Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lubin -budowa w okolicy? Legnica, Polkowice, Głogów?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

to zależy od wielkości dachu, jego "połamania", przekrojów, czy chcesz pełne deskowanie czy nie, więźbę impregnowaną czy nie, wysuszoną czy mokrą..

to tak jakbyś zapytała: powiedzcie ile kosztuje samochód, ale nie dodała jaki..

chcesz cenę za kubik? sam materiał czy z robocizną cieśli ?!?

to zależy od wielkości dachu, jego "połamania", przekrojów, czy chcesz pełne deskowanie czy nie, więźbę impregnowaną czy nie, wysuszoną czy mokrą..

to tak jakbyś zapytała: powiedzcie ile kosztuje samochód, ale nie dodała jaki..

chcesz cenę za kubik? sam materiał czy z robocizną cieśli ?!?

mysle , ze max. 800 PLN za impregnowaną mozna dac

pod warunkiem dobrej jakosci ,

o ktorą w dzisiejszych czasach bardzo ciezko

Podzielam zdanie! Pan w Expanderze legnickim-to wielka pomylka!!!! Typowy choleryk-zamiast doradzac, odpowiadac na pytania-denerwuje sie i w kółko powtarza "no tak czy nie ?!"

Koszmar!

za to pani z opeen finance (przyjezdza z Wroclawia) przemila!!! Sympatyczna, kompetentna i baaardzo pomocna! Polecam :)

Co prawda wszyscy się tutaj budujecie, ale może wiecie o kimś kto szuka mieszkania:

wlasnościowe 2-pokojowe 47,2 m2, osiedle Polne, ul. Leszczynowa,

3-cie pietro - nowa winda, duży balkon, piwnica, gładzie na scianach, okna pcv,

nowe drzwi wejsciowe, podloga drewniana, parapety drewniane, zadbane, spokojna okolica, cena do negocjacji.

fotki:

http://nieruchomosci.onet.pl/details.asp?CategoryID=30797&ID=105118698

Mat-Budex. Hurtownia materiałów budowlanych

tel. 0 76 835 62 63 - telefon/fax

adres

67-200, Głogów, Rudnowska 78

woj. dolnośląskie

godziny otwarcia:

poniedziałek - piątek: 7-17

sobota: 7-13

zdjęcia z pracy cieśli (Polak) i dekarzy (Kurnyta) u mnie w dzienniku, oni współpracują z Matbudexem, i tak, jestem zadowolona - inaczej nie podawałabym namiarów na nich..

Witam.

Właśnie uwolniliśmy śię od chyba najgorszego naszym zdaniem wykonawcy w rejonie Lubin-Legnica itp.

Facet skopał wszystko czego się tknął.Kiedyś miał "cichą" spółke z innym który gonił ludzi do roboty,ale większość pracowników to była jego rodzina.Oglądaliśmy ich roboty i rozmawialiśmy z inwestorami dla których budował i tu przesteroga dla szukających ekipy....Same pozytywne opinie....

Po podpisaniu umowy nagle spółka się rozpadła ,a w umowie tak naprawdę występował tylko on więc przejął tą umowę wspólnika odstawiając na aut.

No i tu zaczęła się jazda bez trzymanki...Facet przestał zjawiać się na budowie(W TYM CZASIE SAMEMU REMONTOWAŁ SWOJE MIESZKANIE),kierownik i inspektor nie mieli z kim rozmawiać,gdyż nie było tam osoby kompetentnej,wszelkie prace wykonywane były w sposób bylejaki,niefachowo,a ja jako inwestor musiałem tym tzw.budowlańcom tłumaczyć projekt,korygować ich błędy i patrzeć na ręce,gduż nie dostarczał swoim ludziom podstawowych narzędzi np.te łazęgi pustaki rąbali siekierą bo nie posiadali nawet piły ręcznej aby je przęciąć.Wypusty kanalizy chcieli zrobić w dziwnych miejscach i ja po wzięciu zwykłej metrówki pokazywałem,że np.wypadnie kibel na przedpokoju....

Od początku lutego do końca maja wykonali stan 0 oraz część murów parteru\,a termin mieli z dachem do końca maja.

Facet totalnie zbzikował,gdyż oprócz mojej budowy złapał jeszcze dwie obok,co logiostycznie dla niego było ideałem.

Kompletnie nie nadawał się do wyliczenia ilości potrzebnych materiałów.Bloczki fundamentowe obliczył mi najpierw na 4000 szt. po czym po mojej sugesti iż nijak tyle aż nie pójdzie przeliczył na 2400,a zużytych zostało około 1000 szt.

Błędów popełnił więcej niż miał włosów na głowie,a łysy to on nie jest.

Wreszcie dostał szpica i buduje chyba jakiemuś nieszczęsnikowi w Siedlcach wedle mojej wiedzy.

No jeszcze dla tych co poszukują wykonawcy ja przestrzegam przed ADAMEM FORNALCZYKIEM Z ROSOCHATY.Jego tzw.firma nazywa się AD-FOR.

UBOLEWAM,IŻ TAK PÓŹNO GO WYWALIŁEM,ALE PRZESTRZEGAM INNYCH.

Na wszystkie jego babole posiadam dokumentacje fotograficzną i ekspertyze rzeczoznawcy budowlanego i spotkam się z nim w sądzie

Witam

Szkoda ze dopiero teraz znalazłem takie forum..

Tak sobie siedze i czytam o waszych poczynaniach.

Ja ze swojej strony moge dodac ze najwieksza frajda jak juz sie go otwiera własnym kluczem .

Dom postawiono mi szybko, po wylaniu fundamentów. Wylanie posadzki trwało zaledwie 1 dzień. Kilka dni przerwy i zaczeło sie... w ciągu 3 dni staneły ściany, później strop po tygodniu juz zaczynało sie cos dziac na poddaszu.

Naprawde w ciągu 3 miesiecy miałem dom zamkniety ocieplony i otynkowany. teraz koncze wykończenia w domu płytki i td. I mam nadzieje ze na pocztku lipca zaczne przeprowadzke.

Naprawde polecam firme K.KASZUBOWSKI, szef młody ale konkretny i rzeczowy. Z tego co wiem buduja dużo domów w krzeczynie i na przylesiu w lubinie.

Na dodatek nie musiałem sie martwic o materiały, facet buduje z materiałami i ma w dobrych cenach..

Warto sprawdzic a nie bedziecie narzekac bynajmniej ja nie narzekam a tez dostałem faceta z polecenia..

Pozdrawim !!!

Wlasnie wrocilismy z Glogowa Obsluga w Matbudexie pierwsza klasa mamy wycene na nast sobote Zobaczymy Ceny o wiele nizsze niz w Lubinie Od razu do wyceny dolicza prace panow polecanych przez m&k :cieśli (Polak) i dekarzy (Kurnyta)

Nie wiem tylko co z wiezba bo oni biora z Grebocic a cena 810 zl a jak sie samemu do Grebocic dzwoni to facet przez telefon mowi max 800

Teraz mamy dylemat z rynnami zaproponowal nam takie ladne srebrne ( jedne z tych lepszych) badz plastikowe Musze znalezc jakies zdjecie domku ze srebrnymi rynnami

Witam

Szkoda ze dopiero teraz znalazłem takie forum..

Tak sobie siedze i czytam o waszych poczynaniach.

Ja ze swojej strony moge dodac ze najwieksza frajda jak juz sie go otwiera własnym kluczem .

Dom postawiono mi szybko, po wylaniu fundamentów. Wylanie posadzki trwało zaledwie 1 dzień. Kilka dni przerwy i zaczeło sie... w ciągu 3 dni staneły ściany, później strop po tygodniu juz zaczynało sie cos dziac na poddaszu.

Naprawde w ciągu 3 miesiecy miałem dom zamkniety ocieplony i otynkowany. teraz koncze wykończenia w domu płytki i td. I mam nadzieje ze na pocztku lipca zaczne przeprowadzke.

Naprawde polecam firme K.KASZUBOWSKI, szef młody ale konkretny i rzeczowy. Z tego co wiem buduja dużo domów w krzeczynie i na przylesiu w lubinie.

Na dodatek nie musiałem sie martwic o materiały, facet buduje z materiałami i ma w dobrych cenach..

Warto sprawdzic a nie bedziecie narzekac bynajmniej ja nie narzekam a tez dostałem faceta z polecenia..

Pozdrawim !!!

może i szybko ale wszystko niezgodnie ze sztuką budowlaną, kiepska kryptorekalma