misiaiviki 27.11.2009 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 miciu dla dokładnej definicji- wpisz sobie w google i sprawdź. A tak po krótce, to opłata za zbycie działki przed upływem 5 lat od wejścia w życie miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego. My dostaliśmy działkę od męża chrzestnej i w naszym przypadku to ona powinna zapłacić tę rentę. Czyli każda osoba, która sprzedaje, daruje, itp grunt przed "uprawomocnieniem" się MPZP musi uiścić- jednorazową opłatę zwaną rentą planistyczną... O opłacie adiacenckiej już nie wspomnę... Ech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miciu 28.11.2009 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Aaa... teraz już rozumiem. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiaiviki 28.11.2009 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Nie ma za co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buuli1 29.11.2009 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 witam. chcę ogrodzić działkę siatką z prefabrykatem. czy ktoś spotkał się z firma "systemy ogrodzeniowe panarowicz" widziałem jak jest zrobiona ich praca ale chciałbym coś więcej się dowiedzieć czy ktos wie czy ta firma ma strone internetową??pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szalona kobieta 29.11.2009 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Witam wszystkich budujących i wybudowanych !Postanowiłam rozpocząć budowę domu wczesną wiosną i szukam barakowozu oraz namiary na sprawdzoną ekipę stanu zerowego.Bardzo liczę na Waszą pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiaiviki 29.11.2009 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Witaj szalona kobieto!Ja niestety nie mogę Ci pomóc, bo sama jestem jeszcze duuużo przed tym wszystkim... Mam pytanie odnośnie wszelkiej dokumentacji, która czeka budujących- czy masz już skompletowaną tą całą dokumentację? I w jakim miejscu się budujecie?Serdecznie pozdrawiam i życzę wytrwałości oraz znalezienia odpowiedniej ekipy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szalona kobieta 30.11.2009 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 misiaivikidokumentacja skompletowana ,architekt załatwia resztę.Budowa w Osieku.Pozdrawiam.P.sPrzyjmę lub kupie ziemię ziemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowyInwestor 30.11.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 szalona kobieta... Mam ziemię do oddania,oraz ekipę godną polecenia - stan 0Więcej informacji na priw lub telefon - podalem na priw! misiaiviki... jak temat betonu,firma którą podałem miała dobra dla Was ofertę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiaiviki 30.11.2009 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 nowyInwestor muszę jeszcze raz się z nimi skontaktować, ale telefonicznie... Przedstawiciel handlowy z Polkowic do tej pory nie odpisał na mojego maila, żadnych konkretnych informacji, ani oferty... Trochę niekompetentny internetowo, ale mam nadzieję, że przez telefon będzie bardziej dla mnie "otwarty"- jak coś, to poszukam innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowyInwestor 01.12.2009 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Podejrzewam,ze jest to efekt ich konkurencyjnej oferty.Wychodza z zalozenia,ze to klient musi sie do nich dobijac - jestem pewien,ze nie narzekaja na brak pracy.Wiem,ze zle to o nich swiadczy ale my inwestorzy niestety jestesmy skazani na poszukiwania najlepszych dla nas ofert i niejednokrotnie musimy zagryzac zeby i robic dobra mine do zlej gry. Zycze wszystkim budujacy powodzenia,niskich cen,solidnych wykonawcow i sprzyjajacej aury ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobraa 04.12.2009 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 .a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1719501284 06.12.2009 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 firmy nie ma 1,5 miesiąc... zaczynam się zastanawiać czy nie wpisać gościa na czarną listę wykonawców.... nie bardzo rozumiem nad czym się to jeszcze zastanawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szalona kobieta 06.12.2009 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 misiaivikiJesli mozna to prosze o namiary tej firmy ,ruszam z robotami wczesna wiosna i szukam ekipy od wbicia łopaty po dach.Prosze również o namiary na kierownika budowy.Może ktos chce odsprzedać barak na budowę lub ziemie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiaiviki 06.12.2009 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 szalona kobieto namiarów na swojego wykonawcę nie dam , będę go teraz strzegła jak oka w głowie, póki nie skończy naszego domku. Mam natomiast namiary na innych, którzy proponowali nam podobną cenę i myślę, że Tobie również bedą "pasować"... Skopiuję Ci ich oferty jakie mi przedstawiali: - Proponuję swoją firmę do budowy Państwa domku.Jesteśmy z Głogowa czyli niedaleko Lubina.Budujemy na terenie Legnicy,Głogowa,Wrocławia.Proponowana cena dla stanu surowego otwartego to-34.000 zł netto z Państwa materiałami,natomiast 113.000 zł netto z naszymi materiałami i kierownikiem budowy.Zapraszam do współpracy tel.793-022-076 Adam Stelmachowski - [email protected] Przemysław Jezierski- to ta firma z Wrocławia, o której pisałam wcześniej, niestety nr telefonu wykasowałam, ale Pan szybciutko odpowiadał na moje maile, więc można zapytać go mailem o numer telefonu. Mam jeszcze kilka ofert, ale albo stosunkowo droższych, albo takich na zasadzie majster z pomocnikami i nie wiem, czy takie też Cię interesują... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szalona kobieta 06.12.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Dzięki ,podzwonie i dam znać co załatwiłam.Serdeczności życze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiaiviki 06.12.2009 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Ile średnio czeka się w naszym starostwie na pozwolenie na budowę?Bedę bardzo wdzięczna za wszystkie odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1719501284 07.12.2009 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 netto z naszymi materiałami i kierownikiem budowy. no tak - całkiem sprytne - w razie fuszerki "ich" kierownik budowy wpisze do dziennika budowy wszystko co sobie życzy wykonawca a nie inwestor.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szewczyk 08.12.2009 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 cześć wszystkimja również mam nadzieję rozpovznę budowę na wiosnę i dlatego proszę o namiary na solidną firmę z okolic Głogowa, najlepiej sprawdzoną. z góry dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 08.12.2009 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Ile średnio czeka się w naszym starostwie na pozwolenie na budowę? Bedę bardzo wdzięczna za wszystkie odpowiedzi. U nas rok temu trwało to ok. półtora miesiąca (z drobnymi poprawkami w dokumentacji). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 08.12.2009 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Prośba o pomoc dla 3 letniego Mateuszka chorego na autyzm. Wszystkich zainteresowanych pomocą proszę o odwiedzenie strony internetowej założonej przez Jego Rodziców. Chodzi o wsparcie finansowe leczenia chłopca, na stronie jest opisane jak można im pomóc. Z góry Wszystkim serdecznie dziękuję http://www.mateusio.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts