Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lubin -budowa w okolicy? Legnica, Polkowice, Głogów?

Recommended Posts

Witam :)

jestem z Lubina a niedługo mamy zamiar rozpocząć budowe naszego domku w Miroszowicach. Nas równiez nieprzyjemnie zaskoczył fakt, że mozna budować tylko parterówki z nieuzytkowym poddaszem. Podobno jednak (jak nas poinformowano w urzędzie gminy) dążą do zmiany planu zagospodarowania przestrzennego i zlikwidowania tego oczywistego błędu. Miejmy nadzieje, że nie będziemy musieli czekac na te zmiane kilka lat.

pozdrawiam wszystkich budujących :)

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

jestem z Lubina a niedługo mamy zamiar rozpocząć budowe naszego domku w Miroszowicach. Nas równiez nieprzyjemnie zaskoczył fakt, że mozna budować tylko parterówki z nieuzytkowym poddaszem. Podobno jednak (jak nas poinformowano w urzędzie gminy) dążą do zmiany planu zagospodarowania przestrzennego i zlikwidowania tego oczywistego błędu. Miejmy nadzieje, że nie będziemy musieli czekac na te zmiane kilka lat.

pozdrawiam wszystkich budujących :)

Hello :D

wygląda na to,że jesteśmy sąsiadami :lol: i jeśli braliscie udział we wspólnym planie uzbrajania działek, to pewnie się już znamy :) :) :)

jesli chodzi o plan zagospodarowania, dowiadywałam się w gminie, można uzyskać więcej informacji na ten temat dopiero około 30.04 :cry:

tragedia z tymi formalnościami :evil:

pozdrawiam i do usłyszenia lub zobaczenia :lol:

Grzebiuszka

Witam

jestem z Lubina a niedługo mamy zamiar rozpocząć budowe naszego domku w Miroszowicach

hejka, następna osoba z Miroszowic ;)

Niedługo tzn kiedy? Latem? :)

Dajcie znać jak z tym planem :)

Pzdr ;>

Xavier, czy Ty już budujesz ???!!! :D

pisałes jakis czas temu,że masz zamiar rozpocząc w 2007- a sądząc po zdjęciach jakie załączyłeś - Ty równiez jesteś naszym sąsiadem :) :o :)

Nowy plan zagospodarowania podobno został już przygotowany - więcej info na ten temat, tak jak juz pisałam dopiero około 30.04... Zastanawiam sie tylko czy mogą wprowadzić bardzo istotne zmiany, ponieważ mam zamiar własnie teraz zacząc załatwianie adaptacji projektu i wszystkich formalności na pozwolenie :o

przerażają mnie tylko obecne kosmiczne ceny usług i okresy oczekiwania na materiały, wczoraj dzwoniłam do hurtowani - pytałam o dachówki ceramiczne typ średzka falista- facet mnie załamał - obecnie termin realizacji zamówienia - do 6 m-cy !!!! nie wspomnę juz o ekipach budowlanych - w tej chwili czekam na wycenę - obawiam się,że cena mnie zabije :D :o

a jak tam u Was budowa i przygotowania ???!!????

pozdrawiam serdecznie i czekam na jakies wieści od lubiniaczków :) :wink:

marxxj

Xavier, czy Ty już budujesz ???!!!

pisałes jakis czas temu,że masz zamiar rozpocząc w 2007- a sądząc po zdjęciach jakie załączyłeś - Ty równiez jesteś naszym sąsiadem

Jak nagle się dużo osób z Miroszowic znalazło, jak pięknie!

A macie już kupiony projekt? :)

Jeśli chodzi o budowę, myślałem o rozpoczęciu załatwiania niedługo, a budować coś od lata, ale jak narazie nie wiem czy to realne z punktu widzienia sianka :o

A druga sprawa jak mówisz, znaleźć ekipę, kierownika.. straszne :-?

Nie wiem czy byliście już na działeczce, ale sąsiad na tej większej z częścią rolną już ma wykopane fundamenty ;)

Pozdrowionka! Mam nadzieję że razem jakoś przez to przebrniemy :)

Witam wszystkich :)

na razie budowa jest w planach, ale będziemy sie starali ruszyc z budową juz latem.

Nasza działeczka jest po drugiej stronie Miroszowic, obok stawu. Na razie jeszcze nie bywamy tam za często, ale mam nadzieje że juz niedlugo będziemy stałymi bywalcami a potem mieszkańcami ... :)

Jesli chodzi o gmine i jej kiepski plan zagospodarowania przestrzennego, to może by tak razem cos zadziałać? Im jest nas więcej osób niezadowolonych z nieużytkowych poddaszy tym będziemy mieli większą siłe przebicia. Z tego co wywnioskowałam czytając uchwaly naszej gminy z ostatnich kilku lat, to gmina sama uważa ten zapis o nieużytkowych poddaszach za błąd. Nawet usilowali ten błąd sprostowac kolejną uchwalą, niestety nie udalo im się... wojewoda sie przyczepil i nakazał zmiane planu, a to jak wiadomo dłuuga i skomplikowana procedura.

No i własnie nie wiemy teraz co zrobić ... czy kupić projekt z nieuzytkowym poddaszem czy czekać na zmiane planu... ehh

A wy jakie macie projekty??

pozdrawiam

Witam wszystkich :)

na razie budowa jest w planach, ale będziemy sie starali ruszyc z budową juz latem.

Nasza działeczka jest po drugiej stronie Miroszowic, obok stawu. Na razie jeszcze nie bywamy tam za często, ale mam nadzieje że juz niedlugo będziemy stałymi bywalcami a potem mieszkańcami ... :)

Jesli chodzi o gmine i jej kiepski plan zagospodarowania przestrzennego, to może by tak razem cos zadziałać? Im jest nas więcej osób niezadowolonych z nieużytkowych poddaszy tym będziemy mieli większą siłe przebicia. Z tego co wywnioskowałam czytając uchwaly naszej gminy z ostatnich kilku lat, to gmina sama uważa ten zapis o nieużytkowych poddaszach za błąd. Nawet usilowali ten błąd sprostowac kolejną uchwalą, niestety nie udalo im się... wojewoda sie przyczepil i nakazał zmiane planu, a to jak wiadomo dłuuga i skomplikowana procedura.

No i własnie nie wiemy teraz co zrobić ... czy kupić projekt z nieuzytkowym poddaszem czy czekać na zmiane planu... ehh

A wy jakie macie projekty??

pozdrawiam

Hej,

ja mam ten sam problem, równiez nie mogę zdecydować jaki projekt wybrać, generalnie ja skłaniam się bardziej ku parterówce bez poddasza ale (Zośka 3-pracownia domy w stylu lub Dom na 102 wariant III - murator) niech im strzeli do głowy ścisłe okreslenie kątów nachylenia dachu etc.. i pozamiatane! :cry:

Jeden z naszych sąsiadów juz buduje i ma zmiany w planie gdzieś :lol: tylko pozazdrościć..

"Grzebiuszka" jeśli chodzi o lokalizację Twojej działki, to ja nie bardzo kojarzę okolicy tego stawu - gdziez to jest w miroszowicach :lol: ???

A co do wspólnego zadziałania w sprawie planu - jak najbardziej :lol: -tylko co masz na myśli :lol: ? podejrzewam,że w tej chwili juz nic nie zdziałamy, bo o ile mi wiadomo ten poprawiony planu już chyba istnieje !!!??? :-?

a teraz kolejne 6-7 m-c aż to wszystko wejdzie w życie...

co do ekip - to podejrzewam,że znalezienie dobrej ekipy w przystępnej cenie na lato tego roku - to już raczej graniczy z cudem :lol: :cry: :lol: lekko mnie to wszystko zaczyna przerażać....

my narazie raczkujemy a raczej błądzimy w całym tym załatwianiu i decydowaniu się na cokolwiek :lol: po prostu szok

pozdrawiam serdecznie wszystkich z okolic!!!

do usłyszenia :wink:

marxxj nieźle mnie teraz wystraszyłas. Bylam w Gminie chyba tydzień, no może 2 tygodnie temu i nikt nic nie mówil że maja już plan gotowy...??!!

HHmmm no nie wiem co teraz robic, ja od jakiegos czasu nosze się z zamiarem napisania czegos w rodzaju wniosku do Gminy, żeby wiedzieli że komus zalezy na zmianie tego planu.

Może udac sie do któregos z szanownych radnych, nie wiem...

My od początku nastawialismy sie na domek z użytkowym poddaszem. Nie musi byc uzytkowe już teraz... bo pewnie i tak nie starczy na to kasy, ale żeby byla mozliwośc jego późniejszej adaptacji.

a co do ekipy i materiałów, to nie wiem jak, ale mam nadzieje że uda mi sie wsio pozałatwiac :)

A Wasz sąsiad jaki domek buduje? parterowy? czy tez za nic ma sobie ustalenia miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego? hihi

Nasza dzialka jest troszke na uboczu... i troszke przed waszymi działkami. Wasze sa po prawej stronie a nasza jest po lewej stronie asfaltówki (jadąc od Lubina)

pozdrawiam wszystkich ;)

To fakt , to przeurocza miejscowosc :D

Spedzilem kilka miesiecy w Karczowiskach budujac dachy , ot cala tajemnica :wink:

Witam, miło bedzie oglądac twoje dzieła. A... - nie jestem fachowcem w tej dziedzinie....- tzw. podbitke też wykonujesz czy już nie? Tak na przyszłośc pytam....takie informacje są obecnie na wage złota......no wiesz ,, kto , co , za ile, no i kiedy,,? :D :D :D :wink:

Witam wszystkich z Miroszowic!!

Też mielismy chęc na poddasze uzytkowe. Ale jak mam czekac nie wiadomo ile to dziekuje. My pytalismy w lipcu 06 i juz mial byc plan zmieniony juz jest marzec 07 i dalej nic. Zdecydowaliśmy sie na mala parterowke. I wczoraj zamowilismy projekt:

http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=326&IdKolekcji=

Jak sie wstawia foty??