Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lubin -budowa w okolicy? Legnica, Polkowice, Głogów?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Baaaardzo polecam super fachowców od łazienek - naprawdę, jak codziennie patrzę na moją łazienkę ( zrobili nam 2 łazienki i ocieplenie poddasza) to jestem zadowolona że to właśnie ich wybraliśmy. Są dokładni, używają dobrych materiałów i nic nie robią na odwal- naprawdę nie zdarzają się tacy często ( zwłaszcza jak przychodzą po "pijących" góralach).

Może i nie są tani i trzeba czekać ale za to efekty masz na całe lata.

Tel. Marcin - 607481626.

Pozdrawiam chłopaków!!!!

Baaaardzo polecam super fachowców od łazienek - naprawdę, jak codziennie patrzę na moją łazienkę ( zrobili nam 2 łazienki i ocieplenie poddasza) to jestem zadowolona że to właśnie ich wybraliśmy. Są dokładni, używają dobrych materiałów i nic nie robią na odwal- naprawdę nie zdarzają się tacy często ( zwłaszcza jak przychodzą po "pijących" góralach).

Może i nie są tani i trzeba czekać ale za to efekty masz na całe lata.

Tel. Marcin - 607481626.

Pozdrawiam chłopaków!!!!

Dziekuje dodoki :)

Ja tez jestem tego zdania ze lepiej zaplacic wiecej, ale powierzyc robote prawdziwym fachowcom a nie pseudo..... Ja nauczke dostalam po murarzach. Sciany byly tak krzywe ze Pan od ocieplen ze swoja ekipa uzywal 3 rodzajow styropianow. zaczynal kleic styropianem 14 cm. a na samym szczycie konczyl 10 cm :( :( :( ale mamy piony, poziomy i wogole plaszczyzny cacy :) a na tynku zadnych plam ani odcieni :) nam zostaly jeszcze tylko te lazienki, panele, montowac drzwi wewnetrzne i sie wprowadzamy :)

BlairWitch85 napisał

...i sie wprowadzamy

Alllllllle Wam fajnie, a przed nami jeszcze tyyyyyle rzeczy do zrobienia (praktycznie wszystko ;D).

Mamy ekipę na roboty budowlane od "wbicia pierwszej łopaty w ziemię" do kompletnego dachu- koszt robocizny to 35.000 zł. Wykonawca polecony i podobno chwalony dookoła... Jupiiii.

Ale wam zazdroszczę - ja rok temu zapłaciłam 80 tys. za taką robociznę.

Ten 2007- 2008 rok na materiały budowlane i robociznę był zabójczy.

Niestety wtedy zaczęliśmy się budować i byliśmy optymistami - niestety trochę nas " stargał" finansowo ten okres :(

Ale cóż- co nas nie zabiło to może wzmocni?

Do szpadli i kielni !!!!!!!!!!!!!!

Firma th-bethon ma bardzo dobry beton i z tego co sie oreientowalem w mojej okolicy najlepsze ceny! (Głogów)

Nie wiem czy w Lubinie maja oddzial,trzeba sprawdzic.

Za beton B10 i B20 placilem 215 zl brutto za m3

Podaje nr do przedstawiciela handlowego 662 066 928

Mozna z nim wynegocjowac znacznie lepsze ceny niz te ktore podaje osoba z biura firmy th-bethon

Powodzenia!

P.S. Przypomne przy okazji,ze...

Oddam ziemie z wykopu,ziemia nadaje się do niwelacji terenu.

Oferowana ziemia znajduje się w okolicy Polkowice- Głogów

Osoby zainteresowane proszę o kontakt tel... 0 660 777 660

Dziękuję- znalazłam przedstawiciela th-beton w Polkowicach- czekam na odpowiedź odnośnie ceny.

A u nas wnioski o warunki techniczne przyłączenia mediów złożone- ostatnie składają się dziś. Dziś też teściu ma popytać o ceny materiałów- bardzo jestem ciekawa. Będziemy budować prawdopodobnie z Porothermu 25, a 11,5 ma iść na ścianki działowe, potrzebujemy jeszcze oczywiście stal, bloczki na fundamenty, itd. A o ilu rzeczach człowiek jeszcze nawet nie wie...

Hm...chyba ostro działacie??

My też idziemy za ciosem:)Okna już są,a nawet ocieplenie budynku zrośliśmy!Teraz elektryka i CO+hydraulika....zbieramy właśnie oferty i wybierzemy w miarę rozsądną:)

Może podpowiecie gdzie najtaniej...ale i dobrze...

No i później "wykończeniówka"...mamy zamiar zdążyć do końca roku do stanu deweloperskiego:)Wierzę,że się uda!!Hm...pod warunkiem,że sprzedam obecne mieszkanie:)

Pomału też zapraszam firmy do projektów łazienek i kuchni.....

Pozdrowienia dla Budowniczych "Ziomków" :)