Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lubin -budowa w okolicy? Legnica, Polkowice, Głogów?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj Agnieszko :)

Cieszę się, że telefon się przydał, naprawdę porządna firma, jeżeli chodzi o kominek to całą instalację wraz z DGP z wkładem kominkowym i obudową zrobiła mi firma z Głogowa.

Dobra i niedroga firma jeżeli Cię interesuje to dam Ci namiary na priva.:)))

Pozdrawiam Iwona

Witam wszystkich z Lubina i okolic.

Ja jestem właśnie po pozwoleniu na budowę i na etapie poszukiwania kierownika budowy,oraz ekipy która mogłaby zacząć w najbliższym czasie budowe.Fakt poszukiwanie ekipy na szybkiego to średnio fajny pomysł,ale do końca nie wiedzieliśmy,że tak nam się sprawy ułożą iż będziemy mogli startować w najbliższym czasie.

Proszę wszystkich z okolic Lubina i miasteczek ościennych jeśli macie namiary na jakąś ekipe to puśccie mi namiary na nich.

No a kto był u Was kierownikiem budowy?

Wiem,że większość osób ma jakieś zawsze zastrzeżenia do swych ekip i kierowników,ale to taka grupa zawodowa co wie,że naogół może robić co im fantazja podpowie,a i tak im to ujdzie "na sucho".Pomimo swych obiekcji podeślijcie mi jakieś namiary.

My od niedawna jesteśmy mieszkańcami Lubina to nie oriętujemy się jeszcze gdzie co można kupić w sensownych cenach.Chodzi mi głównie o stal i beton.

Jeśli ktoś potrzebuje mogę podać namiary na architekta który mi adoptował projekt.Facet wedłóg mnie był ok. może nie najtańszy,ale i nie najdroższy.Raczej sensowny i kontakt z nim był bezproblemowy.Dużo nam doradzał co i jak ugryźć.

Pozdrawiam i jeszcze raz proszę o jakieś namiary.Z góry serdeczne dzięki.

Witam!!!!

Jesteśmy na etapie kupna działki, chcemy jak najszybciej zacząć budowę. Działka upatrzona w tym tygodniu kończymy sprzdaż mieszkania, więc myślę, że za około 2 tyg. będziemy właściecielami działki na Dolnych Polkowicach. Chcemy jak najszybciej rozpocząć budowę, sprzedaż mieszkania troszkę sie przeciągnęła więc nie zaczniemy na wiosnę. ale chcemy jak najszybciej rozpocząć. Bardzo proszę o namiary na kiera budowy, ekipy i wszystko co potrzebne. Gdzie robić zakupy, może jakieś porady????

Pozdrawiam serdecznie

Witam wszystkich z Lubina i okolic.

Ja jestem właśnie po pozwoleniu na budowę i na etapie poszukiwania kierownika budowy,oraz ekipy która mogłaby zacząć w najbliższym czasie budowe.Fakt poszukiwanie ekipy na szybkiego to średnio fajny pomysł,ale do końca nie wiedzieliśmy,że tak nam się sprawy ułożą iż będziemy mogli startować w najbliższym czasie.

Proszę wszystkich z okolic Lubina i miasteczek ościennych jeśli macie namiary na jakąś ekipe to puśccie mi namiary na nich.

No a kto był u Was kierownikiem budowy?

Wiem,że większość osób ma jakieś zawsze zastrzeżenia do swych ekip i kierowników,ale to taka grupa zawodowa co wie,że naogół może robić co im fantazja podpowie,a i tak im to ujdzie "na sucho".Pomimo swych obiekcji podeślijcie mi jakieś namiary.

My od niedawna jesteśmy mieszkańcami Lubina to nie oriętujemy się jeszcze gdzie co można kupić w sensownych cenach.Chodzi mi głównie o stal i beton.

Jeśli ktoś potrzebuje mogę podać namiary na architekta który mi adoptował projekt.Facet wedłóg mnie był ok. może nie najtańszy,ale i nie najdroższy.Raczej sensowny i kontakt z nim był bezproblemowy.Dużo nam doradzał co i jak ugryźć.

Pozdrawiam i jeszcze raz proszę o jakieś namiary.Z góry serdeczne dzięki.

Firme już mam,ale kierownika dalej nie.Czy Wy nie macie swoich kierowników?Cóż za zmowa milczenia...

Jeżeli chodzi o firmy to my ściągnęliśmy firmę z Kocudzy koło Biłgoraja i Janowa Lubelskiego. Chłopaki mają dożo pracy - zleceń. Kłopot jest tylko trochę z noclegiem. Ale dajemy radę. Jeszcze tydzień i wszystkie ściany będą stać a może wcześniej. Do geodety i projektanta który nam adoptował projekt mogę dać namiary na priv.

I jeszcze jedno wydaje mi sie ze z firmami najlepiej się umawiać za robociznę, bo jak sie na całość umówić to potem może majster szczędzić na jakości materiału, znam taki przypadek.

właśnie dlatego w umowie stosuje się zapis "zgodnie z projektem..." żeby takich problemów uniknąć... egzekwujesz to od początku, codziennie i po jakimś czasie przyzwyczajają się, że materiały i robocizna mają być jak w projekcie czyli tak jak Ty chcesz a nie tak jak im łatwiej, bo (tu najczęstsza argumentacja) wszędzie tak robią - plusy ryczałtu na robnocizną i materiały: jak zrobią coś niezgodnie z projektem - nie interesuje Cię ile i za ile materiału zmarnowali...

prośba - agataB, jak wyślesz post to masz taką opcję po prawej stronie przy okienku w którym się on pojawi jak "zmień" łatwiej się to czytać będzie jak dopiszesz wszystko w jednym poście a nie kilku kolejnych.. polecam też używanie podglądu...

PS. mieliśmy drogą firmę od dachu - bardzo zależało nam na jakości - rozmawialiśmy też z Kompleks Dachem - byli dużo drożsi nawet od firmy z Zielonej Góry (odległość - dojazdy lub zakwaterowanie w ich zakresie), ostatecznie wzięliśmy dwie firmy z Głogowa - cieśli i dekarzy - jeżeli ktoś jest zainteresowany - kontakty na priv - zdjęcia z ich pracy można obejrzeć u nas w dzienniku