Grzebiuszka 15.03.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Witam jestem z Lubina a niedługo mamy zamiar rozpocząć budowe naszego domku w Miroszowicach. Nas równiez nieprzyjemnie zaskoczył fakt, że mozna budować tylko parterówki z nieuzytkowym poddaszem. Podobno jednak (jak nas poinformowano w urzędzie gminy) dążą do zmiany planu zagospodarowania przestrzennego i zlikwidowania tego oczywistego błędu. Miejmy nadzieje, że nie będziemy musieli czekac na te zmiane kilka lat. pozdrawiam wszystkich budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 15.03.2007 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 I jak tam budujący dolnoślązacy sie macie w najbardziej zwariowanym marcu w budownictwie od lat??? Prosze o kontakt osoby budujace sie w rejonie Legnicy i Lubina. Moje miejsce na ziemi to Karczowiska. Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 15.03.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Pozdrawiam Karczowiska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xavier 15.03.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Grzebiuszka Witam jestem z Lubina a niedługo mamy zamiar rozpocząć budowe naszego domku w Miroszowicach hejka, następna osoba z Miroszowic Niedługo tzn kiedy? Latem? Dajcie znać jak z tym planem Pzdr ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 15.03.2007 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Pozdrawiam Karczowiska Witam rownież, ten ,,debeściak,, to moj mąż i też pozdrawia....ale kogo? ziomka z uroczych Karczowisk? czy gdzieś obok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 15.03.2007 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Pozdrawiam Karczowiska Witam rownież, ten ,,debeściak,, to moj mąż i też pozdrawia....ale kogo? ziomka z uroczych Karczowisk? czy gdzieś obok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 16.03.2007 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 To fakt , to przeurocza miejscowosc Spedzilem kilka miesiecy w Karczowiskach budujac dachy , ot cala tajemnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marxxj 16.03.2007 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Witam jestem z Lubina a niedługo mamy zamiar rozpocząć budowe naszego domku w Miroszowicach. Nas równiez nieprzyjemnie zaskoczył fakt, że mozna budować tylko parterówki z nieuzytkowym poddaszem. Podobno jednak (jak nas poinformowano w urzędzie gminy) dążą do zmiany planu zagospodarowania przestrzennego i zlikwidowania tego oczywistego błędu. Miejmy nadzieje, że nie będziemy musieli czekac na te zmiane kilka lat. pozdrawiam wszystkich budujących Hello wygląda na to,że jesteśmy sąsiadami i jeśli braliscie udział we wspólnym planie uzbrajania działek, to pewnie się już znamy jesli chodzi o plan zagospodarowania, dowiadywałam się w gminie, można uzyskać więcej informacji na ten temat dopiero około 30.04 tragedia z tymi formalnościami pozdrawiam i do usłyszenia lub zobaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marxxj 16.03.2007 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Grzebiuszka Witam jestem z Lubina a niedługo mamy zamiar rozpocząć budowe naszego domku w Miroszowicach hejka, następna osoba z Miroszowic Niedługo tzn kiedy? Latem? Dajcie znać jak z tym planem Pzdr ;> Xavier, czy Ty już budujesz ???!!! pisałes jakis czas temu,że masz zamiar rozpocząc w 2007- a sądząc po zdjęciach jakie załączyłeś - Ty równiez jesteś naszym sąsiadem Nowy plan zagospodarowania podobno został już przygotowany - więcej info na ten temat, tak jak juz pisałam dopiero około 30.04... Zastanawiam sie tylko czy mogą wprowadzić bardzo istotne zmiany, ponieważ mam zamiar własnie teraz zacząc załatwianie adaptacji projektu i wszystkich formalności na pozwolenie przerażają mnie tylko obecne kosmiczne ceny usług i okresy oczekiwania na materiały, wczoraj dzwoniłam do hurtowani - pytałam o dachówki ceramiczne typ średzka falista- facet mnie załamał - obecnie termin realizacji zamówienia - do 6 m-cy !!!! nie wspomnę juz o ekipach budowlanych - w tej chwili czekam na wycenę - obawiam się,że cena mnie zabije a jak tam u Was budowa i przygotowania ???!!???? pozdrawiam serdecznie i czekam na jakies wieści od lubiniaczków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xavier 16.03.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 marxxj Xavier, czy Ty już budujesz ???!!! pisałes jakis czas temu,że masz zamiar rozpocząc w 2007- a sądząc po zdjęciach jakie załączyłeś - Ty równiez jesteś naszym sąsiadem Jak nagle się dużo osób z Miroszowic znalazło, jak pięknie! A macie już kupiony projekt? Jeśli chodzi o budowę, myślałem o rozpoczęciu załatwiania niedługo, a budować coś od lata, ale jak narazie nie wiem czy to realne z punktu widzienia sianka A druga sprawa jak mówisz, znaleźć ekipę, kierownika.. straszne Nie wiem czy byliście już na działeczce, ale sąsiad na tej większej z częścią rolną już ma wykopane fundamenty Pozdrowionka! Mam nadzieję że razem jakoś przez to przebrniemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 16.03.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Witam wszystkich na razie budowa jest w planach, ale będziemy sie starali ruszyc z budową juz latem. Nasza działeczka jest po drugiej stronie Miroszowic, obok stawu. Na razie jeszcze nie bywamy tam za często, ale mam nadzieje że juz niedlugo będziemy stałymi bywalcami a potem mieszkańcami ... Jesli chodzi o gmine i jej kiepski plan zagospodarowania przestrzennego, to może by tak razem cos zadziałać? Im jest nas więcej osób niezadowolonych z nieużytkowych poddaszy tym będziemy mieli większą siłe przebicia. Z tego co wywnioskowałam czytając uchwaly naszej gminy z ostatnich kilku lat, to gmina sama uważa ten zapis o nieużytkowych poddaszach za błąd. Nawet usilowali ten błąd sprostowac kolejną uchwalą, niestety nie udalo im się... wojewoda sie przyczepil i nakazał zmiane planu, a to jak wiadomo dłuuga i skomplikowana procedura. No i własnie nie wiemy teraz co zrobić ... czy kupić projekt z nieuzytkowym poddaszem czy czekać na zmiane planu... ehh A wy jakie macie projekty?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BLAU 16.03.2007 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Witam wszystkich forumowiczow z dolnoslaskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 16.03.2007 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Witamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marxxj 16.03.2007 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Witam wszystkich na razie budowa jest w planach, ale będziemy sie starali ruszyc z budową juz latem. Nasza działeczka jest po drugiej stronie Miroszowic, obok stawu. Na razie jeszcze nie bywamy tam za często, ale mam nadzieje że juz niedlugo będziemy stałymi bywalcami a potem mieszkańcami ... Jesli chodzi o gmine i jej kiepski plan zagospodarowania przestrzennego, to może by tak razem cos zadziałać? Im jest nas więcej osób niezadowolonych z nieużytkowych poddaszy tym będziemy mieli większą siłe przebicia. Z tego co wywnioskowałam czytając uchwaly naszej gminy z ostatnich kilku lat, to gmina sama uważa ten zapis o nieużytkowych poddaszach za błąd. Nawet usilowali ten błąd sprostowac kolejną uchwalą, niestety nie udalo im się... wojewoda sie przyczepil i nakazał zmiane planu, a to jak wiadomo dłuuga i skomplikowana procedura. No i własnie nie wiemy teraz co zrobić ... czy kupić projekt z nieuzytkowym poddaszem czy czekać na zmiane planu... ehh A wy jakie macie projekty?? pozdrawiam Hej, ja mam ten sam problem, równiez nie mogę zdecydować jaki projekt wybrać, generalnie ja skłaniam się bardziej ku parterówce bez poddasza ale (Zośka 3-pracownia domy w stylu lub Dom na 102 wariant III - murator) niech im strzeli do głowy ścisłe okreslenie kątów nachylenia dachu etc.. i pozamiatane! Jeden z naszych sąsiadów juz buduje i ma zmiany w planie gdzieś tylko pozazdrościć.. "Grzebiuszka" jeśli chodzi o lokalizację Twojej działki, to ja nie bardzo kojarzę okolicy tego stawu - gdziez to jest w miroszowicach ??? A co do wspólnego zadziałania w sprawie planu - jak najbardziej -tylko co masz na myśli ? podejrzewam,że w tej chwili juz nic nie zdziałamy, bo o ile mi wiadomo ten poprawiony planu już chyba istnieje !!!??? a teraz kolejne 6-7 m-c aż to wszystko wejdzie w życie... co do ekip - to podejrzewam,że znalezienie dobrej ekipy w przystępnej cenie na lato tego roku - to już raczej graniczy z cudem lekko mnie to wszystko zaczyna przerażać.... my narazie raczkujemy a raczej błądzimy w całym tym załatwianiu i decydowaniu się na cokolwiek po prostu szok pozdrawiam serdecznie wszystkich z okolic!!! do usłyszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 16.03.2007 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Witam marxxj nieźle mnie teraz wystraszyłas. Bylam w Gminie chyba tydzień, no może 2 tygodnie temu i nikt nic nie mówil że maja już plan gotowy...??!! HHmmm no nie wiem co teraz robic, ja od jakiegos czasu nosze się z zamiarem napisania czegos w rodzaju wniosku do Gminy, żeby wiedzieli że komus zalezy na zmianie tego planu. Może udac sie do któregos z szanownych radnych, nie wiem... My od początku nastawialismy sie na domek z użytkowym poddaszem. Nie musi byc uzytkowe już teraz... bo pewnie i tak nie starczy na to kasy, ale żeby byla mozliwośc jego późniejszej adaptacji. a co do ekipy i materiałów, to nie wiem jak, ale mam nadzieje że uda mi sie wsio pozałatwiac A Wasz sąsiad jaki domek buduje? parterowy? czy tez za nic ma sobie ustalenia miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego? hihi Nasza dzialka jest troszke na uboczu... i troszke przed waszymi działkami. Wasze sa po prawej stronie a nasza jest po lewej stronie asfaltówki (jadąc od Lubina) pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 16.03.2007 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 To fakt , to przeurocza miejscowosc Spedzilem kilka miesiecy w Karczowiskach budujac dachy , ot cala tajemnica Witam, miło bedzie oglądac twoje dzieła. A... - nie jestem fachowcem w tej dziedzinie....- tzw. podbitke też wykonujesz czy już nie? Tak na przyszłośc pytam....takie informacje są obecnie na wage złota......no wiesz ,, kto , co , za ile, no i kiedy,,? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelina_i_marek 16.03.2007 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Witam wszystkich forumowiczow z dolnoslaskiego. Hejas. A gdzie Ci przyjacielu przyszło gniazdko wić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.bu 16.03.2007 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Witam wszystkich z Miroszowic!! Też mielismy chęc na poddasze uzytkowe. Ale jak mam czekac nie wiadomo ile to dziekuje. My pytalismy w lipcu 06 i juz mial byc plan zmieniony juz jest marzec 07 i dalej nic. Zdecydowaliśmy sie na mala parterowke. I wczoraj zamowilismy projekt:http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=326&IdKolekcji= Jak sie wstawia foty?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.bu 16.03.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 A to moja dzialk na ktorej bedzie stal moj dom Miroszowice!!! http://images21.fotosik.pl/89/6a0d9b31ec0e378a.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 16.03.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 tzw. podbitke też wykonujesz czy już nie? niestety nie , jedynie nadbitke , czyli rzezbie krokwie i nadbijam , krotko mowiac nadbitka - tak , podbitka - nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts