Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klub Mlodych Mam

AniaS79

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pozdrowienia dla wszystkich!

:) Moja Jagódka 01.07 skończy 2,5 roku! a ssała pierś 2 lata i 2 miesiące!

Ciążę przeleżałam (ostatni miesiąc w szpitalu). Do domu wróciłam na Boże Narodzenie, leki podtrzymujące ciążę odstawiłam 29 grudnia(tak kazał lekarz) a 31 grudnia ok 23 pojechałam rodzić! Wystrzałowy Sylwester!!!!!!!! Bawiłam się do 5:05 ;)

Nie polecam tego terminu - personel był bardzo niezadowolony! :evil:

Porodu nie zapomniałam.... chociaż był króciutki...

:D Jagoda będzie ze mną jeszcze do września, potem żłobek

a mamusia na studia i do pracy :lol: wieczny student ze mnie

:p :p :p

Witanko

to i ja z Wedelkiem Grzesiem (ur. 22 lipca 2005) :D

a teraz będzie może bąbonierka albo batonik ;)

to ja mam pierwszy dylemat

Jak to jest z oduczaniem od pampersa?

bo już miesiąc pracy a nie woła tylko sama wysadzam na siusiu ale grubsze to woła za każdym razem

U nas było tak, że kilka dni przed 2-gimi urodzinami zaczęłam w domu cały dzień trzymać Malwinke bez pieluchy. Raz albo dwa sie zesikała i potem zaczęła siadać na nocnik:) Nocnik stał zawsze w miejscu, w którym najczęściej bywała (żeby zdążyła) Jeszcze jakiś czas zakładałam jej pieluchę na noc, ale jak zauważyłam, że kilka nocy pod rząd jest zupełnie sucha, to też przestałam :D

Jak to jest z oduczaniem od pampersa?

Ja to właśnie przechodzę. Generealnie Kacpro załapał o co chodzi - szczególnie jak nie ma pampa i mu się leje po nogach :lol:

U nas na razie działa tylko wtedy, jak nie ma tego pampa. Jak tylko go założę to Kacpro uznaje, że jest O.K. i można po staremu. :-?

A nie mogę sobie pozwolić żeby przez dłuższy czas mu go nie zakladać, bo codziennie jeździmy dość dużo samochodem i nie chcę ryzykować obsikania fotelika.. :roll:

Z utęsknieniem czekam na urlop i wtedy mam nadzieję go całkowicie odzwyczaić. Chociaż ta nocka bez pampa mnie przeraża :-?

apropos pampersów..mój ma 1i5m kupiłam mu nocnik i.... :evil: nic :evil: ucieka jakby diabła zobaczył :(

mikopiko, ja mam to samo. Zuza jak widzi nocnik to ucieka aż sie kurzy http://forum.tkk.pl/engine/images/smiles/cry.gif Kiedyś udało jej się zrobić kilka razy na niego, ale to było kiedyś i przez przypadek do tego :wink:

apropos pampersów..mój ma 1i5m kupiłam mu nocnik i.... :evil: nic :evil: ucieka jakby diabła zobaczył :(

mikopiko, ja mam to samo. Zuza jak widzi nocnik to ucieka aż sie kurzy http://forum.tkk.pl/engine/images/smiles/cry.gif Kiedyś udało jej się zrobić kilka razy na niego, ale to było kiedyś i przez przypadek do tego :wink:

pocieszmy się, że za pare lat będziemy mieć ten problem z głowy :lol:

Dlatego mam propozycję dla wszystkich!

Czego bym nie zrobiła drugi raz! Czyli - uczmy się na błędach....

Jeśli chodzi o mnie to przy drugiej ciąży ( :cry: jeśli będzie):

1. Będę rodzić z mężem lub z siostrą!

2. Nie będę przestawiać mebli pod koniec ciąży! :lol:

3. Nie będę usypiać dziecka przy piersi!

Na razie tyle a to ostatnie najważniejsze :) :)