Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lubin -budowa w okolicy? Legnica, Polkowice, Głogów?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość rob***

Mam do oodania ziemię z wykopu - oczywiście gratis. Ziemia to piasek i żwir może się przydać do utwardzania drogi, podsypki, itp. Mam od kilku do kilkudziesięciu ton. Ziemia znajduje się w Kaźmierzowie pod Polkowicami. Odbiór możliwy w każdej chwili z własnym transportem.

tel.665 858 355

Widzę, że wszyscy w Grupie się już pobudowali i zostałem całkiem sam. Więc dla tych co dopiero zaczynają, może się przyda, a może ktoś ma lepsze oferty (ceny brutto):

- Centrostal Legnica: Stal fi 12 (pręty żebr. 12mb) 3,22 zł/kg,

fi 6 (pręty gł.) 3,35 zł/kg

fi 6 (w krążku) 3,25 zł/kg

przy większych zamówieniach (np. >500kg) ceny niższe.

- Betoniarstwo Czernikowice/k.Chojnowa: bloczki betonowe 14cm 2,70 zł/szt

B20-252,15 zł/m3, B15-233,70zł/m3, B7,5-180,00zł/m3, B25-270,30 zł/m3

pompa - 250 zł/usługa

i jeszcze deski szalunkowe 2,5cm - 450zł/m3 oj! drogo, ale sprawdzone tylko w dwóch tartakach (Modła, Gromadka)

Linciano nie jesteś sam tylko nasza grupa taka nieśmiała.

Mam pytanie o cennik z betoniarni z Czernikowic podałeś ceny brutto mam rozumieć?

Jesli chodzi o cennik to stal w okolicy najtańsza jest w Duninie pod Legnicą tel 887-84-09

fi 12 2,3 netto dł 12m

fi 6 2.6 netto dł 6m

fi 8 i fi10 2.4 netto

Tańszego Tartaku jak Modła to już chyba nie ma ;) Tanio i solidnie

Nad bloczkami to się można zastanowić z megi1000 Wrocław 1,9 netto + koszty transportu

W Chocianowcu pod Chocianowem jest nowa piaskownia, ponoć mają ceny niziutkie, jak ktoś coś wie dajcie proszę znać.

pozdrawiam

Linciano nie jesteś sam tylko nasza grupa taka nieśmiała.

Ja też z natury jestem nieśmiały więc pasuję to tej grupy ;)

Mam pytanie o cennik z betoniarni z Czernikowic podałeś ceny brutto mam rozumieć?

Tak. są to ceny brutto z wliczonym dowozem (bloczków też); bloczek 14cm.

Jesli chodzi o cennik to stal w okolicy najtańsza jest w Duninie pod Legnicą tel 887-84-09

fi 12 2,3 netto dł 12m

fi 6 2.6 netto dł 6m

fi 8 i fi10 2.4 netto

Tańszego Tartaku jak Modła to już chyba nie ma ;) Tanio i solidnie

Dzięki za namiary na stal. Myślę, że uda się zorganizować jakiś tani transport stali.

Czy T.Modła robi tanio i solidnie tego nie wiem. Jutro tam pojadę kupić parę desek na łaty drutowe, to się przekonam.

Jak będzie tanio, to może kupię tam dechy na szalunki na ławy i strop.

Nad bloczkami to się można zastanowić z megi1000 Wrocław 1,9 netto + koszty transportu

Oczywiście to bloczki 12cm. Ciekawe ile wyjdzie to z transportem. Jakoś wolę budować z 14cm chociaż prawdę mówiąc nie wiem czy wymiar (12cm czy 14 cm) ma jakieś istotne lub praktyczne znaczenie...?

W Chocianowcu pod Chocianowem jest nowa piaskownia, ponoć mają ceny niziutkie, jak ktoś coś wie dajcie proszę znać.

pozdrawiam

O?! To ciekawe. Wiadomość do sprawdzenia...

Geodetę do wytyczenia budynku już mam! Co prawda jeszcze nie widział mojego projektu, ale już określił cenę. Jak na razie 400 zł.

Czy ktoś z was miał do czynienia z firmą "BUZDYSARTI" - Andrzej Buzdygan usługi budowlane z siedzibą w Orzeszkowie 72 Wińsko :roll:

Ostrzegam wszystkich przed tą firmą.Pan Andrzej B.zainkasował ode mnie zaliczki na budowę a gdy już nie chciałem dać więcej bo suma dochodziła już do pełnej zapłaty to przerwał pracę i więcej już się nie pokazał ,nie odbiera telefonu i pieniądze przepadły a następna firma musiała wszystko po tym oszuście poprawiać bo nic nie zgadzało się z techniką budowlaną.A najgorsze jest to że takie firmy są w naszym kraju bezkarne i oszukują uczciwych obywateli,którzy ciężko pracują na swoje małe ciasne ale własne...

Ostrzegam wszystkich przed tą firmą - Pan Andrzej Buzdygan usługi budowlane z siedzibą w Orzeszkowie , Wińsko zainkasował ode mnie zaliczki na budowę a gdy już nie chciałem dać więcej bo suma dochodziła już do pełnej zapłaty to przerwał pracę i więcej już się nie pokazał ,nie odbiera telefonu i pieniądze przepadły a następna firma musiała wszystko po tym oszuście poprawiać bo nic nie zgadzało się z techniką budowlaną.A najgorsze jest to że takie firmy są w naszym kraju bezkarne i oszukują uczciwych obywateli,którzy ciężko pracują na swoje małe ciasne ale własne...

Miałem, ale tylko przy wycenie. Nie wspominam najlepiej... Pan zaoferował mi cenę 230 tyś zł za stan surowy z dachem (dom 130 m2) i na tym zakończyłem moją przygodę z tą firmą:)

Ostrzegam wszystkich przed tą firmą.Pan Andrzej B.zainkasował ode mnie zaliczki na budowę a gdy już nie chciałem dać więcej bo suma dochodziła już do pełnej zapłaty to przerwał pracę i więcej już się nie pokazał ,nie odbiera telefonu i pieniądze przepadły a następna firma musiała wszystko po tym oszuście poprawiać bo nic nie zgadzało się z techniką budowlaną.A najgorsze jest to że takie firmy są w naszym kraju bezkarne i oszukują uczciwych obywateli,którzy ciężko pracują na swoje małe ciasne ale własne...

Beton najtaniej kupowałem w Top Beton k/Lubina. B-20 190netto

Bloczki z Mercusa 3zł brutto na fakturze. Za dojazd i rozładunek nie płacisz. Dodam że od Barabasia z Lubina. Lepszych bloczków nie znajdziecie. Szkoda że tyko 12. Cement 10,33 zł/worek. Gorażdże. Najtaniej w rejonie.

Stal kupiłem z CemStal Polkowice - 3,10 zł/kg. Kwestia negocjacji.

Szukam taniego styropianu EPS100 na izlocaję fundamentów. Zna ktoś dobrego dostawcę?

No i coś na ściany. Tani poroterm by się przydał.

Witam Wszystkich forumowiczów :)!!! Buduję domek "Z99L" w gminie Kunice k. Legnicy. Aktualnie jestem na etapie fundamentów. Stal kupowałam w Centrozłomie w Legnicy,bo tam było najtaniej. Jutro prawdopodobnie będziemy lac ławy fundamentowe. Pozdrawiam.