Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klub Mlodych Mam

AniaS79

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Heloł :D .

Stoję przed dylematem zakupu kojca. Jeśli już miałby jakiś być to najchętniej taki bez podłogi, same drewniane sztachetki. Do zakupu owego więzienia przekonuje mnie wszechobecna sierść psa i piach wnoszony na łapach. A może częściej sprzątać :-? :lol: :roll: .

Używałyście kojców?

My mamy drewniany kojec, ale z podłogą, o taki: http://www.allegro.pl/item210986377_kojec_drewniany_6_katny_z_ochraniaczem_2kolory_ss.html

I bardzo go sobie chwalimy.

Mamy też taki zwykły piankowy, ale nadaje się już do śmieci, bo moje dzieciątko pogryzło go już zupełnie, na poręczy z gąbki obitej jakimś plastikowym nie-wiadomo-czym mamy już 5 wygryzionych dziur o wym. 4x5cm a ze środka mój maluch wyjada gąbkę.... :o

U mnie w domu kot, pies na podwórku, ale kojca nigdy nie miałam. Zawsze był tylko jakiś kocyk na podłodze, a potem jak młody zaczął pełzać to i bez kocyka. W tym okresie rzeczywiście często sprzątałam :lol: Mój kot gubi sierść a gdy wraca do domu z wyprawy to i błocka naniesie :-?

Tylko ja zawsze byłam zdania, że nie warto przyzwyczajać dziecka do sterylnych warunków, bo to potem bardzo szkodzi.

Tak się nawet kiedyś zastanawiałam, dlaczego nie nabyliśmy kojca, ale Pawęł od maluśkiego był bardzo ciekawy i ruchliwy i teraz myślę, ze dobrze zrobiliśmy bo on by w kojcu chyba nie wytrzymał zbyt długo :wink:

Wracając do nauki zbierania dzieci zabawek,mój znajomy jeśli dzieci nie chciały zbierać zabawek to brał je i wrzucał do pieca -drastyczny sposób nie :-? ,oczywiscie mnie by było żal tak robić zabawek nie dzieci :D .

Mojej Julce choć jej mówię ze jesli nie pozbiera to wyrzucam zabawki nic to nie wzrusza , to wyrzuć -mówi.

...karne krzesełko nie wiele skutkuje ...oj ma ta moja córcia charakterek....

Wracając do nauki zbierania dzieci zabawek,mój znajomy jeśli dzieci nie chciały zbierać zabawek to brał je i wrzucał do pieca -drastyczny sposób nie :-? ,oczywiscie mnie by było żal tak robić zabawek nie dzieci :D .

Mojej Julce choć jej mówię ze jesli nie pozbiera to wyrzucam zabawki nic to nie wzrusza , to wyrzuć -mówi.

a próbowałaś na serio serio wyrzucić??

zadziała, weź spróbuj wyrzucić jakąś ulubioną 8) (albo przynajmniej schowaj tak, żeby nie wiedziała gdzie jest-jeśli ci szkoda zabawki :wink: )

sadyzmem zalatuje, ale cóż :roll:

a próbowałaś na serio serio wyrzucić??

zadziała, weź spróbuj wyrzucić jakąś ulubioną 8) (albo przynajmniej schowaj tak, żeby nie wiedziała gdzie jest-jeśli ci szkoda zabawki :wink: )

sadyzmem zalatuje, ale cóż :roll:

Ważne, że skuteczne ;)

Dzieciaki mają charakterek, oj mają.... :roll:

Tylko ja zawsze byłam zdania, że nie warto przyzwyczajać dziecka do sterylnych warunków, bo to potem bardzo szkodzi.

Tez tak sądzę, ale czy Tomek się tymi kudłami nie zadławi? :lol:

Da sobie chłopak radę, nie ograniczaj mu przestrzeni (przynajmniej na zbyt długo) :lol: