Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lubin -budowa w okolicy? Legnica, Polkowice, Głogów?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Witam wszystkich.

Ale się naszukałem w tym muratorze ludzii z Lubina.WRESZCIE....

Ja zamierzam zaczynać na końiec tego roku lub na początku przyszłego jak da pogoda rade.jestem na etapie załatwiania papierologji,ale warunki przył.już mam.

Może ktoś z forumowiczów da mi namiary na ekipy sprawdzone no praktycznie na prawie każde etapy budowy od stanu zero przez surowy otwarty,zamknięty po wykończeniówke.Szczególnie zależy mi na tych do fundamentów,murowania ścian i położenia więżby z pokryciem dachu.Przyznam się szczerze że poniosłem porażke po spotkaniach z kilokoma firmami bo twierdzą że terminy mają już zajęte na przyszły rok a to ogólnie nie biorą takich małych robót jak domek jednorodziny dlatego już,a może dopiero szukam ekipy.

Powiedzcie mi laikowi gdzie najlepiej w lubinie kupować materiały budowlane?

W projekcie mam YTONGA który jest ponoć drogi i trudnodostępny to na co najlepiej go zamienić?

Sciany zewnętrzne grubość YTONGA 36,5 cm klasy 2

Sciany wewnętrzne grubość YTONGA 34 cm klasy 4

Sciany działowe grubość YTONGA 11,5 cm.

Na co to to wymienić i gdzie to najtaniej kupić?

Strop mam TERIVE ale dużo osób mi mówi,że na szkodach budowlanych się on nie nadaje no to jak tu jest naprawde wydoli,czy lipa?

Witam wszystkich.

Ale się naszukałem w tym muratorze ludzii z Lubina.WRESZCIE....

Ja zamierzam zaczynać na końiec tego roku lub na początku przyszłego jak da pogoda rade.jestem na etapie załatwiania papierologji,ale warunki przył.już mam.

Może ktoś z forumowiczów da mi namiary na ekipy sprawdzone no praktycznie na prawie każde etapy budowy od stanu zero przez surowy otwarty,zamknięty po wykończeniówke.Szczególnie zależy mi na tych do fundamentów,murowania ścian i położenia więżby z pokryciem dachu.Przyznam się szczerze że poniosłem porażke po spotkaniach z kilokoma firmami bo twierdzą że terminy mają już zajęte na przyszły rok a to ogólnie nie biorą takich małych robót jak domek jednorodziny dlatego już,a może dopiero szukam ekipy.

Powiedzcie mi laikowi gdzie najlepiej w lubinie kupować materiały budowlane?

W projekcie mam YTONGA który jest ponoć drogi i trudnodostępny to na co najlepiej go zamienić?

Sciany zewnętrzne grubość YTONGA 36,5 cm klasy 2

Sciany wewnętrzne grubość YTONGA 34 cm klasy 4

Sciany działowe grubość YTONGA 11,5 cm.

Na co to to wymienić i gdzie to najtaniej kupić?

Strop mam TERIVE ale dużo osób mi mówi,że na szkodach budowlanych się on nie nadaje no to jak tu jest naprawde wydoli,czy lipa?

Hej

też miałam YTONGA, zaminiliśmy na Wienerbergera Porotherm - 24. Nikt jednak nie powie Ci z czego masz zbudować swój dom - to z mojego doświadczenia.

Gdybym teraz miała kupować materiały , to ściągałabym je z Niemiec na przykład.

Ekip nie podeślę, bo mam same złe doświadczenia - jak będę zadowolona z kogoś - dam telefon.

U mnie jest strop monolityczny :)

Gdzie się budujecie ?

Pozdrawiam