Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lubin -budowa w okolicy? Legnica, Polkowice, Głogów?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jakie ceny obowiazują w naszym regionie, jeśli chodzi o aktualną wartość działek budowlanych? Potrzebna mi taka orientacja do wyliczeń kredytowych. Mam działkę prawie 8-arową +1,5 ara drogi wewn. z wodż, kanalizacją, prądem,warunkami zabudowy, 9 km od Glogowa, 150 m od lasu, w dużej wsi gminnej. Ile mogę liczyć za 1 ar takiej działki, by odzwierciedlało to realia cenowe ??? Prosze o radę.

Jakie ceny obowiazują w naszym regionie, jeśli chodzi o aktualną wartość działek budowlanych? Potrzebna mi taka orientacja do wyliczeń kredytowych. Mam działkę prawie 8-arową +1,5 ara drogi wewn. z wodż, kanalizacją, prądem,warunkami zabudowy, 9 km od Glogowa, 150 m od lasu, w dużej wsi gminnej. Ile mogę liczyć za 1 ar takiej działki, by odzwierciedlało to realia cenowe ??? Prosze o radę.

Podam Ci przekrojowo - w Karczowiskach jeszcze do niedawna chodziły po 5 tys. za ar - uzbrojenie i owszem ale nie przy furtce 8)

W Oborze - i tu sama się zdziwiłam - 11 tys. za ar. Wszystko zależy od miejsca, a ludzie - wierz mi - budują się w miejscach przeróżnych :roll: Zawsze taką informację przez telefon możesz otrzymać w biurze obrotu nieruchomościami - w Głogowie powinni dysponować lepszymi danymi niż w Legnicy.

Pozdrawiam

• 1 month później...
Witam,czy ktos ostatnio kupiowal więzbę dachowa taniej niż 750 zl/ m3.Taka cena jest w tartaku w Raszówce.

pozdrawiam

jest taki nowy tartak w bieniowicach właśnie odebrałem więżbe

czas oczekiwania dwa tygodnie cena 700 zł/m3

tak na boku

witam w grupie buduje w legnicy

zacząłem 28 lipca tego roku

aktualie układamy więżbe

projekt kawka z archetonu

Witam,

Planuję budowę pod Lubinem. Czy ktoś może polecić architekta z naszego regionu, który zrobi adaptację, projekt na szkody, wszystkie przyłącza (gaz, prąd, woda, kan). Słowem wszystko do uzyskania pozwolenia na budowę. Widziałem już wpis o probudzie z ceną ok 5000 tyś. Czy można taniej?

Witam,

Planuję budowę pod Lubinem. Czy ktoś może polecić architekta z naszego regionu, który zrobi adaptację, projekt na szkody, wszystkie przyłącza (gaz, prąd, woda, kan). Słowem wszystko do uzyskania pozwolenia na budowę. Widziałem już wpis o probudzie z ceną ok 5000 tyś. Czy można taniej?

stawka w probudzie to nie jedyna ich wada............nic im nie zlecaj, bo pozwolenie będziesz miał za 2 lata i to pod warunkiem, że przynajmniej raz w tygodniu zadzwonisz lub przyjdziesz i będziesz się domagał by coś zaczeli robić.......

Też sie popyytam znajomych o w porządku architekta, ale Probud szczerze odradzam, ja mam nadzieje niedlugo skończyć się z nimi użerać a resztę projektów zrobi mi ktoś inny :evil:

Dzięki za taką informację ;]

Również planuje rozpoczęcie adaptacji itp, na wiosnę 2008 ;]

Dlatego również szukam kontaktów do geodetów, architektów, firm zajmujących się kompleksowo fundamentami itd.

Chętnie pogawędzę z osobami które uporały się z budową, booo tak myślę że nie wiem od czego zacząć :o