Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lubin -budowa w okolicy? Legnica, Polkowice, Głogów?

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam budujacych

Czy jest na forum osoba która zbudowała dom w oklicach Lubina / Małomice/ Obora. mam dylemat odnośnie rodzaju stropu jaki wybrać, terive czy wykonać lany. Według projektu mam Terive ale niektórzy moi znajomi wspominają o szkodach górniczych i polecaja lepiej wykonac w całości lany.

Dziekuję za zainteresowanie.

Witam

Z czystym sumieniem mogę polecić firmę RABAR-BUD która wykonała mi wykończenie domu od stanu surowego zamkniętego pod klucz !! Współpracę z tą firmą zakończyłam w październiku 2012 roku . Moją uwagę przyciągnęła szczególna dokladność przy wykonywaniu łazienek (jak wiadomo często płytkarze trzaskają metry nie patrząc na fugi, silikony czy inne ważne detale) .. Osoby bardzo komunikatywne, wszystko było na bieżąco ustalane ! Na poddaszu zachowane wszystkie kąty i linie na sufitach podwieszanych... Wszelkie zakończone prace podłogowe (panele , deski podłogowe itp ) zabezpieczają gruba folią dzięki czemu podczas rutynowego "spacerowania" podczas remontu nie znajdzie się zadna rysa ! Wykonali mi także elewacje (ocieplenie) z tynkiem silikonowym ! Tynk elegancko zatarty (nie ma zadnych "połączeń") oraz podbitkę dachową z której efektu jestem najbardziej zadowolona !! Dla zainteresowanych mogę wysłać zdjęcia na e-mail ! NAPRAWDĘ POLECAM FIRMĘ RABAR BUD 781890803

Witam wszystkich po dłuższej przerwie!

Proszę o pomoc/namiary na :

1. GODNĄ POLECENIA FIRMĘ OD MEBLI KUCHENNYCH NA WYMIAR

2. SPRAWDZONĄ EKIPĘ OD PŁYT GK (kładzenie i szpachlowanie)

3. DOŚWIADCZONY INSTALATOR (technik grzewczych)

4. ELEKTRYK Z UPRAWNIENIAMI (projekt WLZ + realizacja)

Nie będę wspominał,że zależy mi na FACHOWCACH + konkurencyjne ceny :)

Z GÓRY DZIĘKUJĘ

Ja mogę polecić firmę od mebli kuchennych :)

"Zelmeb" Zdzisław Zelek

Jaworzyńska 44 Legnica

Jestem bardzo zadowolona z wykonania, montaż bardzo szybki i bezproblemowy, czysty :)

Witam

Mam do sprzedania działkę budowlaną w miejscowości Sobin (Gmina Polkowice) o powierzchni 12 arów (w kształcie prostokąta 30 x 40). Działka posiada pozwolenie na budowę ważne do kwietna 2013 roku, pełną dokumentację oraz gotowy projekt (Dom w Werbenach G2 – lustrzane odbicie. Dojazd do działki drogą utwardzoną, podłączony prąd, przyłącze gazu przy granicy działki. Działka znajduje się w bardzo ładnej i cichej okolicy. Sprzedam nieruchomość z pozwoleniem lub bez.

Cena: 69 000zł ( do negocjacji)

Kontakt po godz. 15-tej, tel. 602402983, 668849704

Dzień dobry,

Tytułem wprowadzenia buduje się 14 km od Lubina. Jak się ociepli będę kładł dachówkę , potem okna. Ale już szukam namiary na ekipe do położenia wewnątrz agregatem tynku gipsowego ( ściany mam z Ytonga). Zdecydowałem się na tynk Diamant. Jest to najtrwardzszy tynk gipsowy Knaufa ale ważen aby ekipa miała z nim doświadczenie. Prtośba o info w/w sprawie.

Witam. Ja buduję się w Rokitkach. Jestesmy na etapie dachu. Mam pytanie o hurtownie w okolicy z dachówkami firmy Tondach. Może kładł ktoś taką na dach w okolicy bo chętnie bym obejrzała. Ja mogę polecić betoniarnie w Czernikowicach(tani beton i bloczki betonowe) i WKT w Legnicy (tanie bloczki solbet). Pozdrawiam.

Sprzedam nową wannę Koło Elipso 160 lewa, wanna nowa. Sprzedam po bardzo atrakcyjnej cenie (850 zł do negocjacji). Nie mogę jej u siebie zamontować ponieważ kupując nie sprawdziłam odporowadzenia wody i ta mi kompletnie nie pasuje. Muszę kupić prawą. Wanna do odbioru w okolicach Polkowic. Mogę rozważyć dowóz do odbiorcy (w zależności od ilości km) Zainteresowanych proszę o kontakt pod nr 506107391.

Coś widzę , że małe zainteresowanie w temacie. Jak macie nawmiary na firmy, z których byliście zadowoleni przy tynkach maszynowych to proszę o info.

Anetko_222 bedąc w Polkowicach w Bricomarche to budowlany market Intermarsze zauważyłem duży bilbord tondacha ze wszystkimi elementami do produkcji dachu, przypuszczalnie mają go w ofercie sieciowej. Swego czasu jak szukałem materiałów to wiem, że w ofercie miała go hurtownia z Wąsosza tu namiary: http://www.agrowasosz.pl ( gościu zainwestował w stronę bo kiedyś to strasznie to wyglądało ) - sprawdź bo ceny miał bardzo dobre.

Polecam firmę Rabar-bud z Lubina . Polecona została właśnie na tym forum.. Nie ukrywam, że miałem pewne obawy odnośnie firmy ponieważ tak naprawdę u żadnego z moich znajomych ta firma nic nie wykonywała. Teraz z pewnością to ja wśród znajomych, będę ją polecał ! Bardzo profesjonalne podejście do całego przedsięwzięcia ! Wykonali u mnie w styczniu wykończenie mieszkania deweloperskiego do stanu „na gotowo” . Wszystko zrobione jak należy, bez najmniejszego stresu z mojej i małżonki strony. Właściciel wręczył mi gwarancję na wykonane prace. Współpraca była bardzo dobra. Polecam !

Jeśli chodzi o betonowe wyroby ,bloczki fundamentowe etc. to najlepszej jakości są Barabasia jak gościu napisał wyzej i to w całym regionie nie tylko okolice Lubina.

A teraz ciekawostka dokupowałem bo mi zabrakło i bloczki Barabasia tańsze były w promocji w Merkusie centrum zaopatrzenia budowlanego koło dawnej fabryki domów.