forum_user 21.02.2005 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 Witam, nareszcie wątek dla nas: jesteśmy na etapie projektu i geodety. Po nocach nieprzespanych nad stertami katalogów wreszcie wybraliśmy projekt domu!! Jak dłuższy czas nie popatrzę na projekt to coś mnie nosi - też tak mieliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 21.02.2005 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 Daj nam linka gdzie możemy sobie ten projekt podgladnąć..Z czasem będzie coraz gorzej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 21.02.2005 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 Witam, nareszcie wątek dla nas: jesteśmy na etapie projektu i geodety. Po nocach nieprzespanych nad stertami katalogów wreszcie wybraliśmy projekt domu!! Jak dłuższy czas nie popatrzę na projekt to coś mnie nosi - też tak mieliście? no my mielismy troche inaczej, bo tworzylismy projekt z architektem przez ladnych pare miesiecy ..... nie mozglam sie doczekac kolejnej wizyty u niego ..... ale po otrzymaniu gotowych ksiag z projektem mmmmm..... co chwile musialam zajrzec, coby sobie przypomniec i zapamietac w glowie i tworzyc wizje wystroju wnetrz ...nota bene wizje nie zostaly jeszcze ostatecznie ustalone, poniewaz co chwile sie zmieniaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 21.02.2005 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 Agacka, pls podziel się namiarem na kamieniołom od kostki granitowej. wyczytałam że masz po 140 za tonę, to bardzo dobra cena.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 21.02.2005 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 Ja juz "mieszkam" w projekcie jakieś 2 lata...Wszytko umeblowane, zaprojektowane nic tylko realizować.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 21.02.2005 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 Agacka, pls podziel się namiarem na kamieniołom od kostki granitowej. wyczytałam że masz po 140 za tonę, to bardzo dobra cena.. Taka cenę dostałam ,bo właściciel jest znajomym mojego męża... Nie wiem jak jest cena "normalna" ale namiar się mogę dowiedzieć jeśli Ci będzie zależeć wiem tylko,że to jest w Strzegomiu... wiec dolicz transport... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enya 21.02.2005 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 Cena za kostkę granitową faktycznie niesamowicie przystępna. Daj chociaż znać od kogo ją bierzesz, to jak już będzie an to pora, to się przejadę zobaczyć. Zamierzam na podjeździe i tarasie położyć kostkę granitową w połączeniu z klinkierem. Ale na razie to melodia przyszłości. Podobnie jak większość Was ślęczę codziennie nad projektem i zastanawiam się wspólnie z moją połową, co by tu jeszcze zmienić. W tym tygodniu chcemy już zamówić w pracowni Domus nasz projekt, a następnie zanieść go do adaptacji architektowi na miejscu, aby zrobił adaptację. Póki co geodeta przy wstępnym projekcie podziału walnął się bagatela o ok.250 m 2 i zamiast działki 1500 m 2 , mamy 1254 m 2, z tym że na umowie kupna jest już właściwy wymiar, tak więc płaciliśmy za stan faktyczny. W tej chwili geodeta opracowuje mapki wysokościowe i mam nadzieję, że tym razem nie będzie wpadki. My budowę zaczniemy jakby od końca, tzn. od części ogrodowej. Otóż mamy na końcu działki naturalny staw, który chcemy poddać ocenie fachowców od melioracji, gdyż zamierzamy go częściowo zasypać, oczyścić i na nowo zaaranżować. Ponieważ dom stanie w 1/3 na skarpie musimy też zrobić badania geotechniczne gruntu, żeby architek skonstruował na nowo fundamenty domu. Podoba mi sie projekt domu pokazany w ostatnim nr Muratora, który dostał jakąś prestiżową nagrodę, pasowałby jak ulał na naszą działkę, ale nie bardzo by pasował do otoczenia. Szkoda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 21.02.2005 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 Agacka, pls podziel się namiarem na kamieniołom od kostki granitowej. wyczytałam że masz po 140 za tonę, to bardzo dobra cena.. Taka cenę dostałam ,bo właściciel jest znajomym mojego męża... Nie wiem jak jest cena "normalna" ale namiar się mogę dowiedzieć jeśli Ci będzie zależeć wiem tylko,że to jest w Strzegomiu... wiec dolicz transport... ale macie fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 21.02.2005 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 Proponuję przejażdżke do Strzegomia w takim razie to zagłębie granitu co krok jest jakiś kamieniołom..Jak się dowiem od mojej połowy adres to prześle na priva zinteresowanym! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 21.02.2005 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 Monis! Swietne wizualizacje !!!! Teraz to juz na pewno nie pokaze swoich wypocin na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 21.02.2005 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 A jak tam grypka, chyba juz ustapila bo widze ze i humorek wrocil ? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 21.02.2005 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 oj haos w granicach rzecz jasna:) ja wciąz obstaje ,że nie wytłumaczysz 9-miesieczniakowi ,że ma po sobie sprzatać zwłaszcza jak jestes sama w domu wieczorem ( bo wtedy zbieramy zabawki) przychodzi pora ich spania oni wyja w duecie bo juz spac i jeśc i zęby wtedy to ja mam gdzieś wszelkie tłumaczenia , wazne jest tylko zapchanie brzutków i jak najszybsze ululanie ZEBY WRESZCIE BYŁA CISZA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bo nas sąsiedzi w jakims TPD zgłosza ,że sie znecamy hihi kraftz dawaj ten projekt! pokrytykujemy hihi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 21.02.2005 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 Z tym zaglądaniem do projektu to chyba wszyscy tak mają Ja jak Agacka tylko że od roku mam już wszystko przemyslane a teraz będziemy to realizować - tylko gdzie ta wiosna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 22.02.2005 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 Melduję...u mnie dalej wiosny nie ma... Co to za dywersja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 22.02.2005 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 Monis wiecej z toba nie gadam czujesz sie lepiej???? musisz bo sprzedałas mi wirtualnie grypsko buuuuuuuuuuuuuu. Chiałam sobie poleżec i chyba wykrakałam:) jak sie małe zarażą to będzie sodoma i ............ U nas wiosny też niet:(:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A-g-n-e-s 22.02.2005 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 To ja tez melduję : NIESTETY jeszcze wiosny niet. Moniś fajny domek Tylko że w takich wnętrzach to sterylna czystość. U mnie nie do zrealizowania. Ze szczelin między schodami sypał by się wiecznie piasek i kurz. Ja w swoim domku juz wieszam firanki oczywiście wirtualnie. I już co najmniej dwa razy zmieniałam ustawienie mebli w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 22.02.2005 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 Agnes dokładnie o to mi chodziło:) i młode misia nie beda mogły zostawić na podłodze bo nijak do wystroju pasował nie bedzie:) hihi Moniś nie bij:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A-g-n-e-s 22.02.2005 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 Nie,Moniś jest napewno kobieta pokojowo nastawiona. Najwyżej nas weźmie za matki rozpuszczonych dzieci Ja co prawda posiadam jeden egzemplarz (ale troci za czworo). Jako dzieciątko był słodki.Nie rysował po scianach,nie szkudził.Grzecznie zbierał z mamusią zabawki.Niestety.Przeszło mu Na szczęście tylko w zakresie sprzatania. Albo to mamusia odpuściła A niech tam ! Będzie się synowa z nim męczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaD 22.02.2005 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 Mnie też bardzo podoba się domek Moniś.I te schody - super.Tylko moje dzieci też zaraz by odpowiedni porządek wszędzie zrobiły niestety.Mnie bardzo takie klimaty odpowiadają ale przy moich dzieciach nie do zrealizowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 22.02.2005 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 a u mnie syneczek słodki leniuszek tylko bujać sie w leżaczku i oglądać tv:) wiec bałaganu nie robi za to córka co tu dużo mówić córka -awanturka:) a czy ktoś pokaże jeszcze jakis inszy projekt, wizualizacje niz Moniś??? Bo dziewczyna pewnie ma non stop czkawke jak sie tak ciagle o niej wspomina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts