kasztanka 06.01.2005 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 U mnie jest problem z wodą, nie ma wodociągu ( jest w planach) a gmina nie zezwala na budowę studni (do czsu wykonania wodociągu przez gminę) . Pomimo, że wszyscy, którzy wybudowali się na osiedlu mają studnie. Dziwne ach.... szkoda gadac!!!! to ja musialam sie odwolywac, bo mialam projekt przygotowany indywidualnie przez architekta - podpasowany do domow istniejacych .... dach 4 spadowy z kalenica prostopadla do frontu dzialki, a gmina stwierdzila ze wg jej ekspertyz dach powinien miec kalenice rownolegla!!!! zaznaczam ze dzialki sa bardzo waskie 19m wiec kalenica rownolegla to absurd!!!! na szczescie nie robili problemow i zgodzili sie na nasz projekt, ale samo pismo z parteru na 1pietro szlo 7 dni grrrrrrrrrrrrrrr odpowiedz-zgoda to kolejne 2tygodnie szlag mnie trafial!! urzedasy to sa ....... trudni ludzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marynka 06.01.2005 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 Całkowicie zgadzam się z Tobą. Wkurza mnie brak dobrej woli w urzędnikach. I ich opieszałość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 06.01.2005 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 Nie zazdroszczę, ja na szczęście nie miałam większych problemów z urzędnikami, ale samo złożenie dokumentów do pozwolenia na budowę jest jeszcze przede mną. Mam taką cichą nadzieję, że mnie takie nieprzyjemności ominą.Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 06.01.2005 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 oby powodzenia!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 06.01.2005 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 A ja, a ja tez mogę? Mam już fundamenty...ale tak na dobrą sprawę to dopiero początki! Teraz czekam na zejście śniegów...i kredyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 06.01.2005 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 A ja, a ja tez mogę? Mam już fundamenty...ale tak na dobrą sprawę to dopiero początki! Teraz czekam na zejście śniegów...i kredyt WItaj! Ale sadzac po ilosci postow to "zielona" w tym temacie nei jestes Pozdrawiam 2 polowa WOjty'ego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 06.01.2005 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 Ale sadzac po ilosci postow to "zielona" w tym temacie nei jestes Pozdrawiam 2 polowa WOjty'ego moze Agacka najpierw sie sumiennie przygotowala do budowy albo buduje kolejny dom w koncu mowi sie ze pierwszy dla wroga drugi dla sasiada a trzeci dla siebie hi hi hi hi pozdrooofka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 06.01.2005 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 Witam w gronie wiosnowiczow i powodzenia w urzedach. Moniś, co to za domek?Całkiem ciekawie wygląda Wiesz co Gosiu to jest indywidualny projekt. Natchnieniem dla nas byla architektura srodziemnomorska, konieczne bylo pelne I pietro, bo oboje nie lubimy skosow i na szczescie wyszedl tak, jak sobie to wyobrazalismy.......... A Ty juz znalazlas architekta??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zara 06.01.2005 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 Hej No no witam krajanów DOBRA WIADOMOŚĆ Z DZISIAJ MAM WZIZT Teraz tylko odczekać na uprawomocnienie, pozwolenie i.............Wiosna 2005 zaczyna być realna A tak na marginesie to czekałam od 2.07.04 na warunki pozdrowiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 06.01.2005 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 wow gratuluje zara !!!!! pol roku - niezle ja 8 miesiecy czekalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 06.01.2005 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 wow gratuluje zara !!!!! pol roku - niezle ja 8 miesiecy czekalam Przerażacie mnie tym okresem oczekiwania! 6 miesięcy i gratulacje????? A czy ktoś dostał warunki w ciągu np. miesiąca?? Czy to złośliwość urzędników czy jakieś odgórne unormowania? Szok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 06.01.2005 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 Hej No no witam krajanów DOBRA WIADOMOŚĆ Z DZISIAJ MAM WZIZT Teraz tylko odczekać na uprawomocnienie, pozwolenie i.............Wiosna 2005 zaczyna być realna A tak na marginesie to czekałam od 2.07.04 na warunki pozdrowiam Aga Witam kolejna Zdolnoslazaczke!!! No to zaczynamy razem na wiosne! A ty gdzie sie konkretnie budujesz, bo ja w Kamiencu. Pozdrawiam 2 polowa WOjty'ego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 06.01.2005 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 Hej My też walczymy, dla odmiany z mediami. Niby okolica jest (w miarę)uzbrojona, przy zakupie działki zakładaliśmy, że media są w odległości jakichś 30m od działki - miód malina, komplet. Okazało się, że... prawie. Mianowicie uzbrojoną uliczkę oddziela od naszej posesji tzw trakt pieszy, który jest zbyt wąski, aby zmieściły się w nim 4 instalacje A kolejna "uzbrojona" ulica jest w odległości 120m... Mieliśmy więc dylemat - będzie gaz, czy nie. A wiadomo, że warunkuje to rodzaj ogrzewania (qrcze, stawiać bulbę z propanem wiedząc, że gazociąg jest 30m dalej albo fundować 120m gazociągu wszystkim przyszłym sąsiadom w uliczce...) Sama radość Na szczęście w tym roku w tej odleglejszej ulicy będzie realizowana większa inwestycja z udziałem gminy, także wodę i kanalizację będziemy mieli z tamtej strony. Ale musieliśmy wystąpić o zaniechanie realizacji wodociągu w "trakcie pieszym", aby gaz doprowadzać z odległości 30m a nie 120 (na gaz komitetów uże niet ) Mocno to skomplikowane, ale mamy już zgodę z wodociągów na rozłączenie sieci i gaz pójdzie jednak wg pierwotnego planu. Podziwiam natomiast profesjonalizm panów z gazowni - dali nam warunki przyłączenia od strony "traktu pieszego", mimo że mieli projekt pozostałych sieci i wiedzieli, że gaz się tam nie zmieści... Ale - wygląda na to, że się to wyklaruje na plus (odpukać w niemalowane) i po 3 m-cach użerania się pójdzie wszystko na ZUD. Stwierdziłam jednak, że nic nie dzieje się bez przyczyny - w międzyczasie zmieniliśmy projekt Kończę przydługi wywód, mam nadzieję, że jeszcze nie śpicie Kiedy w końcu ta wiosna??? Moniś - wklej może jakieś zdjęcie BabaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekm 07.01.2005 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2005 Na szczęście moja gmina ma aktualny plan zagospodarowania więc nie musiałem czekać na WZiZT. Najdłużej czekałem na warunki przyłączenia do sieci energetycznej (ponad 3 tyg.) po czym okazało się, że wydali je dla... sąsiedniej działki! Gdy poszedłem z reklamacją, Pan grzecznie przeprosił ale powiedział, że nie może mi od ręki wystawić nowych ('Komputer mi nie pozwoli teraz tego poprawić...'). Kazał zostawić papiery i obiecał, ze w ciągu tygodnia przyślą mi poprawne warunki. Po dwóch tygodniach dostałem list, w którym były... te same papiery, które im zostawiłem! Przy pomocy korektora poprawiono nr działki!!! Ale nie można było zrobić tego od ręki... Pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 07.01.2005 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2005 Na szczęście moja gmina ma aktualny plan zagospodarowania więc nie musiałem czekać na WZiZT. Najdłużej czekałem na warunki przyłączenia do sieci energetycznej (ponad 3 tyg.) po czym okazało się, że wydali je dla... sąsiedniej działki! Gdy poszedłem z reklamacją, Pan grzecznie przeprosił ale powiedział, że nie może mi od ręki wystawić nowych ('Komputer mi nie pozwoli teraz tego poprawić...'). Kazał zostawić papiery i obiecał, ze w ciągu tygodnia przyślą mi poprawne warunki. Po dwóch tygodniach dostałem list, w którym były... te same papiery, które im zostawiłem! Przy pomocy korektora poprawiono nr działki!!! Ale nie można było zrobić tego od ręki... Pozdrawiam Darek ach ci urzednicy ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 07.01.2005 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2005 a tak zmieniajac temat papierkowy na bardziej konkretny .... to kiedy zamierzacie zaczynac budowe??? zima chyba sie na nas obrazila -moze i dobrze .... ja chcialabym jak najszybciej teraz wyjezdzam na tydzien, ale jak wroce i jak bedzie tak cieplo to chyba zaczne pozdrooofka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 07.01.2005 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2005 Ja chce zaczac budowe jak tylko ociepli sie na dobre (tzn w maju) bo sie ze zima przypomni nam o sobie np marcu albo w kwietniu. A poza tym w maju konczymy odkaldanie w kasie mieszkaniowej i dopiero wtedy mozemy zaczac starac sie o kredyt.Nie mowic o tym ze jeszcze nie wybralam ekipy budowlanej - jak mozecie kogos poleciec to dajcie znac! 2 polowa Wojty'ego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marynka 07.01.2005 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2005 My planujemy początek na kwiecień, maj. W tym roku chcemy zakończyć stan surowy zamkniety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 07.01.2005 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2005 uuu do maja chyba nie wytrzymam .... mam juz umowe z bankiem i rozpisane transze ..... mam nadzieje skonczyc w tym roku i moze zamieszkac? modle sie o slonce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 07.01.2005 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2005 Kasztanka to widze, ze tak samo jak ja. Niecierpliwie czekam na TEN DZIEN, kiedy juz bedziemy mogli zaczac a Wigilie chcielibysmy juz spedzic w nowym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts