Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lubin -budowa w okolicy? Legnica, Polkowice, Głogów?

Recommended Posts

Witam:

Witam moje ceny to:

mapa do celow projektowych - 500 zl

plan zagospodarowania 500 zl + Vat

przylącza - 350 zl - prąd (kanalize i wodę) miałem wcześniej

uzgodnienia okolo 70 zł za 1 szt. okolo 5 szt.

oplata w zakladzie energetycznym 140 zł + 1400 za odbiór prądu 10,4 kV

projekt - 1200 zł,

Wyszło tak:

adaptacja, projekt, zagospodarowanie - razem 2300 zl.

mapa do celów projektowych - 500 zł

energetyka - opłata ok. 1400 zl + szafka pomiarowa i inne duperele 900 zł

razem - 5100 zł (bez przylączenia kanalizacji i wody bo to zrobilem wcześniej) czas oczekiwania na pozwolenie na budowę - okolo 2 miesiące (na szczęście w Niemstowie nie ma szkód górniczych, bo byloby dlużej) cena nie obejmuje nadzoru kierownika. Pozdrawiam

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam:

Witam moje ceny to:

mapa do celow projektowych - 500 zl

plan zagospodarowania 500 zl + Vat

przylącza - 350 zl - prąd (kanalize i wodę) miałem wcześniej

uzgodnienia okolo 70 zł za 1 szt. okolo 5 szt.

oplata w zakladzie energetycznym 140 zł + 1400 za odbiór prądu 10,4 kV

projekt - 1200 zł,

Wyszło tak:

adaptacja, projekt, zagospodarowanie - razem 2300 zl.

mapa do celów projektowych - 500 zł

energetyka - opłata ok. 1400 zl + szafka pomiarowa i inne duperele 900 zł

razem - 5100 zł (bez przylączenia kanalizacji i wody bo to zrobilem wcześniej) czas oczekiwania na pozwolenie na budowę - okolo 2 miesiące (na szczęście w Niemstowie nie ma szkód górniczych, bo byloby dlużej) cena nie obejmuje nadzoru kierownika. Pozdrawiam

• 1 month później...

Witam

Mam prośbę do Was wszystkich budujących się w mojej okolicy, ostatnio pożegnałam się na dobre z moim Wykonawcą :evil: i szukam jakiejś dobrej ekipy do elewacji, tarasów, schodów i wykończeniówki, bo inni których znam są zajęci do lata albo zbyt drodzy, jak macie jakieś sprawdzone adresy to proooooszęęęę pomocy, robota czeka. :cry: :cry:

Ja 08.05 podpisuje umowe na kupno dzialki z wylanymi fundamentami. Na razie jestem na etapie szukania ekipy budowlanej (niestety wiekszosc juz zajeta), musze jeszcze zrobic zmiany w wiedzbie, bo chcemy dachowke, a projekt jest na blache. Moze mozecie kogos polecic, napiszcie gdzie bedziecie kupowac materialy budowlane.Tak ogolnie to jestem zielona w budowaniu ale czytam forum calymi dniami i mam nadzieje ze cos to da.

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witam!!!

Jak miło.... tyle osób z tej okolicy, myślę, że będziemy się wymieniać doświadczeniami, poradami, i wrażeniami z budowy:-)

Mamy działkę w Sobinie koło Polkowic. Jesteśmy na etapie załatwiania pozwoleń-już niewiel nam zostało i mamy nadzieję, że na jesień tego roku fundamenty postawimy...

Własnie szukamy firmy do fundamentów,ławy może macie kogoś?

Poszukujemy również jakiegos baraku na budowę, bo chyba to jest nawet wymagane... (trzeba coś kupić niedrogiego) :lol:

Pozdrawiam wszystkich!!!

Beata

Witam!!!

Jak miło.... tyle osób z tej okolicy, myślę, że będziemy się wymieniać doświadczeniami, poradami, i wrażeniami z budowy:-)

Mamy działkę w Sobinie koło Polkowic. Jesteśmy na etapie załatwiania pozwoleń-już niewiel nam zostało i mamy nadzieję, że na jesień tego roku fundamenty postawimy...

Własnie szukamy firmy do fundamentów,ławy może macie kogoś?

Poszukujemy również jakiegos baraku na budowę, bo chyba to jest nawet wymagane... (trzeba coś kupić niedrogiego) :lol:

Pozdrawiam wszystkich!!!

Beata

Witam, nam będzie robiła firma BUD REM czy jakoś tak,siedzibę mają w Radwanicach i o barak nie trzeba się martwić bo oni mają swoje.

• 2 weeks później...