Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lubin -budowa w okolicy? Legnica, Polkowice, Głogów?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

mam na zbyciu biologiczną oczyszczalnię ścieków firmy Roth.Wbrew zapewnieniom naszego kierownika nie dostaliśmy zgody na jej zainstalowanie (tylko w gminie Lubin nie pozwalaja; Polkowice,Legnica,Głogów mogą... :evil: ).

Oczyszczalnia nie wymaga drenażu a wodę z niej spokojnie można wykorzystywać do podlewania ogrodu.

I przy okazji : macie namiary na szybkiego i niedrogiego projektanta? potrzebuję projekt sieci i przyłącza wodno-kanalizacyjnego...

"Tablica ogłoszeń" tez jest pewną formą wymiany doświadczeń.. Więc ja nie mam nic przeciwko - a jestem w zasadzie ZA...

Ja także pod tym się podpisuję. Myślę,ze wielu z nas ma po raz pierwszy w zyciu kontakt z budowlanką. Mamy na głowie masę codziennych spraw zawodowych i rodzinnych, więc takie ogłoszenia ułatwiają nam poszukiwania właściwych materiałów czy wykonawców.

Ja kupowałam okna w oknoplaście (grudzien 2008). Jeszcze nie są wstawione-oczekuja na drzwi wejściowe,

Czy uważacie ,ze alarm na etapie stanu surowego zamknietego (chodzi mi o ochronę okien i potem przy instalacjach) jest w dzisiejszych czasach zabezpieczeniem przed złodziejami???? Czy wogóle można się przed nimi zabezpieczyć????? Jaką firmę polecacie? Buduję sie pod Legnicą.

romans11 ja bylem dzisiaj w skladzie budowlanym gdzie w listopadzie byla najnizsza cena stali w okolicach polkowic i lubina cena nastepujaca :

fi 12 zebrowana 2450 zl za tone

fi 10 2560 zł za tone

fi 6 3290 zł za tone - cena taka wysoka poniewaz zostalo im ze starych dostaw a nowych nie maja

cement mozna kupic od 9 zł za worek (25 kg )

bloczki na fundament w cenie 3,5 zł z dostawa 25 km ( ilosc 1000 szt )