Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klub Mlodych Mam

AniaS79

Recommended Posts

nie swedzi go. dieta moja jest faktycznie roznoraka tez to bralam pod uwage, nektaryn sie najadlam ale nie wiem. moze i przegrzanie. jak tesciowa go umunduruje to zwykle caly mokry wraca ze spaceru. jak go tak nie ubieralam cieplo. no ale jutro i tak bede u lekarza. oby to nic groznego.

dzieki za podpowiedzi dziewczyny.

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Myślę Aga że małemu nic poważnego nie dolega, jak widać wysypka może być spowodowana wszytskimi powodami jakie wymieniłysmy powyżej a jeśli tak jest to naprawdę nie ma się czym martwić.

Co do przegrzewania wytłumacz teściowej delikatnie że to niezdrowe 8)

Dużo zdrówka dla małego :)

strasznie mocno dziekuje. maly to oczko w mojej glowie i pewnie przesadzam ale co tam.

tesciowej nic nie chce tlumaczyc bo ona mi wyjezdza z tekstami wychowalam dwoje dzieci...itd.

zreszta jest tu na prozbe mego meza wiec niech on z nia gada.

mowilam jej jak ja robilam i miala sie stosowac. ale mam juz inny pomysl. jutro jej powiem ze lekarz powiedzial ze maly zostal przegrzany. dam jej do zrozumienia z czyjej winy hahahahhah.

ale jestem okropna synowa. booo :roll:

ale mam juz inny pomysl. jutro jej powiem ze lekarz powiedzial ze maly zostal przegrzany. dam jej do zrozumienia z czyjej winy hahahahhah.

ale jestem okropna synowa. booo :roll:

Też bym tak zrobiła, skoro inaczej nie dociera :D Moja teściowa też na początku próbowała się trochę wtrącać, ale stawiliśmy z mężem skuteczny opór :) I wychowujemy dziecko po swojemu, a nie tak jak babcie zarządzą... ;)

Pozdrawiam

dzięki dziewczyny za podpowiedzi. Bardzo spodobał mi się pomysł z rękawiczką i tego chyba dzis spróbuję i pociągnę kilka nocy i zobaczymy czy coś to da. Kciuka póki co ssie tylko kiedy spi na brzuszku, głównie w nocy, w dzień sporo "latamy" więc spi w wózku, samochodzie, czasami leżaczku i wtedy zaden paluch jej nie kusi.

Dzis podałam jej smoczka niedlugo po nakarmieniu i nie chciała, wypluwala. Natomiast paluszek był ok. Zauważylam, ze kiedy jest najedzona nie lubi juz powisieć sobie na piersi tak dla zabawy choćby i zaspokojenia ssania. Naje się i koniec, moze faktycznie jest niedossana?

Nie wiem jak ew praktykować smoczka kiedy spi na brzuchu bo to raczej dla niej niewygodne. Da się tak, praktykowałyście?

Też myslę, ze z dwojga zlego już lepszy ten smoczek... w koncu ile dzieci się z nim wychowało i wyszlo na ludzi ;) :lol:

mocca, moja Weronika też ostatnio zaczęła "wcinać" piąstki. Przy cycku uwielbia leżeć. Czasem się naje i ma dość, a czasem chwilę muszę ją przy nim potrzymać :) Jeśli chodzi o piąstki, to ładuje je do buzi b. często. Położna powiedziała, ze ma ona po prostu potrzebę ssania. Smoczka nie chce, więc jej nie daję, bo wypluwa i zaczyna płakać przy kolejnej próbie zaprzyjaźniania się z nim. Taki urok, śmiejemy się, ze "zjada sobie rączki" :)

A to właśnie moja córcia ;)

http://images28.fotosik.pl/61/d69be93ee2e42d0bm.jpg

poradzcie kobitki co zrobic. malemu wyszla jakas wysypka. tylko na brzuszku i pleckach. nie sa to pecherzyki. takie plamki czerwone roznej wielkosci. na karku tez jest kilka. ma to caly dzien. myslalam ze zejdzie. dzwonilam do lekarza, jutro ma szczepienie i jutro go lekarz obejrzy. kazal nie panikowac skoro ogolnie czuje sie dobrze. irole mnie wykoncza!!!!!!!co to jest????

Może to tzw. potóweczki, mogły się pojawić po podrażnieniu skóry przez ubranko, może od przegrzania... Posmaruj Linomagiem, nam pomaga :)

Co do babć to najważniejsze się nie dać, w końcu to nasze dzieci :)

Aga nie przejmuj się każda mamuśka ma bzika na punkcie swoich dzieci, zawsze trzeba jednak włączyć rozsądek :) choć to jest trudna sztuka :)

PP ale ta Twoja córcia już duża :o dużo zdrówka dla niej i całuski :)

dzięki dziewczyny za podpowiedzi. Bardzo spodobał mi się pomysł z rękawiczką i tego chyba dzis spróbuję i pociągnę kilka nocy i zobaczymy czy coś to da. Kciuka póki co ssie tylko kiedy spi na brzuszku, głównie w nocy, w dzień sporo "latamy" więc spi w wózku, samochodzie, czasami leżaczku i wtedy zaden paluch jej nie kusi.

Dzis podałam jej smoczka niedlugo po nakarmieniu i nie chciała, wypluwala. Natomiast paluszek był ok. Zauważylam, ze kiedy jest najedzona nie lubi juz powisieć sobie na piersi tak dla zabawy choćby i zaspokojenia ssania. Naje się i koniec, moze faktycznie jest niedossana?

Nie wiem jak ew praktykować smoczka kiedy spi na brzuchu bo to raczej dla niej niewygodne. Da się tak, praktykowałyście?

Też myslę, ze z dwojga zlego już lepszy ten smoczek... w koncu ile dzieci się z nim wychowało i wyszlo na ludzi ;) :lol:

mocca, moja Weronika też ostatnio zaczęła "wcinać" piąstki. Przy cycku uwielbia leżeć. Czasem się naje i ma dość, a czasem chwilę muszę ją przy nim potrzymać :) Jeśli chodzi o piąstki, to ładuje je do buzi b. często. Położna powiedziała, ze ma ona po prostu potrzebę ssania. Smoczka nie chce, więc jej nie daję, bo wypluwa i zaczyna płakać przy kolejnej próbie zaprzyjaźniania się z nim. Taki urok, śmiejemy się, ze "zjada sobie rączki" :)

A to właśnie moja córcia ;)

http://images28.fotosik.pl/61/d69be93ee2e42d0bm.jpg

PP i się w koncu spotkalysmy ;)

Twoja dziewczyna jest duza! i ma wielkie włosy hihi w ogóle taka "dorosla"

nie wygląda na taką coby mamie dawała popalić przez kolki ;)

postaram sie jutro wstawić jakies foto mojej niuńki

dziś spędzałyśmy dzień ze smoczkiem, było nieźle, tylko muszę zmienić na jakis mniejszy... ciągnie go i spi z nim. Kiedy wypadnie szuka kciuka... dzis będzie spać w rękawiczce. Moze to być wesoła noc ;)

Moja starsza córka też absolutnie nie chciała slyszeć o smoczku, na synku nawet nie próbowałam a ta mi taki numer wywinęła...

dziecko mi pozwoliło więc wklejam aktualną fotke mojego_słoneczka :D

ps. PP, jak wypatrzysz gdzieś w PT trojkołowca z takim zieloniastym fotelikiem to bez watpliwości będziemy to my :lol:

w sobotę się tam wybieram, ostatnio co weekend jeździmy na tzw "grube smieci" w miejscu dawnego stadionu, połazić...

Witaj matko wątku 8)

:lol: A jak pieknie mi dziecie rosnie :wink: :lol:

To tylko się cieszyć :) i życzyć dużo zdrówka :)

Jak byś nam jeszcze pokazała jak rośnie byłoby super :)

Mnie chodzilo o to moje dziecie forumowe, sama mnie nazwalas wszak matka watku, nie? :wink: :lol: :lol: :lol:

Forumowe rosną pięknie, ale Twoje też pewnie rośnie :)

Mocca śliczna dziewusia, dużo zdrówka :) i nie przejmuj się tak tym smoczkiem, napewno mała z niego wyrośnie :)

dziecko mi pozwoliło więc wklejam aktualną fotke mojego_słoneczka :D

http://i160.photobucket.com/albums/t194/mocca_2007/12.jpg

ps. PP, jak wypatrzysz gdzieś w PT trojkołowca z takim zieloniastym fotelikiem to bez watpliwości będziemy to my :lol:

w sobotę się tam wybieram, ostatnio co weekend jeździmy na tzw "grube smieci" w miejscu dawnego stadionu, połazić...

Jaka słodziutka :)

Śliczna panna!

Ja też mam zamiar się tam wybrać, jak tylko mi Weronika to umozliwi :D

PP i się w koncu spotkalysmy ;)

Twoja dziewczyna jest duza! i ma wielkie włosy hihi w ogóle taka "dorosla"

nie wygląda na taką coby mamie dawała popalić przez kolki ;)

Na szczęście chwilowe kłopoty z brzusiem się skończyły. A w sumie to koleczka nie była, doszłam to tego wniosku z perspektywy czasu ;)