Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lubin -budowa w okolicy? Legnica, Polkowice, Głogów?

Recommended Posts

A sama robocizna? Nie pamiętasz?

Nam wyliczyli 12,5tys i nie wiem czy to dużo czy mało.

W naszej kwesti leżało wykopanie dołu pod fundamenty, zamawianie gruszki z betonem+pompa oraz zasypywanie piasku.

Oni zrobili szalunek, zalali chudziak przy pomocy pompy, następnie zrobili zbrojenia+trzpienie i zalali betonem.Pomalowali dysperbitem za to wzięli 6,5tys.

Potem za kładzenie betoników +ocieplenie 6tys razem 12,5tys.

Czy oby napewno to inwestor ma zasypywać piachem a nie wykonawcy???

-może cos nie tak dogadaliscie ,a moze sprawdz umowe ze swoja firma -nasi wszystko sami robili-nas nic nie interesowało ale bylo to wiadome od początku my płacimy oni wykonują-albo was kreca hehe-nasza 1 firma to chciała zacząć od zaliczki hehehe ,nastepni wybrzydzali ze daleko a wiedzieli gdzie jada dopiero 3 firma robila jak trzeba -chyba he-ale radze sprawdzic jeszcze raz umowe i jak cos skonsultowac i ewentualnie dokonac zmian-zycze powodzenia i wytrwalosci

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

-może cos nie tak dogadaliscie ,a moze sprawdz umowe ze swoja firma -nasi wszystko sami robili-nas nic nie interesowało ale bylo to wiadome od początku my płacimy oni wykonują-albo was kreca hehe-nasza 1 firma to chciała zacząć od zaliczki hehehe ,nastepni wybrzydzali ze daleko a wiedzieli gdzie jada dopiero 3 firma robila jak trzeba -chyba he-ale radze sprawdzic jeszcze raz umowe i jak cos skonsultowac i ewentualnie dokonac zmian-zycze powodzenia i wytrwalosci

albo jak macie problemy to sprawdzcie opinie o firmie solarvis-buduja teraz w osieku a znajomi mowia ze sa ok

http://www.solarvis.pl a na polnym gdzies mają biura

witam my zaczynamy dopiero budowe i słyszalem o firmie SOLARVIS dzwonilem to gadali mi ze w europie buduja elektrownie słoneczne a w polsce zaczynaja wdrazac ten system ponoc nie podgrzewa tylko wody ale daje napiecie elektryczne na caly dom-czy ktos korzystal juz z ich usług

i drugie pytanie kto mi podpowie czzy lepiej budowac ze swoich materialow czy niech firma bierze to na siebie mi wychodzi ze z moich bylo by taniej ale w pracy radza ze kazdy jak wyliczal to sie przeliczyl i na koniec wyszlo im 20-30% drozej na materiale niz sami liczyli-bo zaczyna nas to troche przerazac i kto z was wyjadaczy budowlanych haha-budowal dom z SOLARVIS bo opinie maja dobre,a my ekipe mamy narazie na 50%-pozdr

witam my zaczynamy chyba w lipcu budowe w Goli-kto moze polecic sprawdzoną firme na wykonanie stanu surowego

Dołączam się do pytania.

W najbliższym czasie planuję rozpoczęcie budowy pod Lubinem, więc też szukam wykonawcy powiedzmy od wykopania fundamentów do (póki co) stanu surowego otwartego.

Wszelkie namiary na sprawdzonych wykonawców mile widziane

Witam.Potrzebuję namiary na architektów w miare nie drogich do adaptacji projektu w Legnicy.Oraz geodety.

Pani geodetka - tel 697488959. Sprawnie i niedrogo. Pani Bożena o ile dobrze pamiętam. Jeśli chodzi o architekta to ja korzystałam z usług Pana Wiktora Podgórskiego, tel znajdziesz w necie na bank.

Witam wszystkich, potrzebuję pilnie namiary na dobrego glazurnika z okolic Legnicy do położenia w salonie 25m2 Woodentica 98cm , płytki do kuchni, jadalni, holu, 2 łazienki, 1 toaleta , regipsy na poddaszu. Bardzo proszę o namiary!!

Witam, śmiało mogę polecic dobrą ekipę do plytek i innych prac wykończeniowych. Robili mi cały domek i jestem bardzo zadowolony. Namiar do nich: 787130386. Pozdrawiam Paweł

DZięki Pawek12 napewno do nich zadzwonię. Jest problem z dobrymi ekipami bo terminy mają bardzo odległe a mi zależy na czasie! Problemem jest też woodentic bo nie każdy chce sie podjąć położenia tych płytek.

Nie ma sprawy, u mnie też się przewinęło pare ekip, ale na szczęście znajomy mi ich polecił i wszystko poszło dobrze. Pozdrawiam

Witam. Potrzebuję namiary na studniarzy z legnicy lub okolicy.Czy trzeba zgłaszać do wydziału architektury,budownictwa i rozwoju gospodarczego w starostwie o wykonaniu robót nie wymagających pozwolenia na budowe? Jeżeli tak to jaką podać wydajność aby nie płacić w przyszłości za wode?Studnia potrzebna na czas budowy, a póżniej do podlewania ogródka.Pozdrawiam.

Witam. Potrzebuję namiary na studniarzy z legnicy lub okolicy.Czy trzeba zgłaszać do wydziału architektury,budownictwa i rozwoju gospodarczego w starostwie o wykonaniu robót nie wymagających pozwolenia na budowe? Jeżeli tak to jaką podać wydajność aby nie płacić w przyszłości za wode?Studnia potrzebna na czas budowy, a póżniej do podlewania ogródka.Pozdrawiam.

Sprawa załatwiona.Zgłoszenie budowy studni jest wymagane jeżeli głębokość jest ponad 30m i wydajność powyżej 5m3 na dobe.