Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lubin -budowa w okolicy? Legnica, Polkowice, Głogów?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam ponownie jesteśmy na etapie wybierania okien może macie jakieś rady gdzie można je kupić w naszej okolicy tzn głogów-lubin i jakiej firmy wy macie okna ? bo ja kompletnie nie wiem na co sie zdecydować, chcemy okna ze średniej półki cenowej jednocześnie dobre jakościowo już się tyle naczytałam, że mózg mi paruję :)

witam ponownie jesteśmy na etapie wybierania okien może macie jakieś rady gdzie można je kupić w naszej okolicy tzn głogów-lubin i jakiej firmy wy macie okna ? bo ja kompletnie nie wiem na co sie zdecydować, chcemy okna ze średniej półki cenowej jednocześnie dobre jakościowo już się tyle naczytałam, że mózg mi paruję :)

Witam :) My zakupiliśmy w firmie Proplast w Głogowie- okna i brama Krispol :) Polecam

Witam,

chciałam podziękować wszystkim forumowiczom, którzy odpowiedzieli mi na priv w sprawie namiarów na ekipę budowlaną. My dopiero mamy PnB więc nasze doświadczenia nie mogą się za wiele przydać, ale obiecuję, że w miarę postępów będę również zamieszczała przydatne info. Niestety, z doświadczeń jakie mamy, to na razie co mogę, to NIE POLECIĆ jednego z adaptujących projekt - ze względu na ciągle niekompletną dokumentację, Starostwo odrzuciło nam za pierwszym razem wniosek, i cała sprawa załatwiania ciągnęła się 5 miesięcy, gdzie zazwyczaj trwa koło 1,5 miesiąca

• 2 weeks później...

Witam

Ja już mam końcówkę budowy więc pora na porządki. Mam na sprzedaż fajny barak budowlany, zaadoptowany z lodówki z samochodu ciężarowego, a więc ocieplony pianką. Rozmiar 5 x 2,5 m.. drzwi zasuwane a więc ciężko je sforsowac. Dorobiłem dodatkowe zamknięcie( są dwa )-co skutecznie uniemożliwiło dwukrotne próby kradzieży zawartości. Jeśli ktoś jest zainteresowany to prosze dzwonic 604 36 43 40 -wieczorem .

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Macie jakiegoś godnego polecenia pośrednika okien PCV ? Nie mam pojęcia co wybrać. Wczoraj dostałam wycenę z firmy EKOPROFIL Z ulicy Lompy w Głogowie. Czy ktoś tak kupował okna i jak przebiega transakcja?[/quot

Słuchajcie, musicie uważać na te firemki - ceny windują sobie bardzo wysoko, bo mamy to szczęście zamieszkiwać teren górniczy, a górnik, wiadomo, ma duuużo kasy. Ja też robiłam wyceny m.in. w Lubinie i uwierzcie mi było około 6-8-tysięcy drożej niż np. w Chojnowie. A poza tym, wszędzie namawiali na potrójną szybę i rolety jednocześnie. Wreszcie wybraliśmy z mężem fabrykę z Chojnowa. Okna są moim zdaniem bardzo dobre, tyle co mogę stwierdzić po roku. Podwójna szyba + rolety z silnikiem w korzystnej cenie.

Mam jeszcze pytanie o dobrego (i oczywiście) niedrogiego stolarza od drzwi wewnętrznych. Jeśliby ktoś potrzebował stolarza do schodów i parapetów, to mam wspaniałego gościa, który (aż sama się dziwiłam, że mu się to opłaca, bo dojeżdżał do mnie z Głogowa) zrobił schody i parapety naprawdę bardzo ładnie i przy tym zupełnie tanio. Niestety nie wykonuje drzwi i nie montuje litej deski.

Witam,

Kończę stan surowy otwarty i zostało mi coś na zbyciu.

Sprzedam 35 prętów fi 10 długości 12mb za ok 600zł.

35szt.x12mb=420mb, 420mb x 0,617kg = 260kg, 260 kg x 3,3 zł = 860 zł brutto (cena sklepowa)

Sprzedam też wibrator Zosia ZB5.

Kupiłem go na Allegro nowego za 350zł. Dwa razy go użyłem do ław o stropów więc, sprzedam go za 300zł.

Wszystko do odbioru jest w Sobinie, lub razem pomyślimy o przetransportowaniu towarów.

Mój tel. 606-209-974

Macie jakiegoś godnego polecenia pośrednika okien PCV ? Nie mam pojęcia co wybrać. Wczoraj dostałam wycenę z firmy EKOPROFIL Z ulicy Lompy w Głogowie. Czy ktoś tak kupował okna i jak przebiega transakcja?[/quot

Słuchajcie, musicie uważać na te firemki - ceny windują sobie bardzo wysoko, bo mamy to szczęście zamieszkiwać teren górniczy, a górnik, wiadomo, ma duuużo kasy. Ja też robiłam wyceny m.in. w Lubinie i uwierzcie mi było około 6-8-tysięcy drożej niż np. w Chojnowie. A poza tym, wszędzie namawiali na potrójną szybę i rolety jednocześnie. Wreszcie wybraliśmy z mężem fabrykę z Chojnowa. Okna są moim zdaniem bardzo dobre, tyle co mogę stwierdzić po roku. Podwójna szyba + rolety z silnikiem w korzystnej cenie.

zgadzam się z powyższym ja zamawiałam okna z jeleniej góry wyszło o wiele taniej i szybciej bo na okna czekaliśmy 3 tyg

Witam,

Czy mogę poprosić o namiary na tą firmę?

Witam wszystkich po dłuższej przerwie!

Proszę o pomoc/namiary na :

1. GODNĄ POLECENIA FIRMĘ OD MEBLI KUCHENNYCH NA WYMIAR

2. SPRAWDZONĄ EKIPĘ OD PŁYT GK (kładzenie i szpachlowanie)

3. DOŚWIADCZONY INSTALATOR (technik grzewczych)

4. ELEKTRYK Z UPRAWNIENIAMI (projekt WLZ + realizacja)

Nie będę wspominał,że zależy mi na FACHOWCACH + konkurencyjne ceny :)

Z GÓRY DZIĘKUJĘ

WITAM!

Zamierzam z mężem kupić dom w stanie surowym koło Polkowic (od prywatnego inwestora). Poszukuję fachowca który mógłby ocenić stan książki budowlanej (czy wszystko gra) i stan wykonania dotychczasowych robót (mury, dach, komin)

będę bardzo wdzięczna

pozdrawiam kasia