meri 23.03.2010 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Czy ktoś korzystał może z usług pana Janka Bembna. Potrzebuje opinii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szalona kobieta 23.03.2010 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Pilnie poszukuje kierownika budowy !!!!!! Prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowyInwestor 24.03.2010 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Oddam ziemię do niwelacji terenu ziemia znajduję się między polkowicami,a głogowem więcej informacji pod numerem tel 660 777 660 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meri 24.03.2010 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Potrzebuje sprawdzonej ekipy budowlanej narazie tylko stan zero na jesień dalsza część. Dostałam na firmę iwbud z Krzeczyna na pana Piotra Piorunowskiego. trudno mi oceniać prace tych budowlańców bo póki co jestem jeszcze w Katowicach. Może ktoś coś wie. Pomóżcie , bo czas goni. Miałam namiary na Pana Bemben? ale terminy zajęte do jesieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szalona kobieta 26.03.2010 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Witam!Prosze o pomoc ,mam na dzialce wysoki poziom wód gruntowych,zebrali humus i woda stoi.Prosze o podpowiedz co zrobić obok sąsiednie dzialki sa wyzej moja jest niżej jak się pozbyc wody w pobliżu nie ma żadnego rowu.Czy ktoś mial podobne problemy i zna jakąś firmę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meri 26.03.2010 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Witam! Prosze o pomoc ,mam na dzialce wysoki poziom wód gruntowych,zebrali humus i woda stoi.Prosze o podpowiedz co zrobić obok sąsiednie dzialki sa wyzej moja jest niżej jak się pozbyc wody w pobliżu nie ma żadnego rowu.Czy ktoś mial podobne problemy i zna jakąś firmę . My w sobinie mamy to samo. Kierownik zaproponował drenaż opaskowy+ studnia chłonna. Koszt nie jest zbyt wysoki, tylko żwir trochę kosztuje do zasypania. http://www.budujemydom.pl/component/option,com_content/task,specialblogcategory/act,view/id,917/Itemid,41/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilkuw 29.03.2010 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 witam, czy ktos w okolicy potrafi polecic ekipe ktora szybko i sprawnie i w rozsadnej cenie postawi mi 2 garaze (w szeregach garazy na dzialkach miasta lubin- petla osiek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meri 31.03.2010 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Mamy pierwszy stopień szkód górniczych, architekt przy adaptacji nie robił adaptacji pod szkody górnicze, bo właściwie takowych nie ma.( słyszałam , że architekt może to nanieść jeszcze) Kierownik radzi zrobić przekątne ław (ściągi) i trzpienie). Budowa będzie w Sobinie. Czy miał ktoś podobny dylemat. Czy ktoś dostał może zwrot za wzmocnienie fundamentów przy takim stopniu szkód górniczych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowyInwestor 31.03.2010 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 meri... przerobilem temat zwrotu kosztow zwiazanych ze wzmocnieniem fundamentu pod szkody gornicze,ponizej znajdziesz moj nr kontaktowy - jezeli chcesz uzyskac wiecej informacji ODDAM ZIEMIE DO NIWELACJI TERENU ZIEMIA ZNAJDUJE SIE MIEDZY GLOGOWEM,A POLKOWICAMI WIECEJ INFORMACJI POD NUMEREM 660 777 660 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mardro2710 01.04.2010 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2010 Napisz coś więcej... bo też mam szkody górnicze jedynkę (Osiek) i nie wiem w ogóle jak i od czego zacząć. Warto w ogóle sobie zawracać głowę zwrotem kosztów od KGHM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xavier 06.04.2010 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Czy zawracać sobie głowę? We wrześniu 2008 roku dostałem z KGHMu 13tyś zł zwrotu, co prawie odpowiada temu co włożyłem w wzmocnienia. Należy zrobić kosztorys i przedstawić na ZG-Lubin w dziale szkód górniczych. Pani inspektor musi być przed zalaniem fundamentów, zrobić odpowiedni wpis w dziennik budowy. Nie wiem jak można tak podchodzić do tej sprawy.. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowyInwestor 07.04.2010 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 xavier... tylko pozazdroscic tak wysokiego zwrotu kosztow!niestety w na przelomie 2008/2009 KGHM porobil badania i ekspertyzy na podstawie ktorych twierdzi,ze ich dzialalnosc nie powoduje szkod i nie sa juz tak chetni do rekompensowania kosztow,ktore ponosza inwestorzy.w moim przypadku koszt plyty funadamentowej wyniosl 70 tys,od KGHM otrzymalem 2 tys zwrotu! wszystkim budujacym zycze powodzenia w "walce" z KGHM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mardro2710 08.04.2010 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Należy zrobić kosztorys i przedstawić na ZG-Lubin w dziale szkód górniczych. Pani inspektor musi być przed zalaniem fundamentów, zrobić odpowiedni wpis w dziennik budowy. Czy inspektor który musi być przed zalaniem fundamentów - to musi być jakaś konkretna osoba skierowana przez KGHM? Bo w pozwoleniu na budowę starostwo w związku ze szkodami górniczymi żąda zatrudnienia inspektora nadzoru. Czy to może chodzi o tą samą osobę, czy to KGHM sam oddelegowuje swojego inspektora? Po co dwóch inspektorów? niestety w na przelomie 2008/2009 KGHM porobil badania i ekspertyzy na podstawie ktorych twierdzi,ze ich dzialalnosc nie powoduje szkod i nie sa juz tak chetni do rekompensowania kosztow,ktore ponosza inwestorzy. To skoro porobili ekspertyzy i nie ma szkód, to czemu nadal wydają decyzje odpowiedniej kategorii szkód na danym terenie i o konieczności wzmacniania fundamentów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xavier 08.04.2010 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Czy inspektor który musi być przed zalaniem fundamentów - to musi być jakaś konkretna osoba skierowana przez KGHM? Bo w pozwoleniu na budowę starostwo w związku ze szkodami górniczymi żąda zatrudnienia inspektora nadzoru. Czy to może chodzi o tą samą osobę, czy to KGHM sam oddelegowuje swojego inspektora? Po co dwóch inspektorów? Właśnie ze względu na szkody górniczne, aby wystartować trzeba mieć inspektora nadzoru. W sumie tylko na etapie fundamentów.. Grrr.. Natomiast przed zalaniem ściągów i wzmocnień na budowie musi pojawić się inspektor z KGHMu i dokonać odpowiednich wpisów do dziennika. Wszystko to odbywa się w obecności naszego inspektora i kierownika budowy. Osobiście jechałem po tą Panią i przywiozłem ją na budowę i odwiozłem spowrotem. Defacto to ona zatwierdza potem kosztorys i na jego podstawie zwracają kasę. Jak znajdę te papiery to podam na priv konkrety, telefon do kosztorysanta i inspektora. Życzę powodzenia :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość rob*** 08.04.2010 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Jak znajdę te papiery to podam na priv konkrety, telefon do kosztorysanta i inspektora. Życzę powodzenia :] Czy mógłbyś i mnie wrzucić te dane na priva ?! dzięki z góry pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mardro2710 09.04.2010 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Jak znajdę te papiery to podam na priv konkrety, telefon do kosztorysanta i inspektora. Życzę powodzenia :] O, to czekam w takim razie... z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poghus 10.04.2010 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 Oddam ziemię do niwelacji terenu.Tel.605595862.Gdyby ktoś szukał solidnej ekipy do stanu surowego-chętnie podam kontakt bardzo proszę o namiar, szukam ekipy na budowę do legnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukkli84 13.04.2010 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Witam. Poszukuję na okres 2-3 tygodni jakiegoś dobrego murarza z polecenia. Czy ktoś posiada namiar na takiego fachowca z okolic Legnicy -Lubina?Bardzo pilne. Proszę o wszelkie info na e-mail lub priv.Dziękuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szalona kobieta 14.04.2010 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Pryzjme gruz lub ziemie do niwelacji terenu w Osieku. Prosye o namiarz dobrego ,niedrogiego elektryka i hudraulika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadek19715 14.04.2010 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 poszukuje firmy do naprawy rynien miedzianych 26m z okolic bolesławca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts