Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lubin -budowa w okolicy? Legnica, Polkowice, Głogów?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

nie wiem dokładnie jak jest ze studniami, wydaje mi się, że z pozwoleniem na studnię do celów "ogródkowy" nie ma żadnego problemu :)

ale na terenach gdzie jest wodociąg i kanalizacja to chyba szamba nie można budować, no i woda do celów "domowych" musi chyba być z wodociągu.

Ale nie nie jestem tego pewna, najprawdopodobniej zależy to od planu zagospodarowania przestrzennego gminy.

Cześć

szmbo być może, ale pytaliśmy o POS i bez problemów.

Woda................ wczoraj miałam jej w domu od cholery i ciut, lało się z łączeń płyt :D

m&k nie pytałam w gminie o to czy można wiercić czy nie, ale są z pewnością przepisy, które regulują odległość odwiertu studni od POŚ.

Ze spraw "na gorąco" - po stronie Elektusa asfaltu jeszcze długo nie będzie.... u nas jeszcze dłużej.... za to będziemy mieć kaplicę (na byłym cmentarzu) i nową świetlicę - ale tą nie wiadomo kiedy, bo na razie wyburzać będą starą.

Zajechał do nas sołtys i mówił że nie będzie asfaltu na razie, bo Electus miał stawiać 32 domy a jest coś chyba 16 czy 18, więc przy budowie nastepnych zniszczą asfalt. A sołtys pojechał do naszego sąsiada, bo tamten złozył skargę, że budujący na początku drogi kanalizację za słabo utwardzili drogę po wykopie. Zamiast zadzwonić do nich, bo numer jest na tablicy budowy to przedszkolak pobiegł do sołtysa. Buuaaaa hahaha.

Cześć Agniesiu :)

nie wiem o co chodzi z tymi prywatnymi?? :-?

pisała do mnie dziś rano Marxxj i post doszedł

ma ktos jeszcze na forum takie problemy z prywatnymi wiadomościami??

Mój "expert mąż" stwierdził, że któraś z nas ma zapchane skrzynki..... :roll: ale opróznić z mojej mu się nie udało :lol:

A tak się napisałam :evil: :x :cry:

Halo Halo

prosze wszystkich forumowiczów o uwagę.

Jest plan :) abyśmy się wszyscy spotkali na małym forumowym spotkanku.

Oczywiście wszyscy chętni ;)

Jesli ktoś z was ma ochotę i czas żeby się spotkać to proszę sie tu szybciutko zgłaszać i podawać co, jak, gdzie i kiedy.

Póki co na listę chętnych wpisały się:

YreQ

Grzebiuszka

czekamy na kolejne osoby :)

acha, przewidywany termin to wrzesień :)

Pozdrawiam Wszystkich serdecznie :)

Wprawdziem nowa, ale chętna, posłucham rad jak budowac i nie zwariować :p

Witaj

Jest nas trzy......... a co reszta ? Śpi ?????? :wink:

:D gdzie i kiedy?

No w końcu "mały konkret" - o Twoje pytanie mi chodzi rzecz jasna :wink: - w Lubinie zrobimy - no chyba że ktoś chody ma w Chacie Karczowiska hahaha- pewne jest, że we wrześniu - jak ludki poodpoczywają na wczasach i wrócą - no i w sobotę proponuję, żeby złego przykładu budowlańcom na drugi dzień nie dawać i żeby Kaśka zdążyła do domu wrócić :wink:

A tak poza tym to też z Grzebiuszką czekamy na propozycje sensownego lokalu - obczajówkę już robimy....

Zachęcony ? Więcej zachęcać nie mogę, bo mąż czyta :oops: :wink: