Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lubin -budowa w okolicy? Legnica, Polkowice, Głogów?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dziękuję sarbela już myślałam że nikt się nie odezwie swoją drogą jaką firmę wybraliście u siebie my się zastanawiamy nad in-dran rozmawiałam z ich dealerem powiedział że koszt z montażem żwirem itd 9600 myślę że nie jest najgorzej

Zgłębiam temat od kilku dni i jeszcze trochę mi zejdzie bo temat niełatwy ;) Mamy studnię wodną i musimy zachować odpowiednie odległości. Studniarz odradzał montaż oczyszczalni, twierdząc że zna ludzi którym po prostu cuchnie na działce, że sobie zanieczyścimy ziemię i że lepiej zrobić szczelne szambo. Mi się szambo nie bardzo widzi ;) Na razie skłaniamy się bardziej ku biologicznej bio-hybryda z odprowadzeniem oczyszczonych już ścieków do studni chłonnej. Jakoś najbardziej do mnie taka właśnie przemawia. Takich z drenażem na razie raczej nie biorę pod uwagę. Ale na decyzję czy BOŚ czy nie mamy jeszcze sporo czasu. Jesteśmy dopiero na etapie fundamentów.

Może ktoś ma u siebie POŚ i mógłby napisać swoją opinię??

Witam

Poszukuję namiary na dobrego i niedrogiego fachowca od studni głębinowych w okolicach Lubina.

Mogę polecić dobrych studniarzy. Czy tanich nie wiem, nie sprawdzałam cen u innych, dwie osoby mi ich polecały i my też jesteśmy bardzo zadowoleni. Przy wierceniu żadnego błota, czyściutko, zostaje tylko kupka piachu. Są, jak dobrze pamiętam z wielkopolski, do nas do Bądzowa przyjechali do Sobina też, to może i do Lubina podjadą :) Nie wiercą głębiej niż 30 m. U nas woda była na 24, sąsiedzi nas straszyli że w naszej okolicy ciężko o wodę, sami podobno wiercili 3 razy i nie znaleźli wody, a u nas była (może studniarzy mieli do d...)

Namiary:

607-052-284 Tomiak Zdzisław lub Zbigniew (nie pamiętam imienia a nie mam wizytówki przy sobie)

lub do jego syna:

512-613-741 Damian Tomiak

Szczerze polecam :)

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Witam jestem nowy na tym forum...zaczynam budowe domu tzn fundamentów w Gniewomirowicach na osiedlu Południowym..ludzie gdzie najtaniej i znajde bloczki oraz beton w rejonie LEGNICY lub CHOJNOWA?Pozdrawiam

Beton i bloczki w Czernikowicach k/Chojnowa lub Składowicach k/Lubina.

Wskazówka: o cenach nigdy nie należy rozmawiać przez telefon, bo w większości wypadków usłyszycie cenę cennikową. To rada otrzymana od samych sprzedających materiały. Osobiście można dostać duży upust nawet bez targowania.