Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lubin -budowa w okolicy? Legnica, Polkowice, Głogów?

Recommended Posts

Czy moi szanowni sąsiedzi z Lubina i okolic mogą podzielić się swoimi uwagami na temat lokalnych dostawców okien?!

Których unikać, gdzie są najlepsze ceny?

Zdecydowanie najlepszą ofertę na interesujące mnie okna (Oknoplast Kraków, VEKA Perfectline Awans) otrzymałem w Głogowie u dealera Oknoplastu.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja kupowałem okna ze Skorpio - z jednostronną okleiną. Mam je teraz w bloku (bez okleiny) w jednym pokoju, a w drugim właśnie z krakowskiego Oknoplastu. I nie widzę żadnej różnicy w eksploatacji, więc jak to mówią w reklamie - "po co przepłacać"

Okna z Oknoplastu były tańsze niż ze Skorpio (porównywalne modele).

Buba48- jaki on skromny. Masz b.ładny domek. Ja mam nadzieję wprowadzić sie we wrześniu. Zobaczymy. Coś guzdrzą się z kanalizą i wodą. Już wszystko zrobione- a nie uruchomione. Podobno wójt ma się tym zająć. Zobaczymy.

Jak Ci się mieszka w Szczytnikach??? Naokoło rosną domy jak grzyby po deszczu. Pozdrawiam

• 1 month później...
  • 2 months później...
  • 1 month później...
  • 2 months później...

Witam!

Pozdrawiam wszystkich budujących z okolicy...

Ja już mieszkam i jest super ;-) Radochę mają zwłąszcza moje czteronogie bestie ;-))) Gonią po całej wsi koty, a po polach sarny i zające...

Mam pytanko: macie jakieś namiary na porządne firmy zajmujące się bramami wjazdowymi, bramkami, itp.?

Jakie są ceny? Pewnie przedział jest ogromy...

Ja mam bramę 6m, chciałbym ją mieć z elemtów kutych, ale bez przesadzenia z bajerami, oraz z automatyką...

Samonośna nie może być, bo podobno jest za ciężka, więc będzie musiała jeździć na kółeczkach...

Proszę o informacje: kto takie coś u nas robi? i mniej więcej za ile?

I jeszcze na koniec...

1. Na jaką głębokość robiliście podmurówkę?

2. Jaki beton na to? /B-??/

3. Ile i jakiej stali dawaliście w podmurówkę? 3 x fi10 nie jest trochę bez sensu?

4. Ile płaciliście powiedzmy za mb /albo jak/ za robociznę za podmurówkę, osadzenie słupków i rozciągnięcie siatki...

Pozdrawiam Ziomków

Marcin

Witajcie!

W końcu jakiś "rodzimy" wątek!

W tym roku chcemy zacząć budowę w Jaczowie i jak się okazuje z Waszych postów, to całkiem porządna okolica pod względem firm i hurtowni. My jesteśmy w trakcie "castingu" na ekipe budowlaną. Jak macie namiary na jakąś dobrą i rozsądną cenowo, czekamy na informacje.

Roman Hano 0604886486 z Legnicy. Stan surowy /robi też pod klucz/

Raz byłem zadowolony, raz mniej /po pół roku współparcy czułem się z lekka zmęczony/, ale z perspektywy czasu muszę powiedzieć, że koleś był OK.

Nie miałem go tez z łapanki...

Więcej odczuć może być na prv...