Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lubin -budowa w okolicy? Legnica, Polkowice, Głogów?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich

Postanowilem dolaczyc do grupy Lubin i okolice , obecnie buduje dom w Chocianowie

Czytalem wasze posty i postaram sie pomoc w paru sprawach .

Studnie wiercona glebinowa wykonywala firma z Lubina , 20 m glebokosci 2 dni pracy plus zostawili mi pompe do oczyszczenia wody na 3 dni .

Do panow z Rokitek probowalem sie dodzwonic przez 3 tygodnie , dalo sie tylko uszlyszec w sluchawce belkot ( chyba pijacki )

Co do fundamentow to moj kierbud polecal firme xxxx z Lubina . Pojechalem do tego pana do domu ( adres dostalem oczywiscie od kierbuda) i juz na dzien dobry mnie odtracilo . Na posesji przed domem a raczej willa staly 2 razy audi Q7 i chyba garbus dzwi otworzyl mlody chlopaczek moze pare lat starszy ode mnie .

Po pozostawieniu projektu i po okolo 3 dniach zadzwonil z propozycja cenowa 57 tys za stan zerowy za dwie polowki ( robocizna plus material ) domek bolek i lolek blizniak .

Po przeanalizowaniu za i przeciw postanowilem wybudowac samemu stan zerowy .

Czas pracy jakies 4 miesiace , praca na budowie prawie w calosci po pracy lub w sobote oczywicie w pojedynke lub z pomoca zony . Dodam iz nie zalezy mi na czasie poniewaz mam gdzie mieszkac .

Koszt 18 tys . Satysfakcja ogromna

W czasie budowy postanowilismy z zona podniesc o 3 bloczki dom i dodac folie od srodka fundamentow , na zawnatrz styropian 8 cm zamiast 5 cm jak w projekcie .

Powyzsze rzeczy nie byly uwzglednione przez pana budowlanca wiec na pewno koszty by byly wyzsze niz 57 tys .

Ja buduję się w Pątnowie Legnickim, i instalacje robiła mi ekipa z Bolesławca- oczywiście miałam ich z polecenia wcześniej robili instalacje kilku moim znajomym i byłam z nich zadowolona. Robili mi całą instalacje wodno- kanalizacyjną, podłogówkę oraz instalacje kominka z pw i odkurzacz centralny.kobraa- telefon wysłałam na priv.

Pozdrawiam.

kasiak!

rozliczenie vatu jest banalnie proste- już 2x dostałam niemałą kasę!!!

wydrukuj sobie listę materiałów do odpisania i z faktury po PKWiU spisuj kwoty vat- podlicz i wysyłaj do USa ( sprawdz tylko stawkę aktualną w necie).

sama też myślałam żeby kogoś znależć ale sama zobaczysz jakie to proste - jeden wieczór papierologii i gotowe!

powodzenia (niestety nie znam osoby której mogłabyś to zlecić)

Mam do odsprzedania schody budowlane drewniane. Solidnie zrobione i mocne służyły mi około roku aż wstawiłem docelowe. Odbiór własny w Osieku, można je rozkręcić, ale na przyczepce lub busem pojadą beż problemów. cena to 70zł. tel. kontaktowy 603-363-853. wysokość kondygnacji 290

witam!

Wiem że mogę przestudiować kolejny raz ten wątek ale z braku czasu zapytam. Ktoś poleci mi hydraulika do całej instalacji wod i co wraz z podłączeniem kominka z pw? Dom w Legnicy. Proszę o kogoś sprawdzonego, rzetelnego, i żeby nie zaczynał od zaliczek.

Jeśli mogę się polecić ...