Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klub Mlodych Mam

AniaS79

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam pytanie jak szybko po macierzyńskim / wychowawczym wróciłyście do pracy. Czy nie było problemów z tym zwiazanych. A może któraś z was szukała pracy od nowa (tak jak ja teraz).

Może mogłybyście sie podzielić swoimi doświadczeniami.

Ja obecnie jestem na macierzyńskim i po wakacjach wracam do pracym, tak samo było z pierwszą córką. Jestem nauczycielka i muszę wrócić od 1 wrzesnia bo mnie zastępowały aż trzy osoby i muszę trzymać etat bo kto wie co będzie za rok.

Mam pytanie jak szybko po macierzyńskim / wychowawczym wróciłyście do pracy. Czy nie było problemów z tym zwiazanych. A może któraś z was szukała pracy od nowa (tak jak ja teraz).

Może mogłybyście sie podzielić swoimi doświadczeniami.

po urodzeniu syna poszłam na rok na urlop wychowawczy

dla córki byłam wyrodną matką :o :wink: poszłam od razu po macierzyńskim

Ja też się chętnie zapiszę :-)

Moja córeczka Maja ma już 22 miesiące :-)

Jeśli chodzi o macierzyński, to ja po macierzyńskim wziełam zaległy urlop i 2 tygodnie z aktualnego. W sumie byłam w domu niecałe pół roku. Potem przez 3 miesiące pracowałam częściowo w firmie, a częściowo w domu, a potem to już normalnie. Myślę, że fajnie jak można być z maluchem przynajmniej do czasu jak zacznie jeść jakieś inne rzeczy niż mleko mamy (no chyba, że się karmi z butelki, to wtedy inna sprawa), bo wtedy łatwiej zorganizować dziecku dzień, zaplanować posiłki bez ciągłego latania z laktatorem itp. ;-)