Whisper 19.07.2005 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 KamaD więżbę stawiamy na murach nie na fundamentach a swoją racja masz rację rezerwój terminy orientuj sie w cenach więżby tylko z wymiarami poczekaj aż będziesz miała ściany Śpieszno dziewczynie, co się dziwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 19.07.2005 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 A w ogóle, zachęceni pewnymi postami, kupiliśmy "zaczarowany" szpadel Fiskarsa i postanowiłam go najpierw sama wypróbować przy przesadzaniu brzózki.Wbiłam go w ziemię, oparłam buta, wcisnęłam i... miękko wylądowałam tyłem w trawie.No kto widział, żeby łopata jak masło wchodziła w ziemię? http://img238.imageshack.us/img238/5819/wow0vj.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 19.07.2005 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 A widzisz Słoneczko? Fiskars sam kopie Tylko uważajcie, żeby was w tym dołku ziemia nie przywaliła jak mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaD 20.07.2005 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 KamaD więżbę stawiamy na murach nie na fundamentach a swoją racja masz rację rezerwój terminy orientuj sie w cenach więżby tylko z wymiarami poczekaj aż będziesz miała ściany Śpieszno dziewczynie, co się dziwić Już nie śpieszno, po tych całowiosennych oczekiwaniach aż sama jestem mile zaskoczona postępem prac A więźba już zamówiona, na wszelki wypadek jednak z małym naddatkiem A kierownik robót cały czas uważa, że będzie można ją kłaść pod koniec sierpnia a jak nie to trochę poczeka W każdym razie pod koniec tygodnia ruszają ścieny parteru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioma 21.07.2005 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Witam, wczoraj zalali cały stop, wieźba przyjeżdza dzis i i juz niedlugo bede miala dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomaszK 21.07.2005 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Witam wszystkich. U mnie od maja moja ekipa naprawde szybko sie uwija. W tej chwili juz koncza wiezbe. Pozostala jeszcze podloga na gruncie i scianki dzialowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 21.07.2005 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 U nas wlasnie zakonczone tynki (troche zaskoczyla mnie ilosc metrow - ponad 1200 m2 ).... od poniedzialku ukladamy podlogowke.... potem wylewki, a w polowie sierpnia juz beda okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomaszK 21.07.2005 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Monis to jest dopiero tempo. Jestem pod wrazeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_lodz 22.07.2005 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Witam po któtkiej przerwie urwałem się na tydzień (no 4 dni w sumie ) ale lepiej brzmi w Tatry. Dzis maja mi strop zalewacć nad pokojami (nad garażem juz zalany) biegnę z niecierpliwością na budowę z SmS-ów mi edzy mną a kierownikiem budowy wynika że coś iskrzy między nim a fachowcami ( w końcu od tego jest ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A-g-n-e-s 26.07.2005 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Taddddaaammm !!!! Mam pozwolenie Dzisiaj przyjechała stal . Jutro przyjeżdża drewno na szalunki. W środę koparka kopie dziurę i..niech się mury pną do góry. Mogę wrócić do mojego zamku z powiewajacymi flagami ! I czas zacząć dziennik . I bywać na forum. I budować,budować.... I żeby nie było za słodko.... zbierać kasę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaD 26.07.2005 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 taddddaaammm !!!! Mam pozwolenie dzisiaj przyjechała stal . Jutro przyjeżdża drewno na szalunki. W środę koparka kopie dziurę i..niech się mury pną do góry. gratulacje !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaD 26.07.2005 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 A u mnie od soboty zaczeli murować ściany parteru. Z powodu pogody - deszcze, trochę są przystopowani ale i tak już powoli coś widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 26.07.2005 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 I my też zaczęliśmy. W styczniu zakup działki, w lutym pozwolenie na budowę, w marcu przerwa a w kwietniu zaczęliśmy. W tym tygodniu mają skończyć nam więźbę. I to nie już, ale dopiero - niestety . Sam nie wiem dlaczego dopiero teraz tu do Was trafiłem. Ale po coś są te urlopy . Pozdrawiam TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 27.07.2005 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 A u mnie bawia se nadal z tymi scianami fundamentowymi Nie wiem kiedy oni to wreszcie skoncza MIalam cichy palnik, zeby na rocznice slubu zrobic imprezke, juz pod nowym stropem... Niestety, rocznica 5 sierpnia, a do tej pory to nawet chudzialka nie bede miala wylanego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 27.07.2005 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Hej, i ja tu dawno nie zaglądałam U nas już powoli przymierzamy się do stropu, widać gdzie będą okna i generalnie dom się materializuje. Oczywiście nie obyło się bez drobnych awantur (m.in zamiast maxów jest porotherm, bo maxy jakieś takie krzywiaste przyjechały, ale nic to ) Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_lodz 27.07.2005 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 U mnie strop nad garazem wylany nad pokojami (50cm wyzej ułozony teraz kończą szalunki i mam nadzieje ze w pn wylewanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_lodz 28.07.2005 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Czy znacie namiary na firmy robiące więźbe dachową prefabtykowaną ( z drzewa struganego suszonego w komorach) pod dany projekt?PS chodzi o taką którą przywożą prawie złożona na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A-g-n-e-s 29.07.2005 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Witam w ten upalny dzionek. U mnie aktualnie wielki dół.W wielkim dole deski czyli szalunki ławy.W poniedziałek planowany beton. W życiu się tak nie cieszyłam z żadnego dołu jak z tego na działce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 08.08.2005 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Witam w ten upalny dzionek. U mnie aktualnie wielki dół.W wielkim dole deski czyli szalunki ławy.W poniedziałek planowany beton. W życiu się tak nie cieszyłam z żadnego dołu jak z tego na działce I co , zalane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 08.08.2005 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 U nas tempo na poczatku było szybkie- ale teraz przeciag w portfelu i wszyscy wiosnowicze pewnie nas przegonią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts