TomaszK 14.02.2005 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2005 AGA J.G. Wlasnie wszedlem na strone SOLBETU. Jak narazie rzeczywiscie bardzo ciekawa alternatywa dla YTONGA. I duzo blizej z tego SOLCA do mnie. Dzieki za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 14.02.2005 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2005 Tomek nie ma sparwy gdybym nie siedziała na Forum to bym taka mądra nie była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomaszK 14.02.2005 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2005 AGA . Dobrze, ze sa tu ludzie ktorzy siedza tu tak dlugo i moga cos doradzic. Czy myslisz ze ten SOLBET 36 cm zastapi w zupelnosci YTONGA? Niektorzy zamiast 36cm zamieniali sciane na 40 cm YTONGA. Myslisz, ze ten SOLBECIK ma lepsze wlasciwosci i wystarczy 36cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 14.02.2005 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2005 Myślę że Solbecik 36 wystarczy a czy lepszy czy gorszy trudno powiedzieć każdy chwali to co jego Jesteśmy zdecydowani na taką ścianę i już. Porównywałam kiedyś wspólczynniki ciepła 40 Ytonga i 36 Solbetu różnice nie są duże a i tak większośc twierdzi że największe straty ciepła są przez okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomaszK 14.02.2005 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2005 AGAJasne ze tak. Powiedz skad kupujesz? Bezposrednio z Solca czy z jakies hurtowni? Wytargowalas jakies znizki? Czy wiesz ile kosztuje transport bo na stronie nic nie ma na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 14.02.2005 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2005 Moi drodzy Zupełnie nie całuśnie i walentynkowo: W "liście płac" wpisałam wątek "śmiać się czy płakać?". To wycena mojego domu którego nie ma. Jeśli macie ochotę przeczytać i skomentowac to będę wdzięczna. A całusnych walentynek życzę Wszystkim pozdrawiam Aga Widzilam "oferte" ktora dostalas.... "śmiać się czy płakać?" - SMIAC . Gdzie ty tak droga ekipe znalazlas?? (jesli mozesz napisz mi na prv, zebym sama nnie tracila czasu na chodzenie do nich ) Glowa do gory-napewno znajdziesz tansza ekipe (narazie ceny za wybudowanie mojego domku wahaja sie od 16 do 32 tys.... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 14.02.2005 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2005 Tomek zakupy mamy zamiar poczynić w hurtowni na naszym terenie polecanej na stronie Solbetu mam cenę z jednej hurtowni do drugiej jeszcze musimy pojechać żeby mieć orientację Obecna cena to 14,90 z tarnsportem mam nadzieję że jeszcze coś uczkne z tej ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolontela 14.02.2005 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2005 A ja widziałam dosyć estetyczne płoty betonowe w ofercie jakiejś firmy na terenie Gliwickiej Giełdy Samochodowej (za Sośnicą w kierunku Gliwic). Są wystawione na zewnątrz. Były m. in. brązowe imitujące takie posplatane grube gałęzie drzewa. Wyglądało to z daleka jak naturalne drewno. Były też takie które imitowały cegłę z piaskowca. Fajne. Ja szukam z kolei tanich producentów siatki, bo działkę mam 1254 m 2, a tylko z dwóch stron jestem ogrodzona. Mozna też zrobić żywopłot naturalny i to niekoniecznie z tui, taką ewentualność też rozważam. Enya, dzieki Zaraz telefonuje do koleżanki z Gliwic zeby mi zdjęcia porobiła i w cenach się zorientowała Nasza działka ma 912 wiec też niemała. Do tego narożna i żaden bezposredni sąsiad jeszcze domu nie postawił. Kaaawaaał ziemi mam do ogrodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zara 14.02.2005 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2005 No dużo lepiej ten dzień się kończy niż zaczął. Mam wycenę od p.M 36 200 Chyba jednak będę miała ten dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zara 14.02.2005 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2005 No oczywiście moje najważniejsze. Bardzo Wam dziękuję za wsparcie PozdrawiamAga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 15.02.2005 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 A ja dlatego się zajmuję budową, bo taki mam zawód ( architekt ). A mój małżonek musi na to wszystko zarobić i po prostu nie ma czasu na "surfowanie " po sieci. Ale czasami to bym chciała, żeby coś było zrobione bez mojego udziału. Odpoczęłabym sobie................................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zara 15.02.2005 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 Gdzie ty tak droga ekipe znalazlas?? (jesli mozesz napisz mi na prv, zebym sama nnie tracila czasu na chodzenie do nich ) Wojty dostałaś wiadomość ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 15.02.2005 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 Zara wielkie gratulki ta cena jest bardzo dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antek5 15.02.2005 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 Wiolontela w sprawie ogrodzeń mam namiary na producenta u nas w Kielcach.Są bardziej estetyczne od beonowych i tańsze.Nie wymagają malowania i sa bardzo estetyczne.Facet zaczął produkcję i ma ceny konkurencyjne.A co do betonów tanie w momencie zakupu,a drogie się robia jak policzysz ustawienie tego,bo cięzkie do tego dochodzą słupki i masę betonu na murki.A w dodatku brzytkie i przypominają getto. Mogę podać namiary na priva. Pozdrawiam Antek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolontela 15.02.2005 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 Dzięki Antek Priva otrzymałam, dzwonię jak tylko Ślubny z pracy wróci Powiedzm mi jeszcze gdzie można zobaczyc te ogrodzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerhasser 15.02.2005 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 jak już zajrzałem do Was, to i się przywitam, i coś doradzę Enyi: W życiu, za żadne skarby, żeby Cię nie skorciło podpisać temu gościowi od działki jakiegokolwiek pełnomocnictwa!Zawiążcie sobie w te kilkanaście osób komitet społeczny, wybierzcie zarząd i zgłoście się do gminy. Tam kupą będziecie mieli większą siłę przebicia/nacisku w sprawie kanalizy, drogi itp. to samo w ZE, gazowni, wodociągach. Z twojej opowieści wynika, że gość chce was wykorzystać bez mydła i czort wie jakie ma pomysły na to pełnomocnictwo (włącznie z darowizną waszej ziemi na rzecz swojej córki na przykład, albo ustalenie jakiejś służebności własnej firmie)...Jak założycie qusi-spółdzielnię (byle nie nazbyt formalną) to się ze sobą lepiej dogadacie, a jak nie to każdy w swoją stronę i nie ma przymusu.A tego gościa zbądźcie wprost, delikatnie ale stanowczo: np. "teraz kupiliśmy działkę i musimy opracować plan działania i zaoszczędzić kaszki - potrzebujemy na to 2 lata. Jak się juz zdecydujemy - damy Panu znać." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 15.02.2005 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 Widzę że do tego pełnomocnictwa wszyscy mają jeden stosunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enya 15.02.2005 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 Dzięki za radę. W sobotę spotykamy się w naszym gronie inwestorów razem z naszym "pełnomocnikiem". Ma nam przedstawić projekt tego pełnomocnictwa. Spróbuję je umieścić na stronie, żeby ktoś z Was rzucił na to swoim chłodnym okiem. Tak sobie myślę, żeby mu podziękować za współpracę, ale nie wszyscy inwestorzy są tego samego zdania. Niektórzy są skłonni mu zaufać i powierzyć mu załatwienie pozwolenia na budowę. Sama nie wiem, co zrobić. Boję się, że ten gość ma takie wtyki w urzędzie, że może nam utrudniać sprawę. Czort jeden wie, dlaczego ta jego poprzednia inwestycja budowy osiedla nie doszła do skutku, a on prawdy nam nie powie. Myślicie, że jak założymy komitet, to załatwimy tę sprawę równie szybko, jak oferuje to ów facet? Prosze o opinię tych, którzy mieli z takim działaniem zbiorowym do czynienia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 15.02.2005 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 Hej, hej! Jest tu kto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 15.02.2005 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 Gdzie ty tak droga ekipe znalazlas?? (jesli mozesz napisz mi na prv, zebym sama nnie tracila czasu na chodzenie do nich ) Wojty dostałaś wiadomość ????? Oczywiscie ze dostalam Dzieki! Prawde mowiac nie slyyszlam ani nie czytalam o tej ekipe i prawde piszac nie zaluje Na szczescie nie dalalm im swojego projektu bo dopiero wtedy bym sie zalamala Ale widze ze masz powod do lepszego humorku - o polowe tansza propozycja - nie zle !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts