Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lubin -budowa w okolicy? Legnica, Polkowice, Głogów?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Arek i Gorgu!

Dzięki za poradę! W życiu nie wezmę IBF, tylko muszę mieć jakąś kartę przetargową... Wiecie: "A w IBFie wyszło mi taniej, więc..." ;-)

Gorgu, czytał wcześnie w poscie o dachówkach Twoją wypowiedź o IBFie, Arek to potwierdza, a ja też miałem takie słyszenia ;-)

Chyba jednak Braas... bo znany, trochę pewnie przereklamowany, ale zdaje mi się jakiś pewny...

Pozdr.

Panowie, dajcie mi namiary tel. na:

-Barabasia,

-Mat-Budeks (też mi już ich polecano)

-kier. Bończaka z Mercusa...

Dzięki

-Barabaś 841-50-87

-Mat budex 835-62-63, Mirosław Poniedziałek (dachy) 609/457-307

-Mercus 84-78-780, kier. Bończak 609/627-178

Bloczki betonowe kupilem po 1,78 +VAT z transportem i rozładunkiem HDS.

Silkę z transportem i HDS-em kupiłem jeszcze po starych cenach, od stycznia zdrożała nieco. Myslę, że u Ryczka nie dostaniesz najlepszej ceny na Silkę (mi sie nie udało).

Pozdrawiam

-Silkę

-wełnę Rockwool

-styropian

Braas (oferta Mat-budexu w Głogowie z kompleksową obsługą)

beton w Dyckerhoffie.

Hej Setnik mógłbyś mi wysłać jakieś dodatkowe informacje cenowe (na powyższe materiały) na prv

Ciekawi mnie też, gdzie wziąłeś więźbę i stal...

Pozdrawiam

Hej, też kupowałem sporo w Predomie, ale uważaj bo:

z cenami rzeczywiście idzie się z nimi dogadać na większość materiałów, ale przy większym asortymencie uważaj, bo gdy uśpią twoją czujność, to prubują sprzedawać kolejne materiały po wyższych cenach niż gdzie indziej.

Może to przypadek, ale kiedy zobaczyli, że juz kończę budowę to zaczęli grać w gumy i oferować mi pozostałe mat. po wyższych cenach niż w innych hurtowniach.

Zresztą taką samą opinię słyszałem już od kilku osób.

Nie wspomnę już o terminowości dostaw, prawda Setnik ;-)

Dzięki Panowie,

Widzę, że terminowość mocną stroną lubińskich hurtowni nie jest :x

Setnik a znasz kolesia który się nazywa Polak i handluje więźbą? Zapisałem sobie jego numer (był na jakimś emblemacie na budowie)

Pzdr

A nie sięgaliście do ofert jakichś frim z Legnicy? Np. Cerbud, Gaja?

Znam, nawet przed chwilą z nim rozmawiałem telefonicznie. :wink: W zasadzie on jest cieślą, drewno kupuje sam w tartakach (Jaczów, Grebocice) - proponuje nieco lepsze ceny niż ja byłem w stanie uzyskać bezposrednio w tartaku w Grębocicach. Widziałem jego robotę w Miroszowicach, Jaczowie. Ma bardzo dobrą opinię, daje 10 lat gwarancji na wykonane przez siebie prace. Być może za dwa dni podpisze z nim umowę.

Pozdrawiam

Hej Setnik,

ja w sumie już mam koleżkę na więźbę...(tego samego na cały stan surowy) Ale ciekaw jestem, jaką będziesz miał u niego cenę...

Może wyślesz mi na prv?

Pozdrawiam

Marcin

• 3 weeks później...
Pytanie, jak w temacie...

Czy 17 zł netto za kg stali żebrowanej (10 i 12) i 16,5 zł za gładką (fi 6), to dużo?

To cena sprzed tygodnia w Predomie,

stalbud mnie zdenerwował, bo nie chciał rozmawiać o rabatach...

Macie lepsze propozycje...?

Takie ceny rzeczywiście są zabójcze, chyba że miałeś na myśli 1,70 zł i 1.65 zl za kg stali. Uważam że na dzień dzisiejszy to bardzo dobra cena (w piątek w Predomie stal już po 2,5 zł za kg)

Pozdrawiam

Pytanie, jak w temacie...

Czy 17 zł netto za kg stali żebrowanej (10 i 12) i 16,5 zł za gładką (fi 6), to dużo?

To cena sprzed tygodnia w Predomie,

stalbud mnie zdenerwował, bo nie chciał rozmawiać o rabatach...

Macie lepsze propozycje...?

Takie ceny rzeczywiście są zabójcze, chyba że miałeś na myśli 1,70 zł i 1.65 zl za kg stali. Uważam że na dzień dzisiejszy to bardzo dobra cena (w piątek w Predomie stal już po 2,5 zł za kg)

Pozdrawiam

Nie no jasne...

Mój błąd...

Ale co do tej ceny, to jesteś pewien? Ja pytałem tam na początku zeszłego tygodnia...

To byłby dla mnie szok :evil:

Potwierdź lub zaprzecz...

Jak nie w Predomie to gdzie?

• 3 months później...