Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lubin -budowa w okolicy? Legnica, Polkowice, Głogów?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mamy pozwolenie na budowę!!!!!!!! :D I Kierownika też mamy!!!! Tylko ekipy jak na razie niet, no i czekamy na skończenie formalności związanych ze sprzedażą mieszkania. Będą pieniązki to i budowa ruszy!

Macie jakieś godne polecenia ekipy????

Mogę polecić firmę, która u mnie buduje i niedługo kończy. Nr tel. można znaleźć tu

http://www.firma-ogolnobudowlana.pl.tl/Kontakt.htm

Witam

Mam pytanie do wszystkich forumowiczów. Moglibyście napisać ile otrzymaliście zwrotu z tytułu poniesionych kosztów na zabezpieczenia górnicze ? Ja prawdopodobnie będę miał ok 6-7 tyś. i zastanawiam się czy nie jest to zaniżona kwota, dodam że dom ma ok120m2 powierzchni zabudowy.

Pozdrawiam.

Witam

od kilku tyg. planujemy budowę domu w Zamosciu ok. 110-120m .

Działka jest

Narazie jestesmy na etapie wyboru projektu i wyboru rodzaju ścian: porotem, yutong, keramzyt oraz kosztorysu takiego prostego domu (bez bakonów, dach dwuspadowy z blachodachówki, poddasze uzytkowe - 3 pokoje z łazienką, parter z salonem jadalnią połaczoną z kuchnią, gabinetem i kotłownią)

Moze ktoś budował tej wielkosci dom z ww. materiałów - jaki jest koszt stanu surowego zamknietego ??

ja mam taki dom (Lmb 24a) tyle ze poszerzony, wiec powierzchnia uzytkowa wynosi 125m.

Na dzis skonczylismy stan surowy otwarty-jesli takie dane Ci pomoga, to koszt materialow i dzialki (nie liczac projektu, architekta, przylaczy) wyszedl 160tys. Nie wiem czy to duzo czy malo-po prostu tyle wyszlo!

Jedyna róznica, to u mnie jest dachówka ceramiczna....hm za samą dachówke dałam około 17tys.

no to taniej niz ja... :{

Powiedzcie mi ile placiliscie za wykonanie przylaczy wod - kan. Ja z materialem i odbiorem mam wycene na ok. 8 tys(+Vat) z tym ze mam w kanalizie dodatkowa studzienke do wykonania. media sa w zasadzie na dzilce (jesli chodzi o odleglosc - tylko wode trzeba przecisnac pod asfaltem jakies 2 metry. Jest to moja pierwsza wycena (przeds. wod kan z kreczyna) i nie wiem co o tym sadzic - nie mam porowaniania....