emems 22.06.2007 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Witanko to i ja z Wedelkiem Grzesiem (ur. 22 lipca 2005) a teraz będzie może bąbonierka albo batonik to ja mam pierwszy dylemat Jak to jest z oduczaniem od pampersa? bo już miesiąc pracy a nie woła tylko sama wysadzam na siusiu ale grubsze to woła za każdym razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elf zip 22.06.2007 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Pozdrowienia dla wszystkich! Moja Jagódka 01.07 skończy 2,5 roku! a ssała pierś 2 lata i 2 miesiące! Ciążę przeleżałam (ostatni miesiąc w szpitalu). Do domu wróciłam na Boże Narodzenie, leki podtrzymujące ciążę odstawiłam 29 grudnia(tak kazał lekarz) a 31 grudnia ok 23 pojechałam rodzić! Wystrzałowy Sylwester!!!!!!!! Bawiłam się do 5:05 Nie polecam tego terminu - personel był bardzo niezadowolony! Porodu nie zapomniałam.... chociaż był króciutki... Jagoda będzie ze mną jeszcze do września, potem żłobek a mamusia na studia i do pracy wieczny student ze mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elf zip 22.06.2007 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 emems ! właśnie tak to wygląda Jeszcze troszkę cierpliwości ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 22.06.2007 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Witanko to i ja z Wedelkiem Grzesiem (ur. 22 lipca 2005) a teraz będzie może bąbonierka albo batonik to ja mam pierwszy dylemat Jak to jest z oduczaniem od pampersa? bo już miesiąc pracy a nie woła tylko sama wysadzam na siusiu ale grubsze to woła za każdym razem U nas było tak, że kilka dni przed 2-gimi urodzinami zaczęłam w domu cały dzień trzymać Malwinke bez pieluchy. Raz albo dwa sie zesikała i potem zaczęła siadać na nocnik:) Nocnik stał zawsze w miejscu, w którym najczęściej bywała (żeby zdążyła) Jeszcze jakiś czas zakładałam jej pieluchę na noc, ale jak zauważyłam, że kilka nocy pod rząd jest zupełnie sucha, to też przestałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 22.06.2007 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Witaj Elf zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elf zip 22.06.2007 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Hej! I GRATULACJE że tak łatwo wam poszło z nocniczkiem. U nas było dużo dłużej, a każdy wyjazd, nawet krótki kończył się ponownym moczeniem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asik_76 22.06.2007 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Jak to jest z oduczaniem od pampersa? Ja to właśnie przechodzę. Generealnie Kacpro załapał o co chodzi - szczególnie jak nie ma pampa i mu się leje po nogach U nas na razie działa tylko wtedy, jak nie ma tego pampa. Jak tylko go założę to Kacpro uznaje, że jest O.K. i można po staremu. A nie mogę sobie pozwolić żeby przez dłuższy czas mu go nie zakladać, bo codziennie jeździmy dość dużo samochodem i nie chcę ryzykować obsikania fotelika.. Z utęsknieniem czekam na urlop i wtedy mam nadzieję go całkowicie odzwyczaić. Chociaż ta nocka bez pampa mnie przeraża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolomama 23.06.2007 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 Witajcie. I ja chciałałabym się przyłączyć do klubu mam . Mam 14 miesięcznego synka. To dla niego budujemy domek. . Teraz mogę trochę posiedzieć na forum, bo mały śpi. Ach ta błoga cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 23.06.2007 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 apropos pampersów..mój ma 1i5m kupiłam mu nocnik i.... nic ucieka jakby diabła zobaczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 23.06.2007 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 A mój ten starszy jak był mały to nocnik na głowe jak kapelusz kowbojski zakładał Ale potem szybko poszło i prawie z dnia na dzień pampersy odstawiliśmy. Chociaz czasami w nocy były wpadki. Ale jak skończył 3 lata wszystko jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 23.06.2007 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 starszy robił bardzo krótko do nocnika i przeszedł na wc z podkładką ale miał wtedy z 2 lata chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 23.06.2007 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 U mnie tez miał ok 2 lata jak juz na nocnik przeszedł. Ale znam teraz starsze dzieci i jeszcze z pampersami chodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 23.06.2007 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 U mnie tez miał ok 2 lata jak juz na nocnik przeszedł. Ale znam teraz starsze dzieci i jeszcze z pampersami chodzą. ja tak myśle, że tak będzie z moim Olusiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 23.06.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 Może nie. Jak kilka razy posika po nogach to się nauczy . Nie ma lepszej metody. Ta może brutalna ale skuteczna i teraz do wykorzystania bo lato mamy. Do jesieni to juz pewnie na nocnik bedzie umiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 23.06.2007 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 Uuuuuuuuuuu, ja widzę, ze to rzeczywiście wątek dla MŁodych Mam nic tu po mnie moje dzieci dawno temu przestały sikać do pampersów, obydwoje latem: metoda na przetrzymanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 23.06.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 apropos pampersów..mój ma 1i5m kupiłam mu nocnik i.... nic ucieka jakby diabła zobaczył mikopiko, ja mam to samo. Zuza jak widzi nocnik to ucieka aż sie kurzy http://forum.tkk.pl/engine/images/smiles/cry.gif Kiedyś udało jej się zrobić kilka razy na niego, ale to było kiedyś i przez przypadek do tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 23.06.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 Witajcie. I ja chciałałabym się przyłączyć do klubu mam . Mam 14 miesięcznego synka. To dla niego budujemy domek. . sam tam będzie mieszkał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 23.06.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 apropos pampersów..mój ma 1i5m kupiłam mu nocnik i.... nic ucieka jakby diabła zobaczył mikopiko, ja mam to samo. Zuza jak widzi nocnik to ucieka aż sie kurzy http://forum.tkk.pl/engine/images/smiles/cry.gif Kiedyś udało jej się zrobić kilka razy na niego, ale to było kiedyś i przez przypadek do tego pocieszmy się, że za pare lat będziemy mieć ten problem z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elf zip 25.06.2007 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 kaśka maciej Uuuuuuuuuuu, ja widzę, ze to rzeczywiście wątek dla MŁodych Mam nic tu po mnie moje dzieci dawno temu przestały sikać do pampersów, obydwoje latem: metoda na przetrzymanie nocniczki i wkładka sedesowa to temat dla początkujących mam niekoniecznie młodych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elf zip 25.06.2007 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Dlatego mam propozycję dla wszystkich! Czego bym nie zrobiła drugi raz! Czyli - uczmy się na błędach.... Jeśli chodzi o mnie to przy drugiej ciąży ( jeśli będzie): 1. Będę rodzić z mężem lub z siostrą! 2. Nie będę przestawiać mebli pod koniec ciąży! 3. Nie będę usypiać dziecka przy piersi! Na razie tyle a to ostatnie najważniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts