Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lubin -budowa w okolicy? Legnica, Polkowice, Głogów?

Recommended Posts

ustawimy sie na wrzesień.. mam nadzieję,że cos z tego wyjdzie!!!

póki co gromadzę namiary na ekipy "z polecenia" :) :o :)

chyba nie ma co liczyc na odezwy z ogłoszenia :( ........

Ja tez po cichutku liczę na wrzesień, mam nadzieję , że sie uda :D :D

My tez zbieramy info od znajomych którzy już sie wybudowali... i tu niezbyt optymistyczna wiadomość... pytałam na razie 5 osób a tylko jedna z czystym sumieniem poleciłaby nam swoją ekipę budowlana.. :o

reszta zdecydowanie kazała szukać kogoś innego... ale kogo??!!

pozrdawiam :)

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

My tez zbieramy info od znajomych którzy już sie wybudowali... i tu niezbyt optymistyczna wiadomość... pytałam na razie 5 osób a tylko jedna z czystym sumieniem poleciłaby nam swoją ekipę budowlana.. :o

reszta zdecydowanie kazała szukać kogoś innego... ale kogo??!!

Mamy dokładnie taki sam problem, bardzo trudno o fachowców... :cry: a jesli już się znajdą to terminy są przerażające :cry: jeden facet, z którym rozmawiałam - poinformował,że o budowie domu możemy rozmawiać za ok. 3 lata :o :o :o - zapytałam czy sobie żartuje-a on mi na to,że takie są terminy :roll: :cry: :roll: :o :o ale to chyba lekka przesada .....

jak na razie mam namiar na firmę budującą pod klucz - ale aż się boję pytac o cenę takiej "imprezy" :lol: :D :o generalnie polecił mi ich znajomy, który na brak funduszy nie narzeka i raczej nie patrzy przesadnie na koszty więc obawiam się ich propozycji cenowej :lol: :)

trzymam kciuki za powodzenie naszych planów i pozdrawiam serdecznie

• 2 weeks później...
Witam,

Pozdrawiam wszystkich z okolic Lubina.

Rozpoczynam budowe w Krzeczynie Wielkim.

Szukam firmy do wykopów pod fundamenty.

witam wszystkich!

Co taka cisza po swietach.Nikt sie nie buduje a sezon w pelni.Pozdrawiam Karczowiska

Witaj! no widzisz sezon w pełni i nie ma czasu na napisanie chocby jednego zdania. Albo mury pną sie do gory, albo pietrzą sie trudności...i jak to napisała dzis moja koleżanka cyt. " widziałam dom, tzn. wylane fundamenty a obok....3 palety dachowki, poza tym brak innych materiałow. Może kupili po promocji...? " :wink:

Mimo ponurej rzeczywistosci na niektorych budowach - ja po jej tekście ubawiłam sie do lez. :lol: :cry:

Pozdrawiam rownież.

Hejka Miroszowice, nie spać :)

My nadal szukamy jakiegoś fajnego projektu, ostatnio zobaczyłem w domusie z Wrocławia projekt - Pegaz z garażem..

Domek z możliwością adaptacji poddasza.. { pod plan zagospodarowania }

Link: http://www.domus.wroc.pl/projekt1.html?id=12

Przód:

http://img214.imageshack.us/img214/1671/544fqf8.jpg

Tył:

http://img214.imageshack.us/img214/7820/543fbe3.jpg

DANE:

Powierzchnia użytkowa: 105.42 m2

+ Powierzchnia garażu 16 m2

+ Powierzchnia strychu 26.5 m2

Kąt nachylenia dachu 35o

Wysokość budynku 6.9 m

Powierzchnia dachu 263.7 m2

Jak się podoba? :)

PS. Ostatnio widziałem ofertę w autogiełdzie na działkę budowlaną w Miroszowicach, coś 11ar, uzbrojona, Cena - 90tyś. :D :D :D

Pzdr.

Witam :)

nie śpimy :lol: nie ma na to czasu :)

ciągle gdzies trzeba dzwonic i kogos poganiać. Aktualnie poganiamy wodociągi ;)

Bardzo fajny projekt :D podobają mi się takie domki, tak więc nasz pewnie będzie dość podobny, niby parterowy, ale jednak z poddaszem :):)

nio proszę, ponad 8 tysiecy kosztuje juz ar w Miroszowicach... szok!!

no al co sie dziwić tym mizernym 8 tysiącom, widzialam dzis ogłoszenie w Osieku już 12 tyś./ar

ufff

pozdrawiam :)

nie śpimy :lol: nie ma na to czasu :)

ciągle gdzies trzeba dzwonic i kogos poganiać. Aktualnie poganiamy wodociągi ;)

Witam!!

Ceny działek są magiczne :-))

Czekam na mapkę do celów projektowych :-((

Miała być w 10 dni a już jest prawie miesiąc i nic :-((.

Papierologia jest okrutna a to jeszcze nie budowa

POZDRAWIAM

Czekam na mapkę do celów projektowych :-((

Miała być w 10 dni a już jest prawie miesiąc i nic :-((.

Papierologia jest okrutna a to jeszcze nie budowa

POZDRAWIAM

własnie

mi to się wydaje, że budowanie to mały pikuś w porównaniu z tym zbieractwem wszelkich kwitów.

Dzis małe zwycięstwo, po miesiącu uzyskalismy warunki techniczne na wykonanie sieci i przyłączy wodociągowgo... :)

Jeszcze tylko Energia Pro ... a mąz się ciągle zastanawia ile ma sobie tej mocy zażyczyć (czy czegoś tam) :D

A ile Wy sobie podłaczacie??

Pozdrawiam Wszystkich

Witam po raz kolejny

mam pytanie, czy płaciliście za warunki techniczne wykonania przyłaczy wodociągowych??

My dziś zapłacilismy 73 zł. a przed chwilką przeczytałam w Muratorze styczniowym, że to bezprawne żadać od nas opłat!!! :evil: :evil:

Kwota nie jest duża, ale sam fakt jest wkurzający :evil:

pozdrawiam

Witam po raz kolejny

mam pytanie, czy płaciliście za warunki techniczne wykonania przyłaczy wodociągowych??

My dziś zapłacilismy 73 zł. a przed chwilką przeczytałam w Muratorze styczniowym, że to bezprawne żadać od nas opłat!!! :evil: :evil:

Witam ,

po długiej nieobecności :wink: :D

Grzebiuszka,nie bulwersuj się, jest to normalna opłata za wydanie warunków przyłączy :cry: niestety trzeba płacić.. W energetyce zapłacisz jeszcze więcej chyba coś koło 146 zł za wniosek, co zaliczą na poczet umowy.. później kolejne opłaty - po podpisaniu umowy - chyba koło 1900 zł. Przynajmniej tak było u nas.

Osoba,która czeka na mapkę już miesiąc ma prawdziwe powody do wkurzania się,szkodaże nie pisaliście wcześniej - dałabym wam namairy na geodetę z legnicy, który dziaął bardzo sprawni i konkretnie i załatwił nam mapkę w ok. dwa tygoenie - zgodnie z umową i wcale z nas nie zdzierał.

My adaptujemy już projekt i chcemy jak najszybciej składać papiery do starostwa ... ale cały czas nad czymś się zastanawiamy i zmieniamy, generalnie trzeba się spieszyć, bo ceny szaleją !!!

A jak tam poszukiwania ekip ???!!! My szukamy, póki co bezowocnie :cry: :x :cry: nie wiem cio to będzie, ale na jakąś renomowaną firmę, która mogłaby wziąć tą robotę chyba nie będzie nas stać ...

pozdrawiam serdecznie i do napisania :) :D :wink: :D

[quote name="marxxj

My adaptujemy już projekt i chcemy jak najszybciej składać papiery do starostwa ... ale cały czas nad czymś się zastanawiamy i zmieniamy, generalnie trzeba się spieszyć, bo ceny szaleją !!!

A jak tam poszukiwania ekip ???!!! My szukamy, póki co bezowocnie :cry: :x :cry: nie wiem cio to będzie, ale na jakąś renomowaną firmę, która mogłaby wziąć tą robotę chyba nie będzie nas stać ...

pozdrawiam serdecznie i do napisania :) :D :wink: :D[/quote]

jak ja bym chciala juz tez adaptowac projekt... my się ciągle nie możemy zdecydować który projekt wybrać, mamy swojego ukochanego faworyta... ale to tak trudno pojąć ostateczna decyzje, a czas goni...

Ekipy oczywiście nadal nie mamy, pytalismy po kilku budowach, ale w wiekszości przypadków ludzie sami sobie domki budowali ..!!??!!

:o

A jak mieli ekipke to zarezerwowana do przyszłej wiosny... co niezbyt nam odpowiada. :x

Chociaz z drugiej strony jak dalej bedziemy sie tak długo zastanawiac nad wyborem projektu to wiosna przyszłego roku będzie jak najbardziej aktualna..:):):)

Ciekawe jak z materiałami budowlanymi, dobrze by bylo już terwaz zamówic w hurtowni, to tak na jesień może dotrą... :):)

Pozdrawiam :)

szkodaże nie pisaliście wcześniej - dałabym wam namairy na geodetę z legnicy, który dziaął bardzo sprawni i konkretnie i załatwił nam mapkę w ok. dwa tygoenie - zgodnie z umową i wcale z nas nie zdzierał.

Marxxj jesli możesz to podaj mi namiar na tego geodetę, nasz jest tez z legnicy ale moim zdaniem troszke za duzo chce od nas za wytyczenie granic działki, a później za wytyczenie budynku.

Dzialke mielismy juz kiedys wymierzoną, ale to bylo kilka lat temu a nasi sądziedzi lubia sie bawic w wyciąganie palików i przesuwanie płotów... :( :(

tak wiec musimy to zrobic jeszcze raz... tym razem od razu postawimy jakies ogrodzenie :evil:

wczoraj i w poniedziałek mielismy bardzo pracowity dzień, porządkowalismy działkę, kochani sąsiedzi zasypywali nam systematycznie dzialke ścinkami ze swoich drzewek i żywoplotów... sporo się anwet przyjęlo...:)

duzo juz zrobilismy ale ile jeszcze przed nami :o

pozdrawiam :)

Witam,

ja na razie nie bardzo mam co porządkować :D szczere pole i nic poza tym :D paliki wytyczające działkę, pewnie tez nam poprzesuwano bądź rozjechano :( bo niedługo zrobią nam drogę dojazdową..

Nawet fajnie, ogólnie perspektywa budowy własnego domku jest super. Mniej zabawnie robi się wtedy, kiedy realnie zaczynamy szacować koszty i wszystko co z tym związane. Ja cały czas popadam w zmienne nastroje :D :) raz myslę,że będzie ok i damy radę :lol:

innym razem zastanawiam się czy sobie nie odpuscić... ale to właśnie wtedy kiedy dochodzą do mnie kolejne rewelacje o podwyzkach lub terminach realizacji :o :D

Ogólnie cały ten boom budowlany mnie osłabia ... ale chyba jednak warto spróbować !!! :lol: :D

pozdrowienia dla wszystkich "wahających" :D :wink: