forum_user 04.11.2005 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 My juz jestesmy na scislym finiszu, w grudniu przeprowadzka ale Ci zazdroszcze! przede wszystkim tego ze udalo Ci sie to co zaplanowalas! ja tez (pamietasz) mialam zamiar wpriwadzic sie w grudniu ...... ale wiem ze to niemozliwe niestety .... m.in przez 2miesieczne opoznienie z dachem ...... moze bylibysmy dalej ale coz mam nadzieje ze WIOSNA 2006 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kasztanka bede trzymac za Wasza wiosne kciuki!!!!!!!! Buziaki dla Piotrusia!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 04.11.2005 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 My juz jestesmy na scislym finiszu, w grudniu przeprowadzka ale Ci zazdroszcze! przede wszystkim tego ze udalo Ci sie to co zaplanowalas! ja tez (pamietasz) mialam zamiar wpriwadzic sie w grudniu ...... ale wiem ze to niemozliwe niestety .... m.in przez 2miesieczne opoznienie z dachem ...... moze bylibysmy dalej ale coz mam nadzieje ze WIOSNA 2006 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kasztanka bede trzymac za Wasza wiosne kciuki!!!!!!!! Buziaki dla Piotrusia!!!!! dziekujemy! Piotrus tez caluje slodko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 04.11.2005 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 My juz jestesmy na scislym finiszu, w grudniu przeprowadzka ale Ci zazdroszcze! przede wszystkim tego ze udalo Ci sie to co zaplanowalas! ja tez (pamietasz) mialam zamiar wpriwadzic sie w grudniu ...... ale wiem ze to niemozliwe niestety .... m.in przez 2miesieczne opoznienie z dachem ...... moze bylibysmy dalej ale coz mam nadzieje ze WIOSNA 2006 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kasztanka bede trzymac za Wasza wiosne kciuki!!!!!!!! Buziaki dla Piotrusia!!!!! dziekujemy! Piotrus tez caluje slodko A dziekuje, dziekuje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_lodz 05.11.2005 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 Brawo Moniś ja tez planuję grudzień ale przyszłego roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 05.11.2005 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 A u mnie od poniedziałku będą robili podbitkę, no i w końcu dom będzie od zewnątrz skończony. A w środku zostały gniazdka i włączniki, światełka, podłogi, armatury, kuchnia, i mnóstwo innych pierdół... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 05.11.2005 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 A u mnie od poniedziałku będą robili podbitkę, no i w końcu dom będzie od zewnątrz skończony. A w środku zostały gniazdka i włączniki, światełka, podłogi, armatury, kuchnia, i mnóstwo innych pierdół... Prezesie to juz sama koncoweczka..... i wyprzedzicie nas o dobry miesiac. Kiedy przeprowadzka??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 05.11.2005 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 Brawo Moniś ja tez planuję grudzień ale przyszłego roku Dzieki!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_lodz 05.11.2005 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 Moniś pochwal się jaka technologią budowałaś, jakie i dlaczego okna wybrałaś, i kiedy je wstawiałaś po tynkach czy przed (jesterm na tym etapie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 05.11.2005 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 Moniś pochwal się jaka technologią budowałaś, jakie i dlaczego okna wybrałaś, i kiedy je wstawiałaś po tynkach czy przed (jesterm na tym etapie) Tomek budowalismy z BK, strop jest monolityczny. Okna mamy drewniane i byly wstawiane po tynkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_lodz 05.11.2005 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 Jak długo te tynki schły bo słyszałem że z drewnianymi lepiej poczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 05.11.2005 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 Jak długo te tynki schły bo słyszałem że z drewnianymi lepiej poczekać Dlugo..... mimo tego, ze robilismy je latem. Okna zamontowalismy po prawie 2 miesiacach od tynkow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_lodz 05.11.2005 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 tomek_lodz napisał: Jak długo te tynki schły bo słyszałem że z drewnianymi lepiej poczekać Dlugo..... mimo tego, ze robilismy je latem. Okna zamontowalismy po prawie 2 miesiacach od tynkow Ok to ja w tym roku nie dam rady jak się uda otynkuje jeszcze z zewnatrz a zima elektryka i ocieplenie dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 05.11.2005 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 tomek_lodz napisał: Jak długo te tynki schły bo słyszałem że z drewnianymi lepiej poczekać Dlugo..... mimo tego, ze robilismy je latem. Okna zamontowalismy po prawie 2 miesiacach od tynkow Ok to ja w tym roku nie dam rady jak się uda otynkuje jeszcze z zewnatrz a zima elektryka i ocieplenie dachu Tynkowanie zewnetrzne bez okien chyba nie ma sensu, a co do elektryki - to nie boisz sie ze Ci ukradna kable??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_lodz 05.11.2005 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 Tfu tfu odpukać ale dzielnica spokojna a i sąsiadów mam takich,że z budowy nic nie zgineło kable w garażu wiszą już ze trzy tygodnie betoniarka na zewnątrz od pół roku (przez pierwszy tydzień codziennie murarze chowali do garażu, potem przestali obecnie nawet czajnika nie chowają) A co do tynków to same wnęki okienne wykończą póżniej po oknach a coś popchna do produ jeszcze w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 05.11.2005 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 Tfu tfu odpukać ale dzielnica spokojna a i sąsiadów mam takich,że z budowy nic nie zgineło kable w garażu wiszą już ze trzy tygodnie betoniarka na zewnątrz od pół roku (przez pierwszy tydzień codziennie murarze chowali do garażu, potem przestali obecnie nawet czajnika nie chowają) A co do tynków to same wnęki okienne wykończą póżniej po oknach a coś popchna do produ jeszcze w tym roku Pamietaj, ze tynk zewnetrzny latwo uszkodzic, pobrudzic i nie nalezy sie z nim spieszyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_lodz 05.11.2005 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 Na koniec planuje tynk akrylowy, lub mineralny (budowałem ścianę 3W) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 06.11.2005 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2005 Witajcie moi drodzy. Dotąd jakoś nie udzielałam się w tym dziale, ale w zasadzie przecież należę do inwestorów "wiosna 2005", więc wpadłam tutaj. Moge zakotwiczyc tu na dłużej ? Kilka slów o mnie : Buduje w Elblągu, wg projektu indywidualnego własnego autorstwa a moja "wiosna" z róznych powodów zaczęła się dopiero 7. lipca. Zaczeła, ale prawdziwe budowanie ruszyło z początkiem września dopiero. Wcześniej straciłam 2 mies przez niesprawdzoną i beznadziejną ekipę i problem ze znalezieniem drugiej. Od poczatku planowalismy przed zimą zbudować stan surowy a na wiosne 2006 rozpocząć wykańczanie. Wygląda na to, ze plan się powiedzie, bo inwentaryzacja "przedzimowa" wygląda nastepująco : 1. Stan surowy otwarty skończony juz prawie prawie (kończą układanie dachu na daszku nad wykuszem). 2. Ocieplona jedna ściana szczytowa (między dachem garazu a dachem głównym coby nikt mi później nie musiał łazic po ułożonej dachówce) 2. Wykonane przyłącze wody (prawie - nie do końca zasypane jeszcze ) i szambo z przyłaczem. 3. Prąd budowlany na słupie z "docelową" skrzynką 4. Podbitka dachu zrobiona juz na tym etapie, bo okapy są "odeskowane" boazerią 5. Chcę przed zima zrobić jeszcze ogrodzenie z siatki. Docelowo siatka zostanie tylko po bokach (z tyłu juz jest), a od frontu pomysle o czymś ładniejszym, ale to dopiero kiedyśtam w przyszłości. Pozdrawiam wszystkich serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_lodz 06.11.2005 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2005 Cześc Wwiola to całkiem pokaźna ta inwntaryzacja wyszła jak na wiosnę z takim poślizgiem gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_lodz 15.12.2005 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 A ja wykorzystując cieplejsze dni położyłem trochę elektryki jeszcze ze trzy dni czasu wolnego i dobrej pogody i będę miał rozprowadzony prąd po parterze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A-g-n-e-s 23.12.2005 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2005 Dawno bardzo dawno mnie tu nie było,ale tak czasami bywa.Inwentaryzacja na koniec roku wygląda tak :Prawie stan surowy otwarty.Prawie bo dachówki w trakcie.Brakuje tylko kawałeczka.Zima zgoniła ekipę z dachu.Odpuścili na te parę dni przed świętami.Okna zamówione ale montaż na wiosnę.Acha,i na razie nie bedzie daszku nad tarasem.Dopiero wiosną.Ech,gdzie ta wiosna ? Wszystkim budującym,zbudowanym oraz planującym budowę Wesołych Świąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts