Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klub Mlodych Mam

AniaS79

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

U nas lipa :wink:

Ja jedynaczka a mąż ma brata, lat 23, który na dziewczyny patrzy krzywo bo za dużo kosztują :lol:

Moja mama jest babcią zrównoważoną :wink: , teściowa przeciwnie (przedszkolanka :roll: ).

Za to mój tato ma fioła i zawsze powtarza, że nie mogę odsuwać tamtych dziadków, bo to też dziadkowie, a on zazdrosny nie jest, bo Paweł i tak jego będzie najbardziej kochał :lol: :lol: :lol:

Bratu męża może się zmieni :wink: :)

Moja mama ma też tylko moje dziewczyny ale ja mam jeszcze dwie siostry które są starsze od mojej Nikoli tylko 11 m-cy więc też nie ma za duzo czasu żeby byc rozpieszczającą babcią 8)

Dziadków moje dziewczyny nie mają. Mój tato nie żyje a teść uuuuu o tym to nawet nie wrto wspominać :evil:

Więc jak widać są tylko babcie bardzo stonowane, które kochają dziewczynki ale nie strącają się do naszych spraw :)

posiadanie dzieci w tym samym co rodzeństwo wieku jest czasami przyczyną do delikatnych rodzinnych kryzysów.

Ja jestem z rodzeństwa najmłodsza i zostałam pierwszy raz ciocią mając 9 lat

Jak dzieci były małe to oczywiście zawsze ktoś był niezadowolony że babcia dziadek lub ktotambądż za dużo czasu temu a temu za dużo prezentów. Jak poszło towarzystwo do szkoły - to ten się uczy tak a ten tak (broń Boże żeby w jednej klasie się gdzieś spodkali).

A ja jestem w sytuacji komfortowej moja Emilka jest najmłodsza i pewnie długo tak zostanie, taka rodzinna mała maskotka - co beszczelnie potrafi wykorzystać 8)

I jestem zdania - najmłodszy ma najlepiej :wink:

U mojego męża jest taki przekrój wiekowy że nikt za długo nie jest w stanie być najmłodszym :)

Mamy ustalone pewne zasady i się tego trzymamy np. babcia nie kupuje dzieciaką prezentów urodzinowych, mikołajowych, świątecznych bo by jej kasy nie starczyło, ale zawsze pamięta. W rodzinie nie ma rywalizacji a dzieciaki przepadają za sobą :)

Moje siostry zaś mają bardzo dobry kontakt z moimi córkami - myślę że wszytsko zależy od podejścia do życia :)

U nas nie ma konfliktów a ja mam ten komfort że żadna z babć nie wtrąca się w wychowanie moich córek :)

zgoda Aga ja trochę zakoloryzowałam "konflikt" bo to za duże słowo, z prezentami stanęło na tym ze imnienin, urodzin itp niet, na gwiazdgę jak dzieci rodzeństwa były młodsze - robili paczki -takie same w czambuł dla wszystkich - symbolicznie. Teraz dziadkowie wnuczkom na Boże Narodzenie kasę wkładają, dla wszystkich 9- ciorga jednakową i my z siostrą dbamy coby nie za wysoką.

Chrzestnymi wszyscy się powymienialiśmy - więc dla chrześniaków też nie ma szczególnych wyróżnień i prezentów okolicznościowych poza komuniami nie ma, teraz predzej ślubami :lol:

Dobre są suszone sliwki, tylko nie za bardzo lubione :-?

Choć moją siorę nauczyłam jej jeść, choć sama ich nie cierpię i już sam zapach przyprawia mnie o mdłości, ale młoda dała się przekonać :wink: :) Alternatywą do świerzych jabłek mogą być przecierane deserki np. gerbera - może to nie rarytas dla 3 latki ale skoro ma pomóc to może być jako środek leczniczy a nie pożywny :)

Co do rodzinki to poprostu myslę że wszytsko zależy od ludzi jacy w danej rodzince są :) U nas są wspaniali choć jak zawsze w życiu bywa jednych lubię bardziej a drugich mniej :oops:

A do mojego babcia co chwila przyjeżdża bo tęskni :roll:

I nie wiem czy się z tego cieszyć czy się wkurzać :-?

Między wierszami chyba widać, że ja za nią przepadam... alternatywnie :wink:

No to nie jestem sama :lol:

:lol: :lol:

Ja właśnie siedzę i cierpię :roll:

Kejborda mu kupiła i teraz wyją w salonie a ja się zaszyłam w gabinecie coby nie zwariować :wink:

I jestem zdania - najmłodszy ma najlepiej :wink:

Niestety potwierdzam :-?

Jestem najstarszym dzieckiem, torowałam reszcie drogę, na mnie próbowano wszelkie metody wychowawcze :o ( z różnym skutkiem oczywiście :wink: )

Ale generalnie rzecz ujmując, najstarszy ma przes.... :-?

Nie mam na myśli spełniania wszystkich zachcianek najmłodzszych dzieci, chodzi o to, że rodzice pomni doświadczeń z najstarszym królikiem doświadczalnym pozwalają najmłodszemu na wieceji szybciej bez zbytecznej gadki ,np: może iść na dyskotekę bez pisania podania miesiąc wcześniej :wink:

Ja mam 3 rodzeństwa i wiem o czym mówię. Moje siostry i brat NIDGY nie zaznały takiego rygoru wychowczego jak ja. Ale za to ja, jestem niczym aniołek :oops: :lol: :wink: :wink:

To ja patrząc na wychowanie mojego kuzynostawa ( bo ja zawsze stawiałam na swoim i nie pisałam podań - a nie należałąm do najgrzeczniejszych oj nie :-? ).

To staram się nie robić takich różnic w wychowaniu moich dziewczyn i to młoda ma zawsze jakieś ale 8)

Hej dziewczyny powiedzcie mi jak sobie radzicie ze zbutowanymi nieposłusznymi pociechami .

Mnie czasem rece opadają ,rozmowy nic nie daja ,na kazdym kroku słyszę nie od mojej 5-ciolatki :)

...nie myslałam ze wychowanie dzieci jest takie trudne ...

...ato dopiero początek ..a co będzie jak będzie miała 15-16 lat....?

Hej dziewczyny powiedzcie mi jak sobie radzicie ze zbutowanymi nieposłusznymi pociechami .

Mnie czasem rece opadają ,rozmowy nic nie daja ,na kazdym kroku słyszę nie od mojej 5-ciolatki :)

...nie myslałam ze wychowanie dzieci jest takie trudne ...

...ato dopiero początek ..a co będzie jak będzie miała 15-16 lat....?

Ja nie pomogę, to wszystko jeszcze przede mną :roll: :wink:

Ale i teraz mam takie myśli - co to będzie za te ileśtam lat, skoro już teraz mały umie tak bardzo dać popalić :wink: