Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lubin -budowa w okolicy? Legnica, Polkowice, Głogów?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam.

Potrzebuje namiary na geologa do badan geotechnicznych gruntu. Najlepiej niedrogiego i szybkiego.

Pozdr

Korzystałem z usług...

Pracownia Geologiczna

Janina Łukasiewicz

Głogów ul Nankera 4

76/832 23 96

Badania robilem kilka lat temu wiec nie wiem jak z cenami na dzien dzisiejszy.Kwestia ile otworow i indywidualnych negocjacji.

Co do szybkosci,pewnych rzeczy nie da sie przeskoczyc i zrobic na wczoraj :)

witam

Czy ktoś mógłby podzielić się informacjami dotyczącymi zakupu styropianu? szukam EPS70 i EPS100, zależy mi oczywiście na dobrej cenie ale i przyzwoitej jakości tego styropianu, gdzie braliście? Castorama? Obi? Predom?

Witaj, my kupowaliśmy w firmie Przedsiębiorstwo Handlowo - Usługowe "KONOPKA" z Leszna, po bardzo korzystnych cenach, wyszło taniej niż gdziekolwiek w okolicach. Pozdrawiam

Witaj, my kupowaliśmy w firmie Przedsiębiorstwo Handlowo - Usługowe "KONOPKA" z Leszna, po bardzo korzystnych cenach, wyszło taniej niż gdziekolwiek w okolicach. Pozdrawiam

Dziękuję pięknie za namiary, zadzwonię tam w poniedziałek i dowiem się o ceny. To przy okazji może spytam jeszcze po jakiej cenie kupujecie piach do zasypki fundamentów? Mnie narazie z dowozem do Osieka wołają 350 zł za transport, ma ktoś może taniej piasek dobry pod zagęszczenie?

Witam. Wybór dachówki juz naszczęście za mną (ufff nie było łatwo) teraz przyszedł czas na okna. Czy możecie polecic jakieś sprawdzone firmy w okolicy? (lubin, legnica, chojnów ...) Okna PCV ze średniej połki cenowej. Bedę wdzięczna. Wcześniej pojawiła się wzmianka o firmie z Chojnowa. Parę osób pytało o nią. Nie mam 100% pewności ale wydaje mi się, że chodzi o firme Domex pana Mariusza Cichońskiego. Słyszałam sporo dobrych opinii. Pozdrawiam.

Witam. Wybór dachówki juz naszczęście za mną (ufff nie było łatwo) teraz przyszedł czas na okna. Czy możecie polecic jakieś sprawdzone firmy w okolicy? (lubin, legnica, chojnów ...) Okna PCV ze średniej połki cenowej. Bedę wdzięczna. Wcześniej pojawiła się wzmianka o firmie z Chojnowa. Parę osób pytało o nią. Nie mam 100% pewności ale wydaje mi się, że chodzi o firme Domex pana Mariusza Cichońskiego. Słyszałam sporo dobrych opinii. Pozdrawiam.

Mi zamontowała okna firma Domex z Rawicza p.Dominika Jasiaka tel. 606415599. Szukałem w dobrej cenie ale też jakość była ważna. Szczególnie zależało mi na szerokich i sztywnych profilach i markowych okuciach np. winkhaus , gdyż mam m.in 3 okna narożne 130x 210. Tak miałem w porojekcie i nie chciałem zmieniać a cześć ofert mówiła abym zmniejszył okna. Wybór padł na profilu Deceuninck - cenowo mniej niż Veka czy Schüco a jakościowo nie odbiegają.

Mi zamontowała okna firma Domex z Rawicza p.Dominika Jasiaka tel. 606415599. Szukałem w dobrej cenie ale też jakość była ważna. Szczególnie zależało mi na szerokich i sztywnych profilach i markowych okuciach np. winkhaus , gdyż mam m.in 3 okna narożne 130x 210. Tak miałem w porojekcie i nie chciałem zmieniać a cześć ofert mówiła abym zmniejszył okna. Wybór padł na profilu Deceuninck - cenowo mniej niż Veka czy Schüco a jakościowo nie odbiegają.

My właśnie zamówliśmy okna w Domexie w Chojnowie na profilach gealan (mają też vekę tylko wychodzi drożej), braliśmy tam też rolety pod klawisz. Czy okna się sprawdzą to ciężko powiedzieć bo dopiero czekamy na montaż:)

Witam,

Poszkuje sprawdzonej ekipy budowalnej z Lubina lub okolic, która może wykończyć segment w zabudowie szeregowej od stanu surowego zamkniętego do stanu deweloperskiego (na terenie Lubina). Jeżeli jest ktoś kto ma kogoś sprawdzonego i godnego polecenia bardzo proszę o namiary.

Mogą być też namiary na poszczególnych dobrych, sprawdzonych i niedrogich fachowców (elektryk, hydraulik, specjalista od instalacji c.o., fachowiec od tynków i wylewek, fachowiec od ogrzewania podłogowego, ocieplenie i elewacja). Z góry bardzo dziękuję za pomoc.

Witam Serdecznie.

Szukam dobrej firmy do Wymurowania domku z okolic Lubina, Chocianowa. Fundamenty i ława już wylana. Teraz pozostaje murować ściany. Materiał to Ytong. Jeżeli ktoś ma godne namiary to byłbym bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam.

Witam

Mam do sprzedania przyczepę campingową 4-osobową (nie jest rejestrowana)- kupiłam ją do siebie na czas budowy. Idealnie spełniła swoją funkcję.Teraz może przyda się kolejnym inwestorom :-) Cena to około 2.500 zł.

Zapraszam do obejrzenia

http://imageshack.us/photo/my-images/46/yjzd.jpg/

kontakt 601-754-910

Pozdrawiam

Witam

Mam takie pytanie: czy ktoś dostarczał wodę dla ekipy pracującej na nieuzbrojonej działce?

Nasze przyłącze wodne jest ciągle "w drodze" a musimy zapewnić budowlańcom wodę.

Studnia będzie dopiero za miesiąc a za tydzień zaczynają pracę i woda musi być.

Zbiornik 1000 l można gdzieś wypożyczyć lub kupić ale co z wypełnieniem go? wąż od sąsiada odpada...

Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł lub sam to przerabiał proszę o sugestię.

• 2 weeks później...
Przestrzegam przed firmą budowlaną Jana i panem Jarosławem Kucem z Legnicy (http://janabud.pl/). My niestety zaufaliśmy im i jego 20letniemu doświadczeniu. Niestety, okazało się, że doświadczenie to ma, ale w partaczeniu. Wcale nie prawdą jest, że ich specjalizacją są łazienki i pokoje łazienkowe, nie trzymają się w ogóle reguł kładzenia płytek, nie zachowują poziomu etc Zatrudnia ludzi, którzy w ogóle nie znają się na robocie... A sprzęt jakim dysponują, to słabej klasy sprzęt z Castoramy itp podobnych marketów. A szczytem całej bezczelności, jest powiedzonko pana Jarka "Przecież to nie apteka" na jakiekolwiek uwagi dotyczące ich pracy.... Jednym słowem masakra... Gdyby, ktoś chciał poznać bliższe szczegóły naszej historii zapraszam do kontaktu na priv...