Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lubin -budowa w okolicy? Legnica, Polkowice, Głogów?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam

z przykrością muszę ostrzec przed wykonawcą z Lubina firma RABAR - BUD ( telefony 781890803 oraz 693 256 114 ) młody chłopaczek co prawda, ale szkoda ze akurat musiał się uczyć "fachu" na mojej łazience. Główne zastrzeżenia to jakość usługi kafle położone krzywo, w miejscach gdzie były przycinane widać odpryski, tynki również zrobione bardzo niedbale ( poprawiane przez innego fachowca) poza tym po tynkowaniu zostawił bardzo zachlapaną tynkiem kabinę prysznicową oraz muszle, no rozumiem zdarza się ale na litość boska przydało by się to zetrzeć póki świeże. Osoba bardzo CIĘŻKA w rozmowie, niektóre rzeczy trzeba powtarzać kilkukrotnie, a i tak robi po swojemu. Na plus trzeba zaliczyć punktualność oraz szybkość pracy (ale przy tej jakości to nie dziwota). Niestety osoba bardzo młoda bez doświadczenia. NIE POLECAM

czy ktoś ma namiary na dobrą i tanią firmę brukarską okolice Polkowic

Z czystym sumieniem mogę polecić firmę Jaremowicz z okolic Głogowa tel.603138661. Długo szukałam, oglądałam wykonania - cenowo ok.

Polecam.Aha -ale oni tylko kostka granitowa- bruk nie wiem.

Kasiakp!

zadzwoń do nich też o tłuczeń- pewnie coś wymyślą!

Witam! Wpisałem się dziś do tej grupy dzisiaj i Was wszystkich na wstępie pozdrawiam :):D

Mam do zaoferowania przy okazji działkę budowlaną w miejscowości Dobrzejów koło Legnicy. Cena 3500 za 1 ar - do negocjacji, działka ma kształt zbliżony do kwadratu i ma założoną własną Księgę Wieczystą. Jak coś to zdjątka działki mogę podesłać na maila. zainteresowanych proszę o kontakt : [email protected]

Witam wszystkich

Postanowilem dolaczyc do grupy Lubin i okolice , obecnie buduje dom w Chocianowie

Czytalem wasze posty i postaram sie pomoc w paru sprawach .

Studnie wiercona glebinowa wykonywala firma z Lubina , 20 m glebokosci 2 dni pracy plus zostawili mi pompe do oczyszczenia wody na 3 dni .

Do panow z Rokitek probowalem sie dodzwonic przez 3 tygodnie , dalo sie tylko uszlyszec w sluchawce belkot ( chyba pijacki )

Co do fundamentow to moj kierbud polecal firme xxxx z Lubina . Pojechalem do tego pana do domu ( adres dostalem oczywiscie od kierbuda) i juz na dzien dobry mnie odtracilo . Na posesji przed domem a raczej willa staly 2 razy audi Q7 i chyba garbus dzwi otworzyl mlody chlopaczek moze pare lat starszy ode mnie .

Po pozostawieniu projektu i po okolo 3 dniach zadzwonil z propozycja cenowa 57 tys za stan zerowy za dwie polowki ( robocizna plus material ) domek bolek i lolek blizniak .

Po przeanalizowaniu za i przeciw postanowilem wybudowac samemu stan zerowy .

Czas pracy jakies 4 miesiace , praca na budowie prawie w calosci po pracy lub w sobote oczywicie w pojedynke lub z pomoca zony . Dodam iz nie zalezy mi na czasie poniewaz mam gdzie mieszkac .

Koszt 18 tys . Satysfakcja ogromna

W czasie budowy postanowilismy z zona podniesc o 3 bloczki dom i dodac folie od srodka fundamentow , na zawnatrz styropian 8 cm zamiast 5 cm jak w projekcie .

Powyzsze rzeczy nie byly uwzglednione przez pana budowlanca wiec na pewno koszty by byly wyzsze niz 57 tys .

Mam prośbę co do ekipy co Ci Studnie wiercona glebinowa wykonywala - czy móglbyś mi zapodać jakieś namiary na tą firmę? Dzięx z góry :)

"z przykrością muszę ostrzec przed wykonawcą z Lubina firma RABAR - BUD ( telefony 781890803 oraz 693 256 114 ) młody chłopaczek co prawda, ale szkoda ze akurat musiał się uczyć "fachu" na mojej łazience. Główne zastrzeżenia to jakość usługi kafle położone krzywo, w miejscach gdzie były przycinane widać odpryski, tynki również zrobione bardzo niedbale ( poprawiane przez innego fachowca) poza tym po tynkowaniu zostawił bardzo zachlapaną tynkiem kabinę prysznicową oraz muszle, no rozumiem zdarza się ale na litość boska przydało by się to zetrzeć póki świeże. Osoba bardzo CIĘŻKA w rozmowie, niektóre rzeczy trzeba powtarzać kilkukrotnie, a i tak robi po swojemu. Na plus trzeba zaliczyć punktualność oraz szybkość pracy (ale przy tej jakości to nie dziwota). Niestety osoba bardzo młoda bez doświadczenia. NIE POLECAM

"'

Witam

Bardzo proszę o wrzucenie linka ze zdjęciem owej łazienki oraz przedstawie zdjęcia faktury wystawionej przez firmę za NIBY wykonaną łazienkę . (Na kazde prace wystawiana jest faktura vat wraz z możliwością ewentualnej reklamacji).

Odpowiem Państwu ... Nie zobaczą Państwo owej faktury gdyż cała ta łązienka jest jedną wielką ściemą firmy konkurencyjnej.

Pozdrawiam