i_ska 03.01.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 agataB - wysłałam Ci namiary na wodę i kanalizę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.bu 03.01.2008 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Wysłałam Ci namiary na wodę i kanalizę. Witam!! Jeżeli można również poprosze namiar na ekipe od wody i kanalizy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agataB 04.01.2008 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Dzięki Iwonko. Mój mąż dzwonił. Może coś z tego będzie. A gdzie obudowę kominka załatwiałaś. Pozdro. Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_ska 07.01.2008 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Witaj Agnieszko Cieszę się, że telefon się przydał, naprawdę porządna firma, jeżeli chodzi o kominek to całą instalację wraz z DGP z wkładem kominkowym i obudową zrobiła mi firma z Głogowa. Dobra i niedroga firma jeżeli Cię interesuje to dam Ci namiary na priva.)) Pozdrawiam Iwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodoki 07.01.2008 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Witam wszystkich "krajanów"!!! Budujemy w Polkowicach - mamy już fundamenty i trochę murów. Oczywiście jak wszyscy bylibyśmy trochę dalej gdyby nie problemy z budowlańcami. Pozdrowienia dla sąsiadów i ziomali -będę śledziła forum! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.bu 09.01.2008 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Witam!! Potrzebuje namiary na ekipy od dachów. Jak ktoś ma namiary na jakieś ekipy z okolicy a mógłby dać namiar będe wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acerspacer 10.01.2008 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Witam wszystkich z Lubina i okolic.Ja jestem właśnie po pozwoleniu na budowę i na etapie poszukiwania kierownika budowy,oraz ekipy która mogłaby zacząć w najbliższym czasie budowe.Fakt poszukiwanie ekipy na szybkiego to średnio fajny pomysł,ale do końca nie wiedzieliśmy,że tak nam się sprawy ułożą iż będziemy mogli startować w najbliższym czasie.Proszę wszystkich z okolic Lubina i miasteczek ościennych jeśli macie namiary na jakąś ekipe to puśccie mi namiary na nich.No a kto był u Was kierownikiem budowy?Wiem,że większość osób ma jakieś zawsze zastrzeżenia do swych ekip i kierowników,ale to taka grupa zawodowa co wie,że naogół może robić co im fantazja podpowie,a i tak im to ujdzie "na sucho".Pomimo swych obiekcji podeślijcie mi jakieś namiary.My od niedawna jesteśmy mieszkańcami Lubina to nie oriętujemy się jeszcze gdzie co można kupić w sensownych cenach.Chodzi mi głównie o stal i beton.Jeśli ktoś potrzebuje mogę podać namiary na architekta który mi adoptował projekt.Facet wedłóg mnie był ok. może nie najtańszy,ale i nie najdroższy.Raczej sensowny i kontakt z nim był bezproblemowy.Dużo nam doradzał co i jak ugryźć.Pozdrawiam i jeszcze raz proszę o jakieś namiary.Z góry serdeczne dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorusia 13.01.2008 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Witam!!!! Jesteśmy na etapie kupna działki, chcemy jak najszybciej zacząć budowę. Działka upatrzona w tym tygodniu kończymy sprzdaż mieszkania, więc myślę, że za około 2 tyg. będziemy właściecielami działki na Dolnych Polkowicach. Chcemy jak najszybciej rozpocząć budowę, sprzedaż mieszkania troszkę sie przeciągnęła więc nie zaczniemy na wiosnę. ale chcemy jak najszybciej rozpocząć. Bardzo proszę o namiary na kiera budowy, ekipy i wszystko co potrzebne. Gdzie robić zakupy, może jakieś porady???? Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agataB 14.01.2008 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 I ruszyło. chłopaki przyjechały w czwartek 10.01 o godzinie 11.00 i już przygotowują strop. dużo zabawy jest ze stalą. Ale oko cieszy że wszystko pnie się w górę. Jak dobrze pójdzie to w lutym ruszy więźba i dach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agataB 14.01.2008 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Zastanawiacie się po co podałam godzinę bo to dla mnie niesamowite w 3 dni dogoniły pracowników sąsiada który od dwóch tygodni stawia taki sam domek - bo to będzie bliźniak. Pozdro, coś tu jakoś cicho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acerspacer 15.01.2008 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 ., Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acerspacer 15.01.2008 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Witam wszystkich z Lubina i okolic. Ja jestem właśnie po pozwoleniu na budowę i na etapie poszukiwania kierownika budowy,oraz ekipy która mogłaby zacząć w najbliższym czasie budowe.Fakt poszukiwanie ekipy na szybkiego to średnio fajny pomysł,ale do końca nie wiedzieliśmy,że tak nam się sprawy ułożą iż będziemy mogli startować w najbliższym czasie. Proszę wszystkich z okolic Lubina i miasteczek ościennych jeśli macie namiary na jakąś ekipe to puśccie mi namiary na nich. No a kto był u Was kierownikiem budowy? Wiem,że większość osób ma jakieś zawsze zastrzeżenia do swych ekip i kierowników,ale to taka grupa zawodowa co wie,że naogół może robić co im fantazja podpowie,a i tak im to ujdzie "na sucho".Pomimo swych obiekcji podeślijcie mi jakieś namiary. My od niedawna jesteśmy mieszkańcami Lubina to nie oriętujemy się jeszcze gdzie co można kupić w sensownych cenach.Chodzi mi głównie o stal i beton. Jeśli ktoś potrzebuje mogę podać namiary na architekta który mi adoptował projekt.Facet wedłóg mnie był ok. może nie najtańszy,ale i nie najdroższy.Raczej sensowny i kontakt z nim był bezproblemowy.Dużo nam doradzał co i jak ugryźć. Pozdrawiam i jeszcze raz proszę o jakieś namiary.Z góry serdeczne dzięki. Firme już mam,ale kierownika dalej nie.Czy Wy nie macie swoich kierowników?Cóż za zmowa milczenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xavier 15.01.2008 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Mam pytanie, jestem już po wstępnej adaptacji i muszę poważnie zastanowić się nad ogrzewaniem. Domek z poddaszem nieużytkowym ( do adaptacji, kiedyś) - 110m2 - dobrze ocieplony, Jakie ogrzewanie się sprawdza na naszym terenie? Proszę o poradę!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodoki 15.01.2008 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 cześć dorusia! budujemy też na dolnych. Polecam Mat budeX z głogowa -przyjemna hurtownia! Kierownika budowy z Lubina od Podbuckiego -gość w porządku i często bywa na budowach. gorzej z ekipami- braaaaak nawet za kosmiczne ceny powodzenia!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agataB 15.01.2008 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Nasz kierownik robi swoje ale go nie polecam. aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agataB 15.01.2008 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Jeżeli chodzi o firmy to my ściągnęliśmy firmę z Kocudzy koło Biłgoraja i Janowa Lubelskiego. Chłopaki mają dożo pracy - zleceń. Kłopot jest tylko trochę z noclegiem. Ale dajemy radę. Jeszcze tydzień i wszystkie ściany będą stać a może wcześniej. Do geodety i projektanta który nam adoptował projekt mogę dać namiary na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agataB 15.01.2008 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 A jedno mogę powiedzieć nie polecam firmy pana Ryszarda, pseudo "kowboj". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agataB 15.01.2008 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 I jeszcze jedno wydaje mi sie ze z firmami najlepiej się umawiać za robociznę, bo jak sie na całość umówić to potem może majster szczędzić na jakości materiału, znam taki przypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1719501284 16.01.2008 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Kierownika budowy z Lubina od Podbuckiego -gość w porządku i często bywa na budowach. Podbuckiego lubie, ale jeżeli często to u Ciebie na odebranie prac zanikowych, to tylko wtedy mogę się z tym zdaniem zgodzić.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1719501284 16.01.2008 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 I jeszcze jedno wydaje mi sie ze z firmami najlepiej się umawiać za robociznę, bo jak sie na całość umówić to potem może majster szczędzić na jakości materiału, znam taki przypadek. właśnie dlatego w umowie stosuje się zapis "zgodnie z projektem..." żeby takich problemów uniknąć... egzekwujesz to od początku, codziennie i po jakimś czasie przyzwyczajają się, że materiały i robocizna mają być jak w projekcie czyli tak jak Ty chcesz a nie tak jak im łatwiej, bo (tu najczęstsza argumentacja) wszędzie tak robią - plusy ryczałtu na robnocizną i materiały: jak zrobią coś niezgodnie z projektem - nie interesuje Cię ile i za ile materiału zmarnowali... prośba - agataB, jak wyślesz post to masz taką opcję po prawej stronie przy okienku w którym się on pojawi jak "zmień" łatwiej się to czytać będzie jak dopiszesz wszystko w jednym poście a nie kilku kolejnych.. polecam też używanie podglądu... PS. mieliśmy drogą firmę od dachu - bardzo zależało nam na jakości - rozmawialiśmy też z Kompleks Dachem - byli dużo drożsi nawet od firmy z Zielonej Góry (odległość - dojazdy lub zakwaterowanie w ich zakresie), ostatecznie wzięliśmy dwie firmy z Głogowa - cieśli i dekarzy - jeżeli ktoś jest zainteresowany - kontakty na priv - zdjęcia z ich pracy można obejrzeć u nas w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts