy przy wykończeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapusta 07.04.2011 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Niemstów i Osiek mają złą sławę- trudno tam znależć kierownika budowy czy firme wykonawcząAle to inny temat nie do wywlekania na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemek121287 07.04.2011 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Wiecie moze gdzie jest tani beton B20 moze byc bez faktury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapusta 07.04.2011 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 z fakturą czy bez -nie ma taniego betonu albo kupujesz w solidnej betoniarni i płacisz tyle ile chca i dostajesz to co chcesz albo kupujesz w taniej betoniarni i płacisz tyle samo - a twoje ławy fundamentowe robia sie dziwnie pojemniejsze o kilka kubików Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MEGI-79 07.04.2011 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 ad MEGI-79 Predom to solidna hurtownia i betoniarnia Co do wykonawców -to raczej z tym problemu nie ma pytanie tylko brzmi : jak Ty chcesz do tego podejśc ? Czy ma to byc firma solidna i pewna ale droga czy zbieranina z kielniami w łapach z ktorymi będziesz sie targowac o 100 zł ? a których "niedoróbki" stanu surowego będa cie kosztowac wielosetkrotnośc tej sumy przy wykończeniu Zdecydowanie stawiam na solidną firmę, nie stać mnie na "fachowców z usterki". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MEGI-79 07.04.2011 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Niemstów i Osiek mają złą sławę- trudno tam znależć kierownika budowy czy firme wykonawczą Ale to inny temat nie do wywlekania na forum Hmmm.... a ja nie słyszałam o złej sławie Niemstowa....domy tam rosną jak grzyby po deszczu...i sąsiedzi raczej nie narzekają. A kierownika budowy już mam, jest nim Pan z Chocianowa który adoptował mój projekt, więc to dla mnie nie problem... Kłopot mam jedynie z ekipą która podjęłaby się budowy, bo na razie entuzjazmu nie widać. Większość woli budować proste, małe domki...byleby zarobić i się nie narobić...A ja potrzebuję konkretnej ekipy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapusta 07.04.2011 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 ad MEGI - 79zadzwoń 502 27 39 14 Pan Roman Rzyczkowski najlepsza firma w promieniu 100 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts