Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lubin -budowa w okolicy? Legnica, Polkowice, Głogów?

Recommended Posts

jestem zainteresowana szpachlowaniem i malowaniem (mam tynk gipsowy bardzo dobrze położony) oraz ociepleniem zewnętrznym (styropian 15 cm siatka i klej ) ile bierzecie za m2

Witam. Proszę o podanie miejscowości w jakiej miały bby być wykonane prace.

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W połowie czerwca do sprzedania .........

stemple budowlane około 300 szt 2.80 do 3.0 m 6 zł szt

kantówki 10/10 cm 120 mb

kantówki 10/6 cm 50 mb

deskowanie stropu monolitycznego 150 m2 deska 2,5 cm

deski o grubości 5 cm

wszystko raz użyte do szalowania monolitu

koszt w tartaku ponad 7000 tyś

użyte raz u mnie 4000 tyś

tel,669 200 111

odbiór okolice Grzymalina

Witam budujących i nie tylko ,

pilnie potrzebuję tłuczeń lub inny materiał do utwardzenia wjazdu na działkę ... Proszę o informację gdzie można coś takiego dostac ? Działka jest k.Polkowic

Z góry dziękuję :)

Witam. Betoniarnia Dyckerhoff w Polkowicach na ul. Działkowej posiada gruz betonowy (czysty) jak rozmawiałem z kierownikiem chcą się go pozbyć za darmo. Zaproponowali że sami załadują.

Czy możecie polecić kogoś do ocieplenia domu (styropian, siatka, klej) a może orientujecie się ile biorą za m2, pozdrawiam

Witam..wspolpracuje z kilkoma spawdzonymi osobami godnymi polecenia.....obecnie mam fajnych szlifierzy - malarzy w moim domu , plytkarz b.dobrze sie spisal ( plytki na podlodze 66,6 x 66,6 ) , elewacje chlopaki zrobili u mnie ( styropian 25 cm + siatka + klej ) moj gg 3757099

Czy ma ktoś sprawdzoną ekipę budowlaną, którą mógłby polecić. Nie mam możliwości za bardzo doglądać budowlańców, stąd prośba jedynie o sprawdzonych fachowców. Czy ktoś może słyszał coś o firmie komplex dach z Lubina z ścinawskiej? Słyszałam , że są dobrzy , ale dość drodzy.

Proponuję pana Ludwika Górnego z Lubina. Bardzo solidny i rzetelny, działa w branży już chyba z 50 lat, zajmuje się kompleksową budową razem z materiałami. W kontakcie również przyjemny, słucha uwag inwestora. Radzę też, aby zrobić tzw. casting i porównać oferty, bo koszty wykonania mogą się znacznie różnić (typowe dla terenu górniczego:) Co do kompleks dachu - to nie wiem, jaką mają opinię, ale ja osobiście nie mam zbyt dobrego zdania, na wycenę dachu czekałam bardzo długo i dopiero po przypomnieniu się dostałam maila z ceną dachu ot tak podaną bez żadnych szczegółów:( Ostatecznie dachówkę zamówiłam w Legnicy

Powodzenie ...dobra ekipa pewnie tez ma byc tania ...Podowedznie jeszcze raz ..Unas nie mozna tych dwoch spraw laczyc ......tanio = byle jak , dobrzy = drodzy....ale tak powinno byc.....wkoncu placimy za dobra robote a nie szukamy oszczednosci a pozniej nastepne ekipy robia poprawki po wczesniejszych....zawsze to ma krotkie nogi .jak zaoszczedzimy na poczatku to pozniej ( nierowne sciany = wiecej tynkarz poznje zarobi...a tak jak by ktos murarza za dupe i przypilnowal to czesciej uzywal by poziomicy a papieroska palil by na przerwie a nie przy robocie ) Tyle moich uwag . Architekt widzacy rozne ekipy budowlane takie ma zdanie o naszych fachowcach - sa slabi i niedokladni.....

Rosomak76 po części masz dużo racji. "Ekipy Budowlane" nad którymi nie ma stałego nadzoru po prostu robią jak najszybciej i po jak najmniejszej lini oporu. Wielokrotnie spotykałem sie z firemkami gdzie szef uważa się za mgr inż. budownictwa a do tego ma gadane jak prawnik a na robocie kompletnie się nie zna!! Najlepiej odzwierciedla to powiedzenie...będzie Pani zadowolona :) Na dodatek ukrywanie kosztów i po robocie musi Pan dopłacić za to czy za tamto!! Nieporozumienie widziały gały co brały. Najważniejsze jest przecież dobro klienta. Sam się o tym doskonale przekonałem, próbując wejść na rynek budowlany zacząłem od rozwieszania ogłoszeń...nikt się nie odezwał hehe. W trakcie wykonywania pierwszej roboty w Osieku nawiązałem kontakt z następnymi inwestorami poszukującymi Brygady budowlanej. Inwestorzy zauważyli że rozpoczynając budowę stawiam swoje zaplecze socjalne , skrzynki elektryczne , ogrodzenia itp. Na temat papierosa w trakcie pracy ...to prawda zamiast poziomnicy to kiep!!! Szkoda że na naszym rynku coraz więcej jest ekip Leszczyńskich, Wschowskich itp. No ale niestety ktoś ceny winduję a niestety poprawy jakości nie widać !! Brygady porządne i uczciwe niestety na tym cierpią.

Rezii chętnie bym sie spotkał i zobaczył twoja pracę.... Aktualnie jestem na etapie wykanczania mojego domu ( projekt autorski w Osieku ) ...nie ukrywam ze projektujac mam tez zapytania od Inwestorow o konkretnych ludzi do prac .... Poszukiwanie dobrzy .....Ostatnio zrobilismy projekt domu jednorodzinnego z garażem w Bożanowie tak się sklada ze tez cala logistyke i prowadzenie robot wykonalem.....I jak cos się przypilnuje od początku to efektu pozniej nie trzeba sie wstydzic....moj gg do kontaktu w sprawadzfachowych i formalnych =3757099